Guest Mati13k Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Wiam! Zacznę od tego, że jestem nowy na tym forum i mogę coś pomieszać... Proszę o litość moderatorów :poddanie: Chciałem się dowiedzieć o jakości, celności i ogólnym opisie broni L96 A1 firmy AGM. Link:http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=789&PHPSESSID=0007cb3e4422ce3927a8ce3ca4c2a4d1 Gdyby link nie zadziałał to proszę kliknąć na dział karabiny snajperskie i znaleźć po nazwie i firmie... Czekam na odpowiedzi... :wink: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) [cut by C.] to nie ten sam karabin :P (co Well - przyp. Red. C.) wygląda na pierwszy rzut oka tak samo ale : http://www.rsov.com/store/product_info.php...c5f5bef399ffad3 http://www.rsov.com/store/product_info.php...c5f5bef399ffad3 przyczajcie mechanizm spustowy .... dł. całkowita jest inna ...i niewielka różnica w fps na + dla "warriora"....no cena też inna Edited July 20, 2007 by Cappuccio Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Miałem obie repliki w łapie u Krakmana, zanim się pojawiły w ofercie sklepu. Osiągi te same, długość leciutko na korzyść Warriora, prędkość wylotowa ta sama (można z tego wywnioskować, ze prędkośc wylotowa obu replik to 460fps :) ). Tańsza jest wersja oliv od AGMa, i tą bym brał jeśli miałbym do wyboru AGMa albo Wella. Dlaczego? Ze względu na kolor łoża. Bardziej przypomina L96. Zamek AGMa jest podobny do tego w VSR, a w Wellu do tego w AWP/AWM. Dla mnie, leworęcznego łatwiej byłoby dostać zamek w Wellu, ale tak cyz siak przy snajpie uczyłbym się strzelać z prawej ręki. Well ma jeszcze jeden mały plusik. Mianowicie, jego spust jest jak żywcem wzięty z Glocka. Nie naciśniemy spustu "głównego", dopuki nie naciśniemy takiego "języczka" spustu - jak w Glocku. Myślę, że wiecie o co chodzi. Ogólnie, to brałbym AGMa. Zamek chodzi tam też łagodniej (czyt. łatwiej). Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Nie chodzi mi o wygląd tylko o bebechy..... Nie wiem jaki ma tłok. Nie chcę, żeby po pól roku tłok pękł ( jak jest z platiku ) Proszę o info na temat bebechów.Głównie ich wykonania.......... :roll: Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 A ktoś wie jak się przedstawia sprawa instalacji gumki hop-up i prec rury? Czy znów trzeba wysyłać zamówienie do chin po komorę PDI? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Panowie, to ma hop-siup od VSR'ki i generalnie udaje M700 AICS. Tuningować się to powinno dać jak MP001. Quote Link to post Share on other sites
[=Vincent=] Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 (edited) Daje głowe, że to ma bebechy od mp001, więc napewno prędko się posypie. Jeśli tak jest, to mp ma mniejszą długość cylindra od warriora. Zresztą, wolałbym dopłacić taką śladową ilość do wella i mieć baze pod solidne części do tuningu, które sam sobie zresztą wytocze. Edited July 21, 2007 by [=Vincent=] Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 KRAKMAN twierdził, że ma bebechy inne niż w MP001, ale nie wiadomo, czy lepsze.... :???: Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Rozmawiałem z pracownikiem Krakmana o tej replice. Powiedział wszystko co wie o tej replice. Nie ma to bebechów z MP001. Są bardzo podobne do Warriora, z małymi różnicami, a do tych różnic jeszcze dochodzą. Quote Link to post Share on other sites
cyma12 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Witam, czy ktoś wie jaką ta replika ma szyne? Quote Link to post Share on other sites
Fuks Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 witam, nabylem juz replike. Ale jestem zdeka noobkiem w ASG (moja pierwsza replika i wogole) Wiec jesli ktos chce cos o niej wiedziec, pisac dokladnie co i jak to sprawdzic a chetnie pomoge. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) Witam, czy ktoś wie jaką ta replika ma szyne? Jeśli chodzi Ci o szynę na dwójnóg, to nie jest ona potrzebna. Krakmani mają specjalny dwójnóg, który działa tak: Karabin ma dziurkę, gdzie wkłada się klocek od tego dwónogu. Powinien tam "wskoczyć", tak że go już nie wyjmiesz lekkim pociągnięciem. Tan klocek ma z jednej strony szynę, na której montujesz dwójnóg. Dzięki temu możesz sobie go dostosować tak jak Ci pasuje, czyli jak chcesz, to tak go ustawisz, że będzie się składał wzdłuż lufy, albo wzdłuż łoża. Edited July 23, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 To może ktoś powiedzieć, czy opłaca się ją kupić, czy też szukać czegoś innego w podobnej cenie vide s92 ze zbrojowni? Mój temat ktoś zamknął to tutaj pytam! Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Jak zamknął, to znaczy że jest taki już. Sauer S92 to jest nic innego jak MP001. Kup L96. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Ja bym Ci radził nie kupować teraz, tylko poczekać na więcej info na temat L96... A jak kupisz i Ci się zepsuje to co? Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Racja, ale ile można czekać, gdy za oknem taka fajna pogoda ? ]:-> Trochę głupio, że nikt nic o niej nie wie, a o warriorze1, który jest jak dla mnie taki sam [poza ceną] jest 17 stron! :( Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 No taki sam to nie jest. A jak się zepsuje, to gwarancja... Quote Link to post Share on other sites
piromann Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Racja, ale ile można czekać, gdy za oknem taka fajna pogoda ? ]:-> Trochę głupio, że nikt nic o niej nie wie, a o warriorze1, który jest jak dla mnie taki sam [poza ceną] jest 17 stron! :( Zazdrosny?:D Quote Link to post Share on other sites
yugi Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 no, nie przesadzaj - warrior jest kopią repliki maruzena w 100% - mamy więc niezłe możliwości tuningu... powiesz coś takiego o AGMie? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Tak - że części ba dość zbliżone do Warriora, więc po lekki przeróbkach bedzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Moim zdaniem L96 AGM to jakaś podróbka podróbki... AGM zobaczyło jaki sukces odniósł warrior i wsadziło jakieś dziwne części w łoże od L96... Ja wole dopłacić tą 100 i mieć pewność, że coś co mam chociaż trochę przypomina "oryginał" replikę... pozdro Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Dostałem dzisiaj maila od Krakmana potwierdzającego że Mp001 i 002 mają inne wnętrze oraz ten drugi jest bardziej podatny na tuning. Teraz pytanie czy lepiej dołożyć 150zł i kupić Warriora czy też AGM'kę? Quote Link to post Share on other sites
[=Vincent=] Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Stary tylko warrior. Ma pojemniejszy cylinder, solidniejsze czzęści i wygląda jak LA Quote Link to post Share on other sites
fleckin Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 nie wiecie czy wejdzie do tego jakaś precka, np od vsr(bez wymiany komory na PDI jeżeli to wogóle możliwe)? Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Cholera wie... To jest taki jakby "składak"... Ma części z kilku karabinów :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts