Equil Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Otóż kupiłem u MIWO worek na odzysk (taki) i szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś takiego, czyli bardziej sztywnej oraz mniejszej konstrukcji. Tym czasem ów worek z MWO to po prostu duży na 30x40cm WÓR. Osobiście nie wyobrażam sobie z lataniem z takim czymś na udzie (worek wisi na pasie ale zasłania całe udo) i jeszcze magi w środku podczas akcji. Ale może się nie znam, w końcu nigdy nie miałem do czynienia z innym "dump bagiem". Nie chcę, aby mieścił on 10 czy 15 magów, wystarczy 4-5. Czy w takim razie: a)coś jest źle i odesłać towar? b)wszystko jest jak ma być, tylko ja się nie znam? c)próbować jakoś zmniejszyć worek? d)przeznaczenie tego worka jest nieco inne niż sobie wyobrażam? e)jakie są jeszcze sposoby na "pozbycie się" pustego maga? f)gdzie można kupić takiego dump baga, jakiego sobie wyobrażałem? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Bo worki głównie nosi się tak Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Po pierwsze, nie znasz się. Po drugie, widziałeś co kupujesz, więc pretensje możesz mieć jedynie do siebie. Po trzecie w realnych działaniach wywalasz kilka/kilkanaście magazynków. Worek musi być odpowiednio wielki. Po czwarte, sposobów na pozbycie się pustego magazynka jest tysiąc. Można schować do ładownicy, za pazuchę, wywalić w krzaki, zakopać (a nóż coś wyrośnie), rzucić w przeciwnika. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 Dzięki za konkretne odpowiedzi. Arafat a jak chcesz siąść to co robisz z tym workiem? I czy nie przeszkadza on zbytnio przy manewrowaniu? Wiem, głupie pytania, jutro bym sam przetestował ale niestety nie załapałem się na żadną strzelankę. I czy jest sens noszenia takiego worka w taktyce zielonej? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Maxpedition Rollypoly występuje w trzech rozmach. Sprawdź na military.pl. Ten wór nie musi być taki wielki. Swój też możesz zmniejszyć a w zasadzie spłycić. Przeszyj na dole, utnij nadmiar, wywiń na lewą stronę i przeszyj ponownie tak by w środku utworzył się wałeczek z ukrytą resztką obciętego materiału. Oczywiście najlepiej na maszynie ale ręcznie też dasz radę. Dodatkowo możesz sobie wszyć sznurek lub okrągłą gumkę, którą będziesz mógł obwiązać wokół uda dzięki czemu worek będzie mniej latał. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Dzięki za konkretne odpowiedzi. Arafat a jak chcesz siąść to co robisz z tym workiem? I czy nie przeszkadza on zbytnio przy manewrowaniu? Wiem, głupie pytania, jutro bym sam przetestował ale niestety nie załapałem się na żadną strzelankę. I czy jest sens noszenia takiego worka w taktyce zielonej? Siąść? Hmm nie testowałem jednak klęknąć można bez problemów. Równie dobrze możesz zaczepić go na pasie z przodu więc siadać powinieneś bez problemów. W zielonej, o ile masz low-capy bądz real-capy to tak Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 A jak będę miał 5 low capów po 40 kulek? Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Miejsce gdzie montujesz worek zależy tylko i wyłącznie od Twojego własnego zdania. Noś tam gdzie Ci wygodnie i pozwala skutecznie działać ;-) Sprawdzaj kilka opcji i wybierz najlepsza. Ja preferuje na lewym biodrze (jestem prawo ręczny). Jak klękam to worek nie zasłania mi panelu udowego (co występowało przy noszeniu z przodu). Dla mnie do szeroko pojętej czarnej taktyki ulubione wyjście ;-) Z zielonej jestem cienias to się nie wypowiadam. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Na stronie Miwo-Military widać fotki, to co pokazałeś jest zupełnie inne, nie masz więc po co składać reklamacji. Żadnych podstaw. Co do samego worka, mi też wydał się zbyt duży dlatego zamówiłem mniejszy. Poprosiłem w zamówieniu o konkretny rozmiar i taki uszyli. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 (edited) A czy ja tu mówiłem o jakiejś reklamacji? Klient ma prawo do zwrotu towaru do 10 dni od jego otrzymania bez podania przyczyny. Tylko pytanie tutaj czy: a)odesłać i zrobić sobie/kupić mniejszy, sztywny b)przerobić Edited June 29, 2007 by Equil Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 W ofercie Miwo jest zarowno worek na odzyska jak i torba na odzysk. Torba moze byc blizsza Twoim oczekiwaniom. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 29, 2007 Author Report Share Posted June 29, 2007 Gdy klikam w menu na tą torbę to wyskakuje mi za każdym razem Kieszeń na granat dymny (RGD 1). Czy ktoś, komu to działa poprawnie mógłby mi podać link do tej torby? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Nie działa nikomu, też tak mam. Torba jak torba, mocowana na udo. Orkan też ma w swojej ofercie takie torby http://nic.konto.avx.pl/kamizelki/viewtopic.php?t=40 Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 A czy ja tu mówiłem o jakiejś reklamacji? Klient ma prawo do zwrotu towaru do 10 dni od jego otrzymania bez podania przyczyny. Trzeba być młotkiem żeby zobaczyć na fotce luźny worek z materiału, a spodziewać się torby i później przez to zwracać towar. Na miejscu ludzi z Miwo-Military następne twoje zamówienie wywalił bym do kosza. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted July 1, 2007 Author Report Share Posted July 1, 2007 Mówię bez podania przyczyny. A wycieczki osobiste sobie odpuść. Wiem, że zachowałem się głupio, ale to moje pieniądze, moja sprawa i nie musisz mi tego wypominać. Quote Link to post Share on other sites
kaczor Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Equil worek na odzysk nie jest jedynie workiem na puste magazynki, jest także workiem gdzie np. po spotkaniu patrolu NPL'a wkładasz ich amunicje, broń białą, mapy itd. Quote Link to post Share on other sites
trajant Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Z bronią biała to bym nie ryzykował ale do worka na odzysk wkładasz broń odebraną Tango (Mam na myśli krótką nie jakiegoś kałacha) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Tango hrhrhrhuruhrhuahuahuahuauhhuehueuhehueeheue No, ja w dupm bagu ostatnio nosiłem sobie butelke z wodą oraz ciasteczka :) Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Dodatkowo jeśli chcesz usztywnić ten "pałętający się wór" można pokombinować nad jego usztywnieniem np. z kartonu (nie polecam bo nasiąka wodą) lub jakimś plastikiem (np jakiś rodzaj pojemnika włożyć). Do odważnych świat należy! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 O, yntelygent.... To weź go później zwiń do pozycji transportowej. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Mówię tutaj o sytuacji, kiedy chce się go usztywnić bardziej tworząc z niego torbę niż worek na odzysk. Jeśli chce torbę to może usztywniać. To już sprawa Equila. P.S.: Przestaję gadać o usztywnianiu, bo jeszcze ktoś mi powie że forum demoralizuję... :wink: Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 foka, nie czepiaj sie, to usztywnianie jest takie taktyczne... co do workow na odzysk, to mowiac szczerze dla mnie sa lepsze od torby, glownie dlatego ze po zwinieciu zajmuja naprawde malo miejsca, a torby (najczesiej przenoszone na udzie) zajmuja przestrzen ktora moznaby lepiej zagospodarowac (ladownice udowe na ten przyklad). co wiecej wiekszosc workow miesci jednak wiecej rzeczy niz torba, przez co bardzo czesto uzytkownicy tych drugich mimo wszystko posiadaja jakis worek lub upychaja puste magi pod koszulami, w kieszeniach cargo w spodniach i jeszcze w Bog jeden wie jakich miejscach. Ale tez nie da sie ukryc, ze w warunkach airsoftowych nie istnieje koniecznosc wrzucania duzej liczby magow do workow/toreb, poniewaz kontakty ogniowe trwaja czesto po kilka minut... rzadko sie zdarzaja dlugotrwale wymiany "ognia" miedzy jakimis grupami, a jak juz takowa ma miejsce to czesto przyjmuje postac walki pozycyjnej, a co za tym idzie magi moga leciec nawet na glebe (choc trzeba sie wowczas liczyc z tym, ze czyszczenie takowych bedzie pozniej niezbedne, czego mozna uniknac wlasnie posiadajac spory worek na odzysk)...choc czesto jedyne co jest potrzebne w wymianach ogniowych to szybki palec i kompletne olanie grzechotki podpietej do giwery... Quote Link to post Share on other sites
kali Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Do torby na odzysk z MIWO upchnąłem bez problemu 12 magów do eMki. Później był problem, bo już wchodzić nie chciały. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Magazynków ostrych czy ASG? Bo to znacząca różnica ;) Quote Link to post Share on other sites
kali Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 ASG. Ale mag do ostrej jest po prostu dłuższy i boję się, że też by 12 się wepchnęło Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts