stranger Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Wie ktoś które metalowe body dałoby się zamontowąć na m4a1 s-system? Quote Link to post Share on other sites
padi Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Kupiłem sobie PJ16A3 a do tego korpus z komorą SRC i baterie Intellecta 8,4 (bo 9,6 nie mieli na składzie) Niestety nie widze jakoś tych obiecywanych 360fps. Na oko to nawet 300 nie ma bo osiagi ma porównywalne z AK cymy. Mało tego, po wymianie korpusu zaczęła mi sie jarać bateria i silnik (okazało sie, że Krakman przyciął śrubą kawałek kabla i pojawiały sie zwarcia). Osiągi nie zmieniły się. Poza tym niekiedy potrafi przestać strzelać i nie reaguje na nic a po chwili znowu działa. Co jest źle. Pomóżcie coś. Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 (edited) Co do osiągów to nie zapominaj ,że masz lufę ~36cm przy cylindrze typu 0. Po wymianie lufy powinno coś się polepszyć z osiągami. Edited August 11, 2007 by sodi Quote Link to post Share on other sites
padi Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 ale co z tymi zawiechami, bo to już mi na nerwy działa. Biore coś na cel a tu nic, żadnej reakcji na spust. A po jakiejś minucie znów działa. to samo miałęm kiedyś w starym cymowskim AK ale pozbyłem sie go. I nawet druzynowy mechanik nie miał zielonego pojęcia, co jest nie tak. Wyjmował GB - działa, wkładał, skręcał - nie działa. Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Może przez te przycięte kable? :roll: Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Sprawdź sobie bezpiecznik. Mi emka nie strzela na semi tak w połowie baterii. Quote Link to post Share on other sites
padi Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 bezpiecznik poleciał, kiedy pojawiły sie pierwsze zwarcia. teraz strzelam bez. swoją drogą jaki to trzeba ten bezpiecznik, żeby pasował? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 No to lepiej nie strzelaj bez, bo ci sie obwód spali a to już większy wydatek od kosztów bezpiecznika... Quote Link to post Share on other sites
padi Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 to wiem ale jaki tam bezpiecznik wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
sjod Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 EEE mogl by mi ktos powiedziec jak sie kolbe przykreca bo mi odpadla?? Quote Link to post Share on other sites
barto Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Może ktoś podrzucić lina z jakim metalowym body bo plastikowe mi się już rozwaliło Quote Link to post Share on other sites
Kłajgon Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Już nie raz była mowa w tym temacie o metalowym body i nie jeden link :???: Użytkowniku! Zanim zadasz pytanie przeszukaj temat! http://taiwangun.com/?str=product&prId=158 Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 EEE mogl by mi ktos powiedziec jak sie kolbe przykreca bo mi odpadla?? :strach: hahahahha :wink: :lol: :strach: sorki ale nie mogłem sie powstrzymać ;) Quote Link to post Share on other sites
lupek Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Sama ta kolba odpadła czy pomogłeś jej w tym :) PS. Kupię m16s3 PJ Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Metal Body Podawałem strone wczesniej, Chińskie metal body z oznaczeniami Colta...Tylko że musiał byś poczekać aż będzie jakies zamówienie z Gunner'a Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 0L0 w innym temacie pisał, że jeśli to body ma być takie jak w DBoys to można sobie odpuścić, a on chyba wie co mówi ;). Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 że jeśli to body ma być takie jak w DBoys JEŚLI...nie wiadomo jakie będzie, więc trzeba to sprawdzić ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dagu Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Tak nawiasem to stockowy bezpiecznik daje niesamowicie duzy opor dla pradu :P Z bezpiecznikiem moglem wywalic ze 3 hicapy, po wyjeciu go dzisiaj na stzrelance wysadzilem nieporywnywalnie wiecej, oponuje za zakupem bezpiecznika lepszej jakosci chyba ze ktos nie ma takich problemow to moze jechac na straym pozdro Dag Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Ufff moja Emilka odżyła:D Wystarczyło trochę przykręcić imbus, ten pod chwytem. Quote Link to post Share on other sites
KK Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Kupiłem 3 dni temu 2 szt. PJ4 S-System. Ogólnie super tylko... Akumulatorów za cholerę nie da się zaopakować bo są za duże i mimo przeszukania forum nie da się "podszlifować" Jeden z akumulatorów po naładowaniu wydał 2 strzały i można było nim zagotować wodę :) Krakman odpowiedział że originalne są i tak do kitu i trzeba sobie dokupić lepsze. Po co są w zestawie skoro sie do niczego nie nadają. Jak ktoś będzie chciał kupić to od razu trzeba zamówić akumulator. Quote Link to post Share on other sites
padi Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) Dagu, nic z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem. Mniejsza o to. Bezpiecznik mi sie spalił, kabelki łączą mi sie na izolacje, jeden z kabelków wtyka baterii intellecta się oderwał, selektor działa jak chce... Dzięki tym atrakcją 60% dzisiejszego meczu spedziłem na próbach napraw w warunkach polowych, 30% na bieganiu po poligonie i straszeniu samym widokiema pozostałę 10% na próbach strzelania. Jeszcze na polu zgubiłęm kluczyki do samochodu. Żyć nie umierać a Replike mam dopiero jakiś tydzień. Nie znam sie na elektronice. Jaki bezpiecznik kupić, żeby działał. Doradźcie bo mnie zaraz krew zaleje. Edited August 12, 2007 by padi Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Taki sam jak masz masz napisane na tej blaszcze metalowej od bezpiecznika.Ja kupiłem taki sam i jest git.Poprosu ten jest ferelny ;) Quote Link to post Share on other sites
padi Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Ha, żebym to ja wiedział, gdzie ten przepalony bezpiecznik walnąłem... Konkretnie, ile? Quote Link to post Share on other sites
ne0x Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 15, 20 bądź 25 A... ja osobiście korzystam z 25A bezpiecznika Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Panowie, dwóch moich kolegów ma em'ki p&j i dziś zaczęły się dziwnie zachowywać. Raz strzelają raz nie. Mają stockowe baterie. Jak myślicie czy może to oznaczać koniec żywota tych baterii? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts