scizophrenikz Posted September 23, 2007 Author Report Share Posted September 23, 2007 Do kolby nie wsadzisz bo to zwykła 6cio punktówka, chyba że sobie Crane zamontujesz. Do R.I.S.a nie wejdzie, za mało miejsca. Puszka to fajna sprawa jest, tylko ta stockowa jest chu jo wa. Jak puszka to VFC albo chociaż KingArms Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 A ty jaką masz puszkę?? Jak możesz to podaj mi jakiś link do takiej która będzie dobra. A ta będzie pasować? http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=559 No i jaka kolba by pasowała? Jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o eMki bo do tej pory latałem z Wellem R8 i w nim sobie sztukowałem części m.in. od MP5-ek. Aha czytając ten temat zauważyłem, że kilka osób nadmienia co nieco o wymianie hop-up, a przynajmniej jego uszczelnieniu i wymianie gumki. Ta będzie dobra? http://www.gunfire.pl/product-yid-11521895...Up-Guarder.html Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i za nie zmieszanie mnie z błotem, że nie umiem poszukać, gdyż większość wypowiedzi jest w stylu: "...guardowska leży i czeka na karabin..." albo trzeba zmienić komorę...". A ja się po prostu jeszcze na bebechach się nie znam. Ufffff, skończyłem. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted September 24, 2007 Author Report Share Posted September 24, 2007 Ta puszka którą wskazałeś będzie pasować, jak to każda rzecz na szynach picatinny 20mm. Osobiście polecam puszki firmy VFC. Są po prostu zajebiście dokładnie odwzorowane. Gumka Guardera będzie na bank pasowała. Oraz na bank będzie lepsza od stockowej. Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Dzięki. Zobaczę jak dojdzie, może nie będe wymieniał puszki. Ale z tym hop-upem to pewnie będzie trzeba. Chociaż na początku będę pewnie "zafascynowany" osiągami tej eMki w porównaniu do mojego wysłużonego Wella. Magazynki z tego co zrozumiałem pasują każde od M4/16? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 (edited) Pytanie do posiadaczy wersji R.I.S. Jaka sprężyna siedzi w środku? Ponoć w M4 SO jest strasznie twarda i wypadałoby ją wymienić na coś lepszego. Czy tu jest tak samo? U mojego kumpla w M4A1 kulki nie lecą nawet na 15 m, a silnik brzmi jakby zaraz miał wybuchnąć. Czy w Waszych eMkach było to samo, czy można to zwalić na karb ciulatego egzemplarza? Edited September 26, 2007 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 W końcu do mnie dotarł. Mam tylko narazie jedną uwagę: Magazynek się strasznie chwieje i wypada przy próbie oddania strzału. Jak temu zaradzic? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 (edited) daj więcej szkota ( to taka taśma izolacyjna jak by ktos nie wiedział ;) ) Edited September 28, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 Spoko, taśma izolacyjna mój przyjaciel....... A do czego służą te (ruchome), hmmm........ przełączniki, jeden powyżej rękojeści taki "jakby od strzykawki"do wciśniecia, a drugi po drugiej stronie na wysokości magazynku. Pewnie w replice do niczego, a w broni ostrej??? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 (edited) Ta „strzykawka” to dosyłacz zamka, w replice to tylko atrapa ( jedynie u mnie w icsie służy do zwolnienia sprężyny, ach musiałem się pochwalić ;) ) Natomiast ten drugi „guzik” to bolt catch, w ostrej naciska się go bo zmianie magazynka by móc dalej strzelać. W replice – artapa. Działa jedynie w replice systemy ptw – tak samo jak w ostrej i w aegu stara – tam zwalnia osłonę hop-up po naciągnięciu raczki przeładowania ) Edited September 28, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Wymieniałem dziś gumkę stockową Hop-Up na Systeme. Później na A.S.G. Shopie ( http://www.asgshop.pl/technika.php ) przeczytałem żeby uważać aby dystanser (ta, dopiero się o nim wtedy dowiedziałem :wink: ) nie wypadł. Wydaję mi się że nic mi nigdzie nie upadło. Jeżeli jednak to się stało, to czym to grozi :!: ? I czy w tej M4 taki dystanser łatwo może wypaść :!: ? No ale złożyłem wszystko razem i wszystko działa. Jeszcze na dworzu strzelać nie próbowałem, więc nie wiem jak zasięg po wymianie gumki. W sensie czy nie spier...oliłem z tym dystanserem. Bo jak tak to :wink: Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 A mam pytanie do posiadaczy s-system - czy replika ma jakieś większe niedopracowania na zewnątrz ? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Sorry za 2 post, ale nie mogę edytować. Czy są jakieś niedopracowania wew. (gb) ? Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 No i stało się :wink: Nie zdając sobie sprawy ze swojej siły :P, za mocno podkręciłem śrubkę we front gripie, która "przytrzymuje" atrapę rury (lufy???) gazowej. Pekły i odłamały się końcówki zamieszczonych w środku (w sumię to one stabilizują a nie sama śrubka) hmm.. "widełek" :strach: Czy można gdzieś takową część dokupić i wymienić? A jeśli nie, to jaką metodę proponujecie na naprawę takiego zniszczenia? Dodam, że w/w końcówek nie mam, ponieważ wypadły w trakcie strzelanki. Tak więć doklejenie ich nie wchodzi w rachubę. Quote Link to post Share on other sites
cichma Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 (edited) Baterie da się wsadzić do kolby (czy gdziekolwiek indziej) czy z góry jestem skazany na niezdejmowanie tej imitacji celownika laserowego?? Czy to oznacza, że tego lasera nie da się ściągnąć? Edited October 20, 2007 by cichma Quote Link to post Share on other sites
Art-Bart Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 (edited) Ej, spokojnie Cichma–„puszka” a konkretnie atrapa lasera nie jest na stałe zamontowana i w pudełku znajduje się osobno. Możesz ją nie montować tylko nie będziesz miał gdzie umieścić baterii. Do R.I.S-a się nie zmieści.Zresztą poczytaj pare postów wyżej. Scizophrenikz opisał co bateria, jaka atrapa lasera i jaka kolba do baterii. Edited October 20, 2007 by Art-Bart Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 (edited) Mikołajasinki : ja pdobnie ułamałem ten element, calkiem przypadkiem, ale po dokreceniu wszystkiego od nowa(robiorka i dokrecanie) Ris siedzi łqadnie i jedynie chebocze sie w stopniu niewielkim(takl jak wczesniej). Ale swoją drogą faktycznie to to zrobione jest z gównolitu ^^ , wiec nie ma co się dziwić ze sie ułamało. Zmierzyłem jeszcze średnice lufy wewnętrznej i wu mnie wynosi ona, o zgrozo, 6,13 mm. Edited October 22, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 W m4 s-system tylne przyrządy celownicze są składane ? Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 To gdzie mieści się bateria? jak w atrapie to beznadzieja bo ja mam zamiar ta atrapę odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 W atrapie i nigdzie indziej się nie zmieści. Chyba, że kupisz kolbę do której można wkładać batkę. Było o tym parę postów wyżej. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 (edited) Było, poczytaj. Widzę kolega mnie uprzedził :D Ale następnym razem poszukaj, a nie zadajesz takie pytania. Edited October 23, 2007 by mastah Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Ravic: U mnie po rozbiórce i skręceniu cały ris łącznie z lufą się chwieje bardziej niż przed awarią. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że wcześniej, chybotliwość przodu była prawie niezauważalna. A teraz bądź co bądź trochę mi to przeszkadza. Próbowałem to co nie co "uszczelnić" (nakleić taśmę izolacyjną na atrapę gazowej) ale nic nie pomogło. Jak się chwiało tak się chwieje. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Tak z ciekawości - ktoś zmierzył jeszcze u siebie średnice lufy? Zastanawia mnie jak z powtarzalnością wykonania tego elementu :) I mały OT: Jakby ktoś chciał się pozbyć puszki (bo widzę że pare osób nie chce z AN/PEQiem biegać) to chętnie przygarnę Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Sorki za takie pytanie ale jakich kulek należy używać do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Okrągłych ? Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Proszę. pytam na serio jaką wagę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts