Looc Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 http://pfasg.cal.pl/madness/Image1.jpg Replika przyszła w kartonowym pudełku (nie kolorowanym) czyli chyba wersja druga. Gwint prawoskrętny, jak wiadomo odkręca się więcej niż tylko flash hider: http://pfasg.cal.pl/madness/Image3.jpg Dzięki temu tłumik mniej wydłuża broń. Hop up działa średnio, na maxa blokuje kulkę a prawie na maxa nie bardzo kulka zawija się do góry, wiec na pewno do wymiany przynajmniej dystanser. Przy skręconym hopku kulka wypada z lufy. W "ładowarce" dioda przestała świecić po ok 20 minutach, ale działa. (ale jak ją sprawdziłem na mierniku to pokazywała ~14V (bez oporu ale to i tak chyba dużo) na niej napisali 8,4. Co do fps to nie mam możliwości sprawdzić (nie przebiło mi puszki po tajgerze więc coś nie wierze w 330fps). Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 hmm.zapytałem się na zbrojowni jak jest z gearboxem gdyż zmartwiła mnie informacja iż jest to "Gear Box: New Type Blow Back". nie odpowiedzieli mi od 3 dni.wiecie może czym się on różni od normalnego v.3 lub zwłaszcza v.2??można bez oporów od razu kopic na zbrojowni do niego cylinder,tlok i sprężynę(nie mowie już od lufie) Quote Link to post Share on other sites
Exterminator Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 jak z hopsiupem - wymieniac na silikon, czy jest spoko? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 (edited) To sie trzeba było uczyć w szkole, a nie op********. Proszę moda o wykasowanie postu itd itp. eeeee... Ja się nie op********, tylko mnie uczyli niemieckiego... Samo życie... :evil: :roll: Xen : A jakie pudełka ma poprawiona wersja? Bo to co widziałem u zbrojowni pudełko było inne niż to na gunfire.pl.(teraz obrazek zmienili :roll: :wink: ) tam na zdjęciu był odczepiony magazynek i rączka transportowa, a w zbrojowni pudło było wyższe i był odczepiony tylko magazynek. pozdrawiam Pasti Edited September 21, 2007 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
janekk Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 Mnie od tuningu bardziej interesuje wytrzymałość bo mam okazję zamówić z wgc za korzystną cenę ale minus jest taki że nie będę miał gwarancji. Jeśli to jest klon g&g to może mieć problemy z haczykiem wkręcającym się w zębatki, a jeśli coś takiego się stanie to będę mógł karabin wywalić do kosza. Więc jak ma ktoś jakieś pewne dane na ten temat ? Quote Link to post Share on other sites
Xen Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 (edited) Mnie od tuningu bardziej interesuje wytrzymałość bo mam okazję zamówić z wgc za korzystną cenę ale minus jest taki że nie będę miał gwarancji. Jeśli to jest klon g&g to może mieć problemy z haczykiem wkręcającym się w zębatki, a jeśli coś takiego się stanie to będę mógł karabin wywalić do kosza. Więc jak ma ktoś jakieś pewne dane na ten temat ? Poprawiona wersja nie ma już podobno takiego haczyka tylko solidne mocowanie, testowa wersja wystrzeliła 15k kulek i nadal działa bezproblemowo.. co do pudelka to nie pamietam jaki był obrazek ale w tym u krakmanów rączka transportowa i muszka jest osobno... Edited September 21, 2007 by Xen Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Poprawiona wersja nie ma już podobno takiego haczyka tylko solidne mocowanie, testowa wersja wystrzeliła 15k kulek i nadal działa bezproblemowo.. co do pudelka to nie pamietam jaki był obrazek ale w tym u krakmanów rączka transportowa i muszka jest osobno... No to było pudełko z repliką po raz pierwszy pokazany na gnfire.pl, u zbrojowni jest inne... Tylko teraz która to wersja eLki jest? :? Quote Link to post Share on other sites
janekk Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Poprawiona wersja nie ma już podobno takiego haczyka tylko solidne mocowanie, testowa wersja wystrzeliła 15k kulek i nadal działa bezproblemowo.. co do pudelka to nie pamietam jaki był obrazek ale w tym u krakmanów rączka transportowa i muszka jest osobno... Trochę mnie uspokoiłeś, ale nasuwa mi się jeszcze pytanie czy to solidne mocowanie zastąpiło haczyk w drugiej wersji r85a1 czy taki patent można spotkać tylko w g&g ? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Tylko teraz która to wersja eLki jest? :? Sama seria 1 od 2 zewnętrznie chyba różni się tylko jedną rzeczą - spustem. Najpierw był plastikowy, teraz jest metalowy. Quote Link to post Share on other sites
janekk Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 (edited) Sorry, że post za postem, ale mnie nurtuje jedno pytanie: L85 army to klon G&G? :-F ? Bo jak tak, to będziemy mieli jaja z tuningiem(przeklęty tłok)... Cytując krakmana: Części i akcesoria innych producentów są w pełni kompatybilne z tym modelem, co ma żywotne znaczenie przy wzmacnianiu repliki i poprawianiu osiągów. Oczywiście to jeszcze kwestia tego ile tych części jest w pełni kompatybilnych :roll: . Edited September 22, 2007 by janekk Quote Link to post Share on other sites
sventevith Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Czy te same wersje są w Zbrojowni i w Taiwangunie ? I czy mają one ten haczyk czy solidne mocowanie ? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Spust tej eLki co miałem w łapkach był metalowy :twisted: :twisted: więc to wersja poprawiona... Quote Link to post Share on other sites
Xen Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 Buhahaha zaczęła się bitwa o klienta :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: na zbrojowni już 679 zeta(spadek z 700)... Spust tej eLki co miałem w łapkach był metalowy :twisted: :twisted: więc to wersja poprawiona... A jakie miała pudełko szare czy kolorowe?? Quote Link to post Share on other sites
janekk Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) Przeczytałem recenzję na ArniesAirsoft i po wystrzeleniu ok. 20000 kulek z włączonym blowbackiem karabin nadal bez problemu działał, a testowano 1 wersję karabinu ( na zdięciach miał kolorowe pudełko ). Największą wadą jest bateria która jest dość kiepska, a ciężko wpasować tam jakąś inną (choć to nie jest problem jeśli komuś się chce samemu skonstruować taką baterię z akumulatorków AA ), poza tym ta bateria wyglądała inaczej niż w wersji drugiej więc może to też poprawiono. Edited September 23, 2007 by janekk Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 batka na ogniwach typu large musi byc dzielona na 2 czesci tak jak ma to miejsce w moim starze i w replikach g&g. mini wchodzi zwykla Quote Link to post Share on other sites
Guest Kapitan Mitchell Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 A jaki zasięg skuteczny i całkowity posiada replika eLki ArmY ? Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Batka w army jest na ogniwach 3/4 więc na pewno nie jest to mini, jest bardzo bliska właściwościami do large. Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Czy tego typu bore-up pasuje do gerboxa elki: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1619 ??? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 nie, szukaj części do psg-1 bądź sr25 Quote Link to post Share on other sites
Guest MaszlinkoF Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Takie pytanie Panowie, mianowicie czy w zamian tej batki co jest fabrycznie dodawana zmieści sie np. Intellect 9,6V :?: pozdr. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Na podstawie STARa i G&G - wejdzie bez problemu ( np taka ), tylko moim zdaniem to raczej ryzykowny zabieg. ROF na 8,4 już jest duży i zębatki mielą tłok, a co dopiero na 9,6... Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 (edited) Na podstawie STARa i G&G - wejdzie bez problemu ( np taka ), tylko moim zdaniem to raczej ryzykowny zabieg. ROF na 8,4 już jest duży i zębatki mielą tłok, a co dopiero na 9,6... W dodatku to są ogniwa Intellect RC, więc dadzą więcej czadu niż zwykłe 9.6 :-) Baterie 8.4V powinny wystarczyć na sprężynę M120, a mocniejszych sprężyn chyba nie warto zakładać do tej repliki. Czytałem też gdzieś, że nie zaleca się ogniw NiMh do tej repliki, aczkolwiek z drugiej strony są one bardzo wygodne. Przy okazji, dzięki Noah za odpowiedź :-) I jeszcze jedno pytanie: czy taka preclufa: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1429 pasuje do R85A1, czy też lepiej rozejrzeć się za dedykowaną do PSG-1? Plastikowa komora hop-up w R85A1 też zdaje się powinna pójść do wymiany na coś bardziej wytrzymałego, jeśli założy się sprężynę M120? Edited September 26, 2007 by jw801 Quote Link to post Share on other sites
Jacek Sidi Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 w eLce G&G mam założoną M120 9,6V KAN i zdjęty blowback (ostatnio). Zrobiłem to za sprawą podpowiedzi SpecShopu. Rof na początku ( tuż po naładowaniu) jakby szybszy. Później zwalnia i zostaje na tym samym poziomie aż do wyczerpania baterii. Jeśli ARMY to dobry klon G&G wszystko powinno działać. Jednak rzeczywiście producent winę za uszkodzenia w przypadku mocniejszej batki zwala na użytkownika. Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 Czy do R85A1 Army pasuje każdy rodzaj sprężyn, czy tylko te dedykowane dla PSG-1? Quote Link to post Share on other sites
biolog8 Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 Witam niedawno dostałem elkę z Gunfire. Jak tam u was z zasięgiem. U mnie ok 35m. Ale jest celna na stocku. Aha kulki 0,25. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts