Przemalek Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Witam. Nie znalazłem tematu, w którym było by porównanie tych replik. Więc chciał bym owy temat zrobić. Zastanawiam się nad kupnem jednej z tych replik, i nie wiem co wybrać. Chodzi o zasięg. Famas cg, ak47 cymy czy mossberg. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 A celność i zasięg cię nie interesuje? Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 napisałem, że chodzi o zasięg, zapomniałem o celności, wszystko mnie niteresuje. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Jeżeli chodzi o Famasa i Mossberga, to Mossberg przebija go mocą i zasięgiem. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Remington (TO NIE JEST DO KU**Y NĘDZY MOSSBERG !!) bije na głowę AKa z Cymy i jest na równi z FA-MAS-em. Wybierz coś z pomiędzy M47 lub FA-Masa. (Testowane na 0.2 GF) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 A jeśli chcesz, żeby również działała długo weź famasa. M47 się psuje, urywa się wszystko :-F W famasie tylko czasem naciąg. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Wszystko się nie urywa, co najwyżej pękają namiętnie końcówki cylindra w miejscu gdzie przychodzi trzpień od pompki. Idzie to naprawić jak się ktoś uprze (ja się uparłem i działa jak na razie). Po wstawieniu do siebie precki 6.03 mm, dłuższej od oryginału o 220 mm, zasięg wzrósł na 0.2 g ICS`ach do mniej więcej 60 - 65m, skuteczny to gdzieś ze 45-50 m, problem z celnością za to się urodził, ponieważ lufa jest za długa i stokowe mocunki niestety jej nie stabilizują, a przez to, że komora hopa jest na sprężynie, potrafi nosić kulkami przy szybkim pompowaniu. Jestem właśnie w trakcie obmyślania patentu co z tym fantem zrobić, silikon się słabo sprawdził. Co do famasa miałem okazję z niego strzelać, koleś z tym lata już długi czas i też doskonale daje radę. Bardzo miła sprężynka o fajnych osiągach i trwałości. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 60 metrów to maja karabiny o mocy 500 fps wynik podane trzeba pomozyc przez 2/3 lub nawet 1/2 Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Kup famasa i ładnie uszczelnij. Wykonanie jest lepsze, a zasięg jest porównywalny :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 60 metrów to maja karabiny o mocy 500 fps wynik podane trzeba pomozyc przez 2/3 lub nawet 1/2 Mylisz się Kolego, fps`y to nie wszystko ;). A zasięg jaki jest może potwierdzić wiele osób ze Szczecina z różnych grup z którymi się strzelałem. Mam na tym podrasowanym DE większy zasięg od stokowego s92 CG który ma 420 fpsów teoretycznie, tylko celność podłą mam straszliwie. A sauera s92 mam osobiście jako drugą broń długą, ma uszczelnionego hopa i brak innych zmian, więc wiem co pisze. I napisałem wyraźnie zasięg, czyli miejsce do którego kulka dolatuje, a później dalej podałem skuteczny, czyli odległość gdzie kulka leci jeszcze w miarę prosto i jest się w stanie kogokolwiek/cokolwiek trafić. Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 tak na tym shocie moze jeszcze walniesz 500m ;/patologia :D Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Mam Famasa z CG i jestem zadowolony. Jak mi elektryk siadł niedawno, to z wielką chęcią powróciłem do springa. Tylko trzeba brać korektę na celowanie :P Kup wersje, normalną nie taktyczną, strata kasy....:D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 To nie było dla mnie, tylko dla kolegi. Dziękuję, za wszystkie odpowiedzi. A więc tak: Ak47 cymy - Ma największy zasięg, celność też dobra. Tylko ciężej chodzi naciąg sprężyny. Dużo metalowych części, dobra waga. Famas - Zasięg nie zbyt imponujący... Wykonanie bardzo plastikowe, ale ujdzie. Celowanie fatalne... Mossberg - brak celownika, wykonanie do (4 literowe słowo) zasięg przyzwoity, ale co z tego, jak ma marną celność... Ja polecił bym Ak47 z cymy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Taba Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 ZDECYDOWANIE MOSSBERG!!!!!!! :killer: MA większa MOC I zasięg!! Quote Link to post Share on other sites
Slawoo Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Ja mam famasa i nie narzekam. Celność niezła, zasięg ok. 30-35m (efektywny), no i ta szybkość w przeładowaniu... Przydaje się w starciach. Naprawde dobry karabin. Quote Link to post Share on other sites
Przemalek Posted August 30, 2007 Author Report Share Posted August 30, 2007 ZDECYDOWANIE MOSSBERG!!!!!!! :killer: MA większa MOC I zasięg!! moc ? To ma tyle mocy, co pierdnięcie dziecka... Quote Link to post Share on other sites
turbo94 Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 jak kupiłem FAMASA i jestem zadowolony jest znacznie lepszy od M47, a tym bardziej od AK47 z cymy ma i dobry zasięg bo 52 metry przy 0.20g kuleczkach a celność w na powietrzy jest niezawodna :killer: mom zdaniem famas bije na głowe M47 i AK47.Jedyny minusem jest to że ciężko dostać do niego jakie kolwiek części oprócz http://asgshop.pl/search.php?code=famas tylko tu są jakie kolwiek żeczy do niego. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Mark99 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 (edited) Testowaliśmy AK z Cymy i Mossberga i okazalo się że moss ma lepszy zasięg a z celnością to różnie... A z tego co słyszałem od użytkowników FAMASA to dosyć awaryjny Edited December 4, 2007 by Mark99 Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Jestem Uzytkownikiem Famas'a od dokladnie 1 roku i nic sie w nim nie popsulo chula jak ta lala :D Quote Link to post Share on other sites
gdakus Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Mam remingtona m47 i ak cymy. Ak bije m47 na łopaty. Zasięg ten sam a moze nazwet u ak większy. Wykonanie ak 4 razy lepsze niz m47.Moj kolega ma famas CG i juz chyba 5 raz go reklamuje w sklepie. Famas ma zasięg słabszy od m47 i kalacha. Celnosc famasa tez slaba. PODSUMOWANIE : POLECAM KUPIC AK47 CYMA. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Polecasz ? To ciekawe dlaczego Kałach leży z oberwaną rączką już od pół roku i śmierdzi (wziąłem go na JEDNĄ strzelankę a potem to już tylko do puszek, tarczek i ludzi (xD) )Przypomnę że repliki kupowane w tym samym czasie. Remington służy mi do tej pory! Zmielił chyba z 10 000 kulek a jeszcze mu się nic nie poobrywało. P.S Jak nie wiecie co wybrać kupcie 3 na raz. Quote Link to post Share on other sites
evel Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 A ja polecam Famasa. Miałem go 1,5 roku.Dobrze spisywał,Zasięg niezły jak na sprężynę,przebija ak 47 cymy. Ale co do "chińczyków" to musisz trafić na dobry model. 1 się zepsuje po roku,2 po tygodniu,a 3 się nie zepsuje w ogóle xD Quote Link to post Share on other sites
Guest legato Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 pixxel@ Widzę, że specjalizujesz się w postach które wnoszą wiele treści do tematu.. A teraz całkiem na poważnie: Jeśli nie masz nic sensownego do napisania.. to lepiej nie pisz nic. Polecam shota z taiwangun.com Widziałem/strzelałem/testowałem już sześć takich replik. Zasięg maksymalny około 50-55 metrów, skuteczny 25 metrów (w porywach do 30). Oczywiście zależy od wagi kulek, których będziemy używać. Ja osobiście preferuje wersje short, jest wygodniejsza i bardziej ergonomiczna. Innymi słowy.. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Quote Link to post Share on other sites
hitman87 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 wolałbym AK, miałem okazje postrzelać całkiem fajnie:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts