Okruch Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Magazynki "20-nabojowe" mieszczą się do ładownic na granaty, po jednym na kieszonkę ;-) Do ładownic na magazynki "30-nabojowe" nie ma sensu, moim zdaniem, pchać magazynków "20-nb". Za dużo przyprawiania ;-) z wyciąganiem, jak zauważył Procent, mała "zgodność z epoką" samych magazynków... Dla nich są inne ładownice, które można spokojnie założyć na pas. Quote Link to post Share on other sites
19SzczureK90 Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Fakt faktem masz racje :] ale jeśli używasz tylko 20-nb :D:D:D no cóż jakoś sobie poradzę xD A tak poza tym z tego co tu już czytałem wynika, że ELBV robione przez MilTec to badziewie... czy na serio sie rozwalają, prują, itp.? Czy wytrzyma średnio drastyczne manewry ??:D Bardziej mi zależy na Olive niz na Woodlandzie :) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Miltec znany jest z hmmm... wątpliwej jakości swoich wyrobów. Jeśli bardziej zależy ci na Olive, znaczy to że używasz DPMa lub Pantery. W pierwszym przypadku Woodland całkiem zgrabnie przypasuje, a w drugim zamiast Milteca zainwestuj np. w któryś z paneli Miwo. Może i wyjdzie drożej, ale przynajmniej nie wywalisz 120 PLN prosto w błocko na jednorazową kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Gdzie w polsce mogę dostać orginalną elbv w woodland ?? Quote Link to post Share on other sites
Deimos Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 alledrogo.pl Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 A w jakimś sklepie ?? Bo na razie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 http://www.demobil.pl/sklep/index.php?KOD=...r=&strona=1 Tutaj, ale tanio nie jest. Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Jeszcze nie tak drogo. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Fakt faktem masz racje :]Czy wytrzyma średnio drastyczne manewry ??:D Bardziej mi zależy na Olive niz na Woodlandzie :) Mój oryginał ELBV trafił do mnie już jako używka, tyram go z 7 lat... znajdź mi podróbkę w takim wieku ;-) Jak napisał Miszczu Wichurski, możesz kupić Milteca i wyrzucić go po jednej "24H" - chyba nie stać Cię na taką rozrzutność ;-) Quote Link to post Share on other sites
mig Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Jeszcze nie tak drogo. Dzięki. Jeżeli dwukrotna przebitka w stosunku do cen z Allegro to nie tak drogo... :roll: Quote Link to post Share on other sites
19SzczureK90 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 To było raczej porównanie do cen kamizelek modułowych :] nie do Allegro :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Phi, skoro porównujesz produkt sprzed 20 lat, technologicznie w epoce kamienia łupanego.. no, może żelaza, z najnowszymi wyrobami to proszę bardzo. Ale ja bym radził porównywać ceny podobnych do siebie produktów. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Szczurek: jeśli masz tylko 20-nabojowe magi, to zrób sobie po prostu do nich magpull'e i będziesz mógł nosić w ładownicach... Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 ja kupiłem moją ELBV za 90 zł i była w naprawde dobrym stanie. Gratis dostalem nowy pas z klamrą fastex. I narazie jestem zadowolony. Zobaczymy co pokaże czas. PeTer Quote Link to post Share on other sites
Forest Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 miałem lbv opartą na materiale, lepsza (moim zdaniem) od tej na siatce - siatka jakoś nie chciała się na mnie układać :| a materiał ładnie przylegał :D niestety miałem wersje z ładownicami ustawionymi w pionie, wydaje mi się że jakby były pod kątem byłoby lepiej, ale ja i tak nie narzekałem :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Weź może poczytaj czym się różni LBV od ELBV bo się ośmieszasz. Quote Link to post Share on other sites
Forest Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 to może inaczej - miałem 'kamizelke' na materiale z pionowo ułożonymi kieszeniami, reszta jak wyżej - przepraszam, nie wiedziałem że nazewnictwo ma tu aż takie wielkie znaczenie.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Wystarczyło zajrzeć na pierwszą stronę tego wątku: ITLBV = LBV = LBV-88 = TLBV czyli ta z panelami z nylonu LBV-E = ELBV to ta z siatką. LBV i TLBV to jesdno i to samo.LBV - proste ładownice, na materiale ELBV - skośne ładownice, na siatce Quote Link to post Share on other sites
Forest Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 (edited) to może żeby było najdokładniej : miałem lbv - moim zdaniem dużym plusem jest zastosowanie peneli materiałowych (te z Elbv - czyli siatka - na mnie jakoś nie chciały się układać) - moim zdaniem była by wygodniejsza jakby miała naszyte ładownice po skosie (możnaby to zrobić samemu) jednak ja i tak nie narzekałem (proste ładownie tez się sprawdzały - nosiłem ją przez 8lat i uŻywałem nie tylko do ASG), dlatego swojej nie przerobiłem :) mam nadzieję że teraz post będzie już OK ;) bez nerwów, chciałem tylko swoje odczucia odnośnie tej kamizelki przekazać.. Pozdrawiam i do zobaczenia po drugiej stronie karabinka :killer: :wink: Edited July 27, 2007 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 moim zdaniem dużym plusem jest zastosowanie peneli materiałowych (te z Elbv - czyli siatka - na mnie jakoś nie chciały się układać)Pierwszy raz spotykam się z taką oceną. Zwykle siatkowe są dużo wygodniejsze i przede wszystkim przewiewne. moim zdaniem była by wygodniejsza jakby miała naszyte ładownice po skosie Dlatego powstała ELBV :) Quote Link to post Share on other sites
Forest Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 (edited) mierzyłem i nosiłem jedną i drugą, i serio - te z siatki do mnie 'nie przemawiały', a odnośnie przewiewności - cała kamizelka (jak zapewne wiadomo) jest bardzo lekka, dodatkowo możliwość 'oparcia' jej na pasie daje 'luksus', np podczas marszu, rozpięcia klamr i 'przewietrzenia' ciała - moim zdaniem, do lasu jest to jedno z najlepszych oporządzeń - szczególnie na MilSim'y (stosując dodatkowo plecaczek).. ale to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie - ja ją po prostu bardzo lubiłem, aż do jej smierci na zlocie w Tomaszowie, gdzie zahaczona o krzaki rozerwała się i od tej chwili leży w szafie, czekając na zimowe wieczory - wtedy może ją naprawię ;) ELBV - wygodniejsze/ukośne ładownice, jednakże oparta na siatce.. dlatego ja, jak już, to bym przeszył te swoje (czyli przerobiłbym LBV) :) sorka za byka w poprzednim poście :roll: Edited July 30, 2007 by Forest Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 gdzie zahaczona o krzaki rozerwała się i od tej chwili leży w szafie, czekając na zimowe wieczory - wtedy może ją naprawię icon_wink.gif miales kontraktowa czy milsyfa jakiegos ?? :D sorry za brak PL znakow, ale jestem w Belgii :) Quote Link to post Share on other sites
Forest Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Miałem jakąś podróbkę, kupiłem ją 8 albo 9 lat temu, niestety metek na niej brak, więc nie jestem w stanie stwierdzić jaka firma ją wypuściła Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 i dlatego Ci sie poszarpala, ja wtykalem w swoja siatke w elbv rozne galezie nawet i sie nic nie dzialo ;) bardziej ufam tej mojej siatce niz podrobkom Quote Link to post Share on other sites
Forest Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) u mnie pękła klamra trzymająca lewą szelkę - materiał jest ok, dlatego jest szansa że ją naprawię - również twierdzę że lepsze - mocniejsze są oryginały, niestety, jak ją kupowałem nie było mnie stać, to raz, a dwa - wtedy o tym nie myślałem ;) Edited July 31, 2007 by Forest Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts