Mamut Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Czy mi się wydaje, czy to tania mina? Jeśli było to sorry, ale z czystym sumieniem mogę powiedziec, że w "Szukaj" hasło: "claymore" nie dotyczyło tego. LINK Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Cóż, tania jak tania, ale istotnie nie było. Niestety mam parę innych wydatków, więc przez najbliższe pół roku nie pomacam. Największy zaobserwowany kwas - detonator wygląda jak pilot do autoalarmu (każdy chciałby clackera). Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Wszystko fajnie tylko nie w tym dziale, to nie elektryk. Do springow go. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Sterowany na pilota, dlatego go tu dałem. Ale to detal. Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 na YouTube jest gdzieś filmik prezentujący działanie. ... tylko nie pamiętam co trza było w wyszukiwarke wpisać :-P Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 na YouTube jest gdzieś filmik prezentujący działanie. ... tylko nie pamiętam co trza było w wyszukiwarke wpisać :-P http://youtube.com/watch?v=C7YMOMUV0P4 http://youtube.com/watch?v=pkn5pmcLfN4 Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Dzięki :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Wystarczyły dwa słowa kluczowe:"Claymore bb" :uśmiech: W sumie to w połączeniu z maka to może być z tym ciekawa zabawa, choć patrząc na filmiki skuteczność tego nie będzie większa niż 5 metrów. Ale na pewno satysfakcja z wyeliminowania kogoś z gry przy pomocy tego urządzenia będzie ogromna :killer: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Ciekawe jaka jest maksymalna odległość z jakiej można "zdetonować" tą zabawkę? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 A jaki zasięg ma pilot? :D Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Coś tam zasięgu pewnie ma. Ale pilot jest beznadziejny, wygląda jak od zabawki. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Jeśli ktoś montuje coś podejrzanego na wagonie, to zasłużył sobie na kłopoty. Wyobraź sobie, że widzisz kolesi, którzy montują gdzieś podejrzany pakunek. Nie pomyślałbyś, że to bomba (tym bardziej, że były to wagony z gazem)? Za głupotę się płaci. Co innego jeśli robisz to w lesie w jakichś krzakach czy pod drzewem. Po pierwsze, podczas strzelanki nie będzie tam nikogo, kto wziąłby to za bombę. Po drugie, nawet ewentualny postronny obserwator nie będzie na to tak wyczulony, bo który terrorysta podkładałby bombę pod drzewo w lesie? Quote Link to post Share on other sites
szczurek soldier Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 tak a propo tematu szukam miny do 100zl bedzie taka ??? Quote Link to post Share on other sites
nowakos Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Jest w SpecShop: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2827 Trochę chyba przesadzili z ceną... Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Może napisał by coś ktoś kto miał okazję tego używać? Jest ktoś taki? Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Może napisał by coś ktoś kto miał okazję tego używać? Jest ktoś taki? :wink: :wink: :wink: ...ja! Mam sprowadzoną z US, ciężkim nakładem sił i środków minę Claymore'a na "klikacza" (znaczy z kabelkiem) lub potykaczem (do wyboru do koloru). Cóż mogę powiedzieć. Jak ktoś chce mnie bardzo rozdrażnić pyta "Jak tam twoja mina". Nie wiem jak w tych sprzedawanych przez specshop ale w mojej nie bardzo chciał działać elektromagnes który de facto uruchamia całą zabawkę. Wziął się zań kuzyn-domorosły elektryk i się okazało, że winny za to jest słaby prąd ze standardowej bateryjki 9V (prąd, niekoniecznie napięcie jak się okazało). Poeksperymentował z silniejszą baterią (8,4 1800mAh od AEG'a), spiętą na krótko - zadziałało i ... spaliło całość w którejś próbie powtórzenia wyczynu. Sugeruje moooooooocno zastanowić się nad ewentualnym zakupem. Do wymienionych aspektów, dodam kolejne: 1. Dla klimatu - toć to trochę drogie. 2. Dla skuteczności - z rachunku prawdopodobieństwa - również nie bardzo. 3. Z pragmatycznego punktu widzenia - to naprawdę średni patent na strzelanki je*** a na większe imprezy patrz punkt 1 i 2. To tyle. Jak w końcu kogoś usiekę z tego claymore'a, dam znać. Proszę sprawdzać za rok ;) ps.: gadka nieco chwiejna, ale jak myślę o moim zakupie (200$ plus 150 PLN ...dłuższa historia) to mnie nadal trzepie :evil: Quote Link to post Share on other sites
nowakos Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 No to kicha. A już myślałem o zakupie. Ale rozumiem crogool, że to nie ten sam model/producent co w Specshop i customs.pl? Może ktoś kupił u nas i się wypowie? Z drugiej strony dziwny był bardzo szybki spadek cen tych min w polskich sklepach licząc od premiery... :???: Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 No to kicha. A już myślałem o zakupie. Ale rozumiem crogool, że to nie ten sam model/producent co w Specshop i customs.pl? Może ktoś kupił u nas i się wypowie? Z drugiej strony dziwny był bardzo szybki spadek cen tych min w polskich sklepach licząc od premiery... :???: To jest dokładnie taka sama mina. Sami używamy jednej na strzelankach i jesteśmy z nich zadowoleni. Na 20 metrach można znaleźć kulki, jednak największe ich skupienie jest na ok. 10-15 metrach - gdy wbijamy ją w ziemię lekko pod kątem. Producent podaje zasięg radia 200metrów, jednak ta informacja nie została sprawdzona. Do środka zmieściliśmy ponad 300bb, podczas gdy producent podaje 200. Quote Link to post Share on other sites
najmarniejszy Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Czy ktoś jeszcze może coś o tej minie powiedzieć? Bo stają się one coraz tańsze ale po za 2 skrajnie odmiennymi komentarzami nic więcej o niej nie mamy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts