grzesiekpach Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Witam ostatnio bardzo spodobał mi sie mundur armii kanadyjskiej czyli cadpat, innymi słowy marpat tylko przystosowany do bardziej liściastego lasu, żywo zielonych krzków itd. Czy ktoś z was wie może gdzie można to klupić albo ma do sprzedania, bo na allegro nie widziałem, a zagraniczne aukcje wychodza na ogół mega drogo z przesyłką. Jesli jest ktos kto chce coś takiego sprzedać to mam troche ponad 180cm wzrostu i nie jestem raczej chudy niz gruby:) więc chyba interesuje mnie rozmiar L, chyba ze numeracja wygląda inaczej. Ewentualnych sprzedawców zapraszam na PW Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 szukaj na je-baju. w PL nie dostaniesz... raczej... (chyba że ktoś sprowadził i sprzedaje swój komplet) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 bluza http://cgi.ebay.com/CANADIAN-CADPAT-DIGITA...1QQcmdZViewItem portki http://cgi.ebay.com/CANADIAN-CADPAT-DIGITA...1QQcmdZViewItem Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Szkoda tylko, ze "prawie jak kontraktore" :/ Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 CADPAT można dostać na www.flecktarn.co.uk Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Kopie jeśli potrafię czytać... Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Nigdzie nie kupisz oryginału. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Da radę kupic oryginał. Trzeba się jednak liczyć z dużym wydatkiem i polować na niego... Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Kurczę, kiedyś mogłem kupić oryginalny hełm kewlarowy w pokrowcu w CADPACIE. Za 500zł - to chyba było tanio? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 A przypadkiem nie ma takiego problemu, że sprzedaż kanadyjskiego sprzętu wojskowego bez pozwolenia poza granicą kraju jest nielegalna? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 On już był w USA. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Miałem okazję pogadać z oficerem armii kanadyjskiej ( brat kumpeli) - Cadpata (orginalnego) mogą kupować tylko żołnierze armii kanadyjskiej i za sprzedaż tego dalej mogą nawet być karnie usunięci z wojska (!) Jako ciekawostka Podobno Kanada wygrała z USA proces o prawa do cadpata i okazało się że marpaty były później niż kanadyjskie maskowanie Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 To raczej bezsprzeczne. Ktoś myślał inaczej? Kanadyjczycy pierwsi wprowadzili kamuflaż pikselowy, Amerykanie skopiowali go i przystosowali do swoich potrzeb. Ale USA bardziej się lansuje. :S Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Miałem okazję pogadać z oficerem armii kanadyjskiej ( brat kumpeli) - Cadpata (orginalnego) mogą kupować tylko żołnierze armii kanadyjskiej i za sprzedaż tego dalej mogą nawet być karnie usunięci z wojska (!) No, to zupełnie jak z polskimi mundurami. Kto myślał, że legalnie można je kraść z magazynów? :) Podobno Kanada wygrała z USA proces o prawa do cadpata i okazało się że marpaty były później niż kanadyjskie maskowanie A to USA kiedyś sobie rościło prawa do CADPATa? A poza tym musieli robić dochodzenie by ustalić to, co już wszyscy wiedzą powszechnie? :) Zaraz zaczną robić śledztwa w sprawie co było wcześniej: WWI czy WWII. Quote Link to post Share on other sites
leander Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Mała errata- UCP, Marpat, oraz mundur irackiej armii/żandarmerii (nie pamiętam której dokładnie formacji) to nic innego jak pokolorowany CadPat. Te same układy pixelków. Po prostu hamerykańce wzięli gotowy wzór i 'pomalowali' go po swojemu ;) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 (edited) Chyba jednak niekoniecznie. Porownywalem ostatnio CADPAT z MARPyta i nie do konca mi sie zgadzal uklad pikseli, a wrecz przeciwnie byl inny. Fakt, ze UCP, MARPAT i to dla Irackiej armii to ten sam uklad pikseli, ale nie mozna mowic, ze wszystkie cyfrowe kamuflaze sa takie same, a roznia sie tylko kolorami. W takim przypadku moznaby powiedziec, ze DigiPantera tez sie niczym nie rozni od wynalazku kanadyjczykow. Edited November 8, 2007 by kthulhu Quote Link to post Share on other sites
brok Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Ja skłaniałbym sie raczej do opinii, iż wszystkie te wzory są takie same. "Piksele" to tylko kwadraty i prostokąty i maja dość ograniczoną możliwość tworzenia z nich różnorodnych układów. http://images24.fotosik.pl/63/7dfce8178808f6c4.jpg Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Hehehe Zgodzę się co do tego, że pixele to "tylko kwadreaty" (prostoką to zwykle 2 kwadraty tego samego koloru obok siebie). Ale ilość wzorów do uzyskania jest niemal nieograniczona. Jedynie co ogranicza to powierzchnia i ilość dostępnych kolorów. Jak nie wierzysz to popatrz na swój monitor, on też ma "tylko pixele". Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 "Plama" otaczająca powtarzający się "wzorek" też wszędzie jest taka sama. Quote Link to post Share on other sites
glasowigian Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 http://www.sealsactiongear.com/catalog/store/HOME.asp sam kiedys chcialem kupic cadpaad.cena na flektranie rozwlila mnie...sory ale 35 dych za bluze czy portki to nawet i dla mnie torche za duzo. jesli poszperasz dobrze w necie to znajdziesz dostawce z kanady.ja sam planuje zrobic zakupy na jakies L=110(wychodzi mnie o wiele taniej i lepiej niz mialbym kupowac na fleku. pozostaje jeszcez kewestia cla i vatu,ale to inna brocha :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts