Kiwi Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Skoro był ranking broni, niech jest i ranking pistoletów ;) Poczytać można, ale nie sądzę, aby można było to traktowaćpoważnie :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Oto cytat z tej strony "Glock jest pistoletem z samonapinaniem kurka." Ponieważ z zawodu jestem ślusarzem,mam zamiar pisać na tym portalu o astronomii i mikrobiologii. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Pod spodem po prawej jest jeszcze top 10 bombowców ;) Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Chciałbym zobaczyć kryteria według których układano ten "Top10"... :roll: Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Pod spodem po prawej jest jeszcze top 10 bombowców ;) A to jeszcze nic - najlepszy jest Top Ten, w którym Sherman zajmuje 10 miejsce... Po dłuższym czytaniu komentów doszedłem do wniosku, że wbrew adresowi tamtej strony (www.facet.wp.pl) piszą tam same dzieci grające w gry typu CS Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Nie mam pojęcia skąd CZ-75 znalazł się na pierwszym miejscu. Nawet sami twórcy tych wypocin napisali, że nie zaistniał na rynku... Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Właśnie dlatego kryteria oceny tak mnie zastanawiają :lol: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 14, 2007 Author Report Share Posted June 14, 2007 Spoko, po przeczyatniu TOP listy karabinków szturmowych, w "najpopularniejszych pistoletach" spodziewałem się znaleźć jakieś rewolwery albo coś ;) Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Na pewno niejeden rewolwer przebiłby pod względem popularności CZ-75, o visie nie wspominając ;) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 A to jeszcze nic - najlepszy jest Top Ten, w którym Sherman zajmuje 10 miejsce... A gdzie powinien być? Na pierwszym? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 A gdzie powinien być? Na pierwszym? Na pewno nie na dziesiątym ;) W końcu to kawałek historii - nawet jeśli nie jakoś szczególnie długiej, to ważnej. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 W top 10 o czołgach najbardziej fascynuje mnie to zdanie: (...) Poza tym kule z karabinów maszynowych nie przebijały pancerza czołgu, jednak topiły go, powodując bardzo dokuczliwe dla załogi (7 osób) oparzenia. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Na pewno nie na dziesiątym ;) W końcu to kawałek historii - nawet jeśli nie jakoś szczególnie długiej, to ważnej. A to one są oceniane pod względem historycznym? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 A to one są oceniane pod względem historycznym? Między innymi - pod uwagę nie jest brana tylko skuteczność i parametry, ale także ilość wyprodukowanych egzemplarzy, lata służby, udział w konfliktach itd itp. Przynajmniej tak było ze "sławnym" Top 10 karabinków, a te następne rankingi niewątpliwie na nim bazują. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 To gdzie jest T55? Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Autorzy pewnie o nim nie słyszeli :D Spoko, po przeczyatniu TOP listy karabinków szturmowych, w "najpopularniejszych pistoletach" spodziewałem się znaleźć jakieś rewolwery albo coś icon_wink.gif ale jest w komentarzach: brakuje jeszcze kilku...miłośnik 2007.06.14 14:26 Hiszpański rewolwer marki Astra, ten kalibru Magnum 45 - jego oryginalnie używał Brudny Harry. Ruger Mk II - 0,22 cala i tłumik... ulubiony pistolet zabójców... Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 16, 2007 Author Report Share Posted June 16, 2007 "Ulubiony pistolet zabójców" :D To jakaś reguła jest czy co? Ciekawe jaka jest broń etatowa mafiozów ;) "Glock jest pistoletem z samonapinaniem kurka." Ponieważ z zawodu jestem ślusarzem,mam zamiar pisać na tym portalu o astronomii i mikrobiologii. Gunmaniak-nie jestem pewien, ale czy w Glocku nie ma czegoś takiego jak kurek wewnętrzny? Jeśli się mylę to przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Jeśli chodzi o czołgi to jakiś aspekt historyczny musieli brać pod uwagę, bo w innym razie brytyjski Mark I nie miałby szans na znalezienie się na liście. Jest na całkiem wysokim miejscu, ale wyłącznie dlatego, że był pierwszy, bo samymi parametrami nie miałby szans nawet na 10. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Gunmaniak-nie jestem pewien, ale czy w Glocku nie ma czegoś takiego jak kurek wewnętrzny?Glock ma bijnik. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Jeśli chodzi o czołgi to jakiś aspekt historyczny musieli brać pod uwagę, bo w innym razie brytyjski Mark I nie miałby szans na znalezienie się na liście. Jest na całkiem wysokim miejscu, ale wyłącznie dlatego, że był pierwszy, bo samymi parametrami nie miałby szans nawet na 10. Ale zestawienie nazywa się: TOP 10 najlepszych maszyn wszech czasów Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 W swoim czasie Mark 1 był najlepszy. Bo jedyny. ;-) Quote Link to post Share on other sites
oficer80 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Na tej samej zasadzie to maszyna latająca braci Wright powinna znaleźć się w top10 najlepszych samolotów wszechczasów. W każdym razie najlepszy nie oznacza pierwszy. Stąd te zestawienia są delikatnie mówiąc dziwne Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Bo te zestawienia były układane wg niczym nie popartego "widzi mi się". Quote Link to post Share on other sites
michal_andy Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 "Ulubiony pistolet zabójców" :D To jakaś reguła jest czy co? Ciekawe jaka jest broń etatowa mafiozów ;) Z pewnością jest to pistolet oficjalnie polecany przez ich związek zawodowy :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 To powinno być wtedy "skrytobójców" ale nvm ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts