QQryQ Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Chcialbym sobie zalatwic mundur OMON-u ten w stalowo szare pasy tygrysa. Ma ktos jakiegos linka sklepu w ktorym to mozna kupic dzx Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Był swojego czasu na allegro cały zestaw tego typu. Była tam chyba bluza, podkoszulek, spodnie, pas i nakrycie głowy, ale dawno nie widziałem tych aukcji (nikt nie licytował). Za całość właściciel chciał coś chyba około pięciuset złotych, ale głowy nie dam. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 http://wmasg.pl/komis.php?oferta=5217 Ale nie wiem, czy to ten, bo "szare pasy tygrysa" dużo mi nie mówi. W każdym razie "shadow" jest bardziej niebieski niż szary. Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted May 17, 2007 Author Report Share Posted May 17, 2007 bo ja znalazlem tylko cos takiego klik niestety maja tylko rozmiar xl Quote Link to post Share on other sites
Grigorij_ Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Pełno tego na ebuyu, np: tu Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 http://wmasg.pl/komis.php?oferta=5217 Ale nie wiem, czy to ten, bo "szare pasy tygrysa" dużo mi nie mówi. W każdym razie "shadow" jest bardziej niebieski niż szary. Czy BKS to to samo co OMON ? Jak myslicie, ten kamuflaż wyda w poslkim lesie :) ? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Bekas to krój munduru OMON to oddział milicji Wyjaśnij dokładnie o co ci chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Grigorij_ Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Bekas (BKS) to typ munduru, OMON to: Otriad Milicyji Osobowo Naznaczenija (ОМОН, Отряд Милиции Особого Назначения, OMON, Oddział Milicji Specjalnego Przeznaczenia potocznie Czarne berety) Pytanie, czy OMON używa róznież mundurów o kroju Bekas? Odnośnie kamuflażu Cień/Kamysh-Urban to będzie w lesie równie "niewidoczny" co ACU ;-) Jest to kamuflaż miejski. Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Wiem, wiem co to OMON - sprawdziłem wcześniej na Wikipedi :) Zastanawiałem się nad tym co to BEKAS - myślałem że to jakaś jednostka itd... Dzięki chłopaki za informacje. Bardzo mi się spodobał ten typ kamuflażu - ktoś się może orientuje czy występuje w jakiejś leśnej odmianie ? Dawid Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 (edited) Może coś w tym guście? Ale to już raczej nie OMON, chyba, że Ci na tym nie zależy. http://www.henrikc.dk/camouflage/details.asp?autono=78 Edited May 18, 2007 by Imashel Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Ale to już raczej nie OMON, chyba, że Ci na tym nie zależy.Funkcjonariusze OMON'u również noszą uniformy w leśnej odmianie kamyszu. Quote Link to post Share on other sites
Grigorij_ Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Proponuję zapoznać się z tematem mundur rosyjski. OMON jak to jednostka specjalna używa takiego munduru jaki jej w danym momencie odpowiada ;-) Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Funkcjonariusze OMON'u również noszą uniformy w leśnej odmianie kamyszu. Wiem, że oddziały specjalne w Rosji mają dużą dowolność w doborze sprzętu, ale jakoś nie wziąłem tego pod uwagę, podczas pisania wcześniejszego postu :P Mój błąd ;-) Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 Prawdopodobnie OMON, kamuflaż tigr. Filmik słabej jakości ale jakiś dowód jest. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 Google prawdę Ci powie : http://images.google.pl/images?hl=pl&q...sa=N&tab=wi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts