Bociano Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Całe p&j jest na zewnątrz trochę gorzej zrobione od jg, jedynym wyjątkiem jest chyba mniej błyszczący foregrip. Quote Link to post Share on other sites
Uszak Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Jeszcze jedno pytanie, jakiej długości jest lufa w obu replikach ( m16a3 PJ i m16a3 JG) bo niekturzy pisza ze 510mm inni ze 360 z czyms. I czy w razie czego jest możliwość zamontowania preclufy o długości 510mm czy może nawet dłuższej? Z góry dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Jeszcze jedno pytanie, jakiej długości jest lufa w obu replikach ( m16a3 PJ i m16a3 JG) bo niekturzy pisza ze 510mm inni ze 360 z czyms. I czy w razie czego jest możliwość zamontowania preclufy o długości 510mm czy może nawet dłuższej? Z góry dziękuje za odpowiedź. We wszystkich pjotach jest 363mm :roll: Tyle, że w mojej jest już ładna precka 510mm :killer: Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 No i stało się, poszedł bezpiecznik, ale jeszcze gorsze jest to, że emka nie strzela na nowym bezpieczniku (taki sam 15A). Silnik w ogóle nie pracuje. Próbowałem nawet połączyć te dwa kable ze sobą bez bezpiecznika i dalej nic... bialaflaga.gif Powtarzam pytanie i proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Eric Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Dexter jaka precka? Z tego co krakam mi napisał przy wymianie lufy wewnętrznej na jaką kolwiek inną potrzebna jest wymiana komory hop-up bo stock-owa nie wchodzi... Tak więc samą preckę zainstalowałeś i weszła fajnie bez zbędnego pierniczenia się z hopkiem ? Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Eric pomyliło ci się z wymianą gumki HU ;) Poza tym krakman nawet w tym temacie pisał, że preckę zmieniasz bez problemu, co do tego jaką mam -> http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=132 Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 Ej, ale żeby wymienić gumkę HU, trzeba wymienić komorę, bo jest o 1mm krótsza :roll:. Musiałeś wymienić komorę, żeby wymienić gumkę, a wtedy dopiero mogłeś wstawić preckę. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 nie mam pojecia czemu karabin ci nie strzela.Zadwoń do krakmanów najlepiej.Ja mam w swoim bezpiecznik 20A 440v i taki polecam:) Nie powiedziałbym że metal jest gorszej jakości od Jg bo miałem też JG i sa na tym samym poziomie zato gearbox i jego wnętrze nieporównywalnie lepsze na + dla strony P&J pozdro Quote Link to post Share on other sites
Eric Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 Eric pomyliło ci się z wymianą gumki HU ;) Poza tym krakman nawet w tym temacie pisał, że preckę zmieniasz bez problemu, co do tego jaką mam -> http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=132 Dexter musiałeś chyba przyciąć/przypiłować gumkę o ten 1 mm ? Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 PANOWIE! Przy wymianie tylko lufy na precyzyjną nie trzeba wymieniać komory hop up, jednak jak chce się wymienić gumkę hop up np. na silikonową to już trzeba wymienić komorę. Więc nie ma żadnego kombinowania :poddanie: Zaznaczam, że cały HU mam stockowy, chociaż w tych pejotach to niezbyt trafne określenie :-F Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 @YodaSan Jeśli po zetniękciu wszystkich kabelków replika nadal nie reaguje (batka naładowana ofkors), a także z nowym bezpiecznikiem ani rusz to IMO silnik poszedł z dymem. Lub też jest zwarcie na obwodach (okablowaniu) ALBO mechanizm spustowy wogóle nie zamyka obwodu i nie ma jak strzelać. Quote Link to post Share on other sites
kml Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 jak brzmi pełna nazwa skrótu p&j??? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 (edited) jeeb co za off top...... @jodasan może poszła ci kostka stykowa albo się wypieła ta co idzie niedaleko gearboxa;]:) P.S-mod to chyba na wakacjach jest czy coś.... DEXTEr69 i jak osiągi na tej precce 510mm? bo zastanawiam sie też nad kupnem:) Edited August 9, 2007 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 (edited) Co do rozwinięcia nazwy... wszędzie (pudełko, gun, instrukcja) jest pisane p&j xD Osiągi - zwiększyła się nieco moc, bo cylinder jest do takiej lufy przystosowany, no i standardowo skupienie, ale nie potrafię podać jakichś konkretów, bo wystarczy przyjemna i efektywna gra z moją emeczką, a nie cyferki ;) Osobiście nie wyobrażam sobie kupować m16 i siedzieć na lufie standardowej, bo to jest marnowanie rozmiarów tegoż karabina heh edit z tego co pamiętam to (kumpel się nią trochę "zajmował") 390fpsów na 0,28 kuleczkach, ale nie wiem czy to miarodajne może być :F ... Edited August 9, 2007 by DeXTeR69 Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 Ja się nie znam, wiem, że nie ma przepływu prądu więc może coś ze stykami. Chyba lepiej wyślę na gwarancję ;] Quote Link to post Share on other sites
facet Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 (edited) Piotrek & Jacek :-F Panowie jeżeli macie jakieś fotki waszych emek z pola bitwy głównie M4a1 byłbym wdzięczny gdybyście wrzucili ;-) Edited August 10, 2007 by facet Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 (edited) Mnie poproszono o wrzucenie fotek P&J ale z metalowym body, o to i one: PJ4 RIS P&J(metalowe body SRC) + M203 G&P Zdjęcia: Edited August 10, 2007 by Antol Quote Link to post Share on other sites
Kłajgon Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Antol: Czy wymiana body na metal wyeliminowało całkowicie chwiejność lufy?? I czy nie było żadnych problemów z podejściem body SRC do P&J?? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 2x tak, dodam jeszcze że body SRC moim zdaniem jest ładniejsze od CA Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Metal Body -może na to warto zwrócić uwage...mam zamiar kupic ale niewiem kiedy to nastąpi :killer: Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 @Antol Nie wiem czy miałeś z tym coś do czynienia, albo czy się z tym spotkałeś. Ale jak myślisz? Czy metal body od producenta Twojego granatnika - G&P - będzie pasować do P&J 16A3? Tzn. czy nie będzie problemów zprzełożeniem GB i innych takich. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Antol: Czy górnego RISa da się ściągnąć z body??? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 @Antol Nie wiem czy miałeś z tym coś do czynienia, albo czy się z tym spotkałeś. Ale jak myślisz? Czy metal body od producenta Twojego granatnika - G&P - będzie pasować do P&J 16A3? Tzn. czy nie będzie problemów zprzełożeniem GB i innych takich. Z tego co zauważyłem to będzie pasować bez problemu, GB nie ma żadnych niestandardowych wymiarów. Więc podejdzie na 99%. Antol: Czy górnego RISa da się ściągnąć z body??? Nie, Górny RIS jest stałym elementem upper recivera (Nie da się tego body za adaptować do S-Systema) Quote Link to post Share on other sites
Uszak Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Nie wie ktoś może kiedy mają przyjść dostawy M16a3 II P&J do krakmanów?? Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Pytałem ich o m4a1, które ma tak samo jak m16a3 napisane wkrótce. Odp. w drugiej połowie września. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts