gattling Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Używa ktoś tego? Czy używa ktoś uszczelnionej dyszy shs i jeśli tak to na jakiej zasadzie? (wyłamane/spiłowane zaczepy komory HU / spiłowane czoło popychacza) G36 JG.Dysza do G36 ProTech 25,2mm Głowica clylindra ProTech V3 Cylinder SHS typ 0 Głowica tłoka SHS płaska ALU. SP120 Guarder (nowa seria) Gumka Systema Energy 408-410fps trzyma Polecam te części, pasują bez żadnych kombinacji i dają bardzo dobre wyniki. Systemy Energy, używasz ze stockową komorą HU? Jeśli tak to jak Ci się sprawuje i z czego masz dystanser? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 (edited) Używam tej dysz firm ProTech jest dobra.Mam w swoje giecię na sprężynie 135ST daje mi moc ok 510fps na lufie 365mm G&P.Polecam tą dyszę. Edited September 11, 2013 by henno Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Komora stock, dystanser duży z twardej gumy, prawdopodobnie jest to dystanser Guardera z zestawu czarnej gumki. Nie kombinujcie z innymi dyszami.... Od razu pakujcie ProTech. Z komorą zaczepiona w bloku gazowym daje najlepsze wyniki i jest szczelna ( u mnie jest szczelna z głowicą cylindra ProTech ) ewentualnie wymiana uszczelki. Jak się komuś połamią zaczepy komory lub popęka blok gazowy to na komorę trzeba nakleić kawałki twardej gumy o grubości 3mm oraz mocnej sprężynie na lufie, komora oprze się o GB i jest tak samo jak z komorą zaczepioną w bloku gazowym. Sprawdzane na 3 replikach. Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Dzięki panowie, pmogliście ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Panowie jeszcze jedno pytanie. Zmieszczę do tego jakąś baterię (chciałbym li-po 2.200mah 11.1)? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Chyba jak przykleisz baterie na bok kolby :) Quote Link to post Share on other sites
Aelisz Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 A dysza protech pasuje wam na stockową głowice cylindra? Bo póki co sprawdzałem na starej g36 JG i jest lipa bo nie chce wejść. Za jakiś czas sprawdzę jeszcze na nowszym modelu g36 JG, ale wolałbym widzieć jak to u was jest. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Tak to jest z chińskimi częściami, lepiej dokup do tej dyszy ProTecha głowice cylindra (koszt 32zł) Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Ja bym się bardziej skłaniał na ciasną dyszę ProTech. Miałem ten sam problem na głowicy cylindra Ultimate (fioletowa), na stockowej było jeszcze gorzej, a dysza AirsoftPro wchodziła bez problemu. Poszlifowałem trochę dyszę od wewnątrz i działa bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 (edited) A będzie ta dysza pro techa współgrała z głowicą cylindra shs? Edited September 11, 2013 by gattling Quote Link to post Share on other sites
Aelisz Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Ja bym się bardziej skłaniał na ciasną dyszę ProTech. Miałem ten sam problem na głowicy cylindra Ultimate (fioletowa), na stockowej było jeszcze gorzej, a dysza AirsoftPro wchodziła bez problemu. Poszlifowałem trochę dyszę od wewnątrz i działa bez problemu. Jak szlifowałeś ją od środka? Zdjąłeś wewnętrzne O-ringi? Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Wyciągam oringi, takie coś przecinam na pół, koniec z watą (czy co to tam jest) owijam kawałkiem przyklejonego papieru ściernego, wkładam do dremla i jade na niskich obrotach. Jak już się mieści to oczywiście dokładnie wypłukuje/wycieram w środku, zakładam oringi i smaruję. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Głowicę cylindra po smaruj smarem silikonowym.Powinna być git, ja tak zrobiłem i działa na chińskich cześć. Quote Link to post Share on other sites
Aelisz Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Ok, spróbuje najpierw posmarować (aż dziwne, że wtedy tego nie zrobiłem) a jak nie pomoże to będę szlifował :) Dzięki za rady! Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Na pewno nie wejdzie do podanej przeze mnie wcześniej kolby bateria? Pytam ze względu na tą kolbę. Opis ze sklepu: Dzięki specjalnej konstrukcji kolba mieści baterie “Large” co eliminuje problemy związane z umieszczeniem dużych, pojemnych baterii... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Jak wsadzisz to nie złożysz kolby, przestanie replika być wygodą i mobilną... Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 nawet bez składania kolby gieta dobrze leży ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 nawet bez składania kolby gieta dobrze leży :icon_wink: Nie że na bok tylko wsunąć żeby była krótsza.... Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Ogólnie, prawdą jest, że małe zwinne rączki kopiują wszystko. Myślicie że w przypadku tej kolby od JG będzie inaczej niż w tej g&g? Zobaczcie zdjęcia Czekam jeszcze na maila od gunfire. Jak odpiszą, że upchnę tam jakiejś zasilanie to kupię, a potem napiszę jak się sprawuje. nawet bez składania kolby gieta dobrze leży :icon_wink: Prawda. :icon_smile: Ja jak składam kolbę, to tylko po to, żeby zmieścić ją do pokrowca. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Myślicie że w przypadku tej kolby od JG będzie inaczej niż w tej g&g? Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą :P Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą :icon_razz: Hej byłek, popytołek sie krzesojców, ale zaden nie wie ka, co i jako z tom kolbom. No ale siodek pote na życi, pojrzołek po tych nasych pieknych górach i zek namyśloł ze pośle maila do Krakowa do tych Taiwańskich chłopcysk. A ze to chłpocyska śwarne no to mi łodpisoli: Tak, po przełożeniu kabli na tył. Czyli powinno być w porządku. Gunfierzy się chyba obrazili za to że im pytania o to czy wejdzie bateria do kolby, wysyłam i nie odpisali ale Taiwangun, jak zwykle - niezawodnie. :icon_wink: Pozdrawiam! :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Panowie jest problem. Wstawiłem dyszę protecha i szczelnością jestem zachwycony, podaje kulki tak jak trzeba, uszczelnia się z gumką hop-up, tak że ogólnie jest ok. Jednak coś nie chce ze mną podjąć współpracy. Kulki lecą daleko, tylko że po około 15 metrach idą w górę a potem gdzieś na bok przy skręconym hop upie na 0. Nie wiem który Huston próbuje wysłać je na księżyc, czy to dystanser - plastik typ H p&j (w stocku chodził piękinie) czy może gumka hop-up - systema energy, czy może moc jest zbyt duża i g&g 0,25 mają zbyt dużego kopa(sprężyna - guarder 120) Lufa to precyzyjna systemy, a komora zwykła plastikowa, którą ładowali do giet w 2008 roku. Bez żadnych szyjek i innych cudów które teraz montują. Gdzie leży przyczyna zjawiska? Pozdrawiam! :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
lech Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 zacznij od zmiany kulek na 0.28g ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Zacznij od zmiany dystansera na miękki a nie od zmiany kulek. Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 (edited) Z czego zrobić ten miękki dystanser i jakiej mniej więcej grubości ma być? Czy jest możliwe, że to lufa jest winowajcą, bo zuważyłem że jak podkręcam hop-up, to gumka wchodzi do lufy krzywo, tak jakby tylko część dystansera mieściła się w tym lejku na gumkę wyciętym w lufie. Edited September 17, 2013 by gattling Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts