Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

EG-707 FULL METAL [BELL]

Recommended Posts

Ja dla odmiany mam prośbę, czy mógłby ktoś opublikować tu zdjęcie młoteczka uderzającego w zawór w magazynku? Moja beretta nie łapie każdego strzału, tak jakby ten cholerny młoteczek się rozleciał. No i jest inny myk, blow back nie odrzuca do końca, przez co kolejna kulka z magazynka nie wlatuje na pozycję do oddania strzału. W każdym razie jak ktoś miał podobny problem to proszę o porady, co z tym zrobić...

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Z odrzucaniem zamka do końca też miałem problem, u mnie pomogło rozłożenie na części pierwsze, wyczyszczenie i wysmarowanie. Pamiętaj żeby smarować minimalnie, z wyczuciem. Choć kropla olejku silikonowego (czy innego płynnego smarowidła) za dużo i będziesz miał zacinke co trzy strzały, bo do komory po strzale i kolejnym przeładowaniu dostanie się więcej niż jedna kulka.

Aczkolwiek problemy: nie cofania sie zamka i nie ładowania kolejnej kulki, cieknącego maga, nie zostawania zamka z tyłu po ostatniej kulce, podawanie 2-3 kulek do komory naraz, przerosły mnie już, bo co naprawie jedno to psuje się drugie i już tylko z miłości do M190 wisi u mnie na ścianie i ładnie wygląda, na strzelanie trzeba zabierać coś niezawodnego (a eg707 do takich nie należy :) )

Zaraz dam zdjęcia o które prosiłeś.

edit:

dsc0001v.th.jpg

dsc0002yov.th.jpg

Nie wiem czy dokładnie o to ci chodziło, jeśli nie to wytłumacz o co konkretnie :)

Edited by 4dvent

Dokładnie o to chodziło, dzięki ;) Już mniej więcej wiem co jest z moja berettą nie tak- jakaś uszczelka, nie znam nazwy, ale jak powiem że psuje się praktycznie co tydzień to będzie wiadomo o co chodzi;P No i ten młoteczek prawdopodobnie chyba jest lekko "niekompletny" Więc, jakby ktoś znalazł zamiennik albo wskazał jaką uszczelkę kupić i przerobić byłbym wdzięczny.

• 8 months later...
  • 10 months later...

Mega problem - rozkręciłem Betę, bo chciałem zmienić spust, który złamałem. Jednak, ten cały system, który napina kurek, i zbija zawór w magazynku...właśnie o to gówno co zbija zawór mi chodzi - jak to ma być ustawione? Jakaś fotka może? Nie wiem jak to złożyć, a z instrukcji nic nie można się doczytać. Ktoś pomoże?

• 2 months later...

Całkiem niedawno były jeszcze dostępne na Gunfire więc pewnie można się ich tam będzie spodziewać z kolejną dostawą BELLa..

Od siebie powiem, że miałem tą Berettę przez rok czasu. Latem strzelała całkiem fajnie, przy niższych temperaturach zupełnie nie dawał rady co i rusz syfonując. Po roku użytkowania pojawiły się u mnie problemy ze szczelnością magazynka, na szczęście były łatwe do rozwiązania. Replikę sprzedałem, nie wiem czy jeszcze jest na chodzie. Kumpel z ekipy też ma tą Berettę i w jego przypadku od samego początku miał problemy z hopkiem, który ciągnął do góry wszystkie kulki o sensownej wadze (dopiero na 0,3-0,36 dało się w miarę prosto postrzelać).

• 4 weeks later...

Ja mam problem z siłą - zamek za słabo odbija do tyłu, by przeładować. Przez to nie kończy też cyklu i zaczyna strzelać serią (ale bez kulek). Główne straty mam, gdzie by indziej, na uszczelkach.

I teraz pytanie: jak zwiększyć szczelność układu? Głowica tłoka PDI (do TMa) będzie pasować, poprawi sytuację? Są dostępne jakieś zamienniki? Lepsze uszczelki do magazynków?

Edit: strzelać poprawnie mi się udało, ale musiałem nabić gazem na zewnątrz (schłodzonym) a potem potrzymać magazynek na kaloryferze - wtedy oddał ~10 dobrych strzałów (potem już się zbyt schłodził).

EDIT:

Może to nieładnie, ale podbiję pytanie - zimy jeszcze nie było, ale wiosna się zbliża wielkimi krokami i sezon na gaziaki się zacznie, a ja chcę strzelać :wink:

Edited by LogaN