firefighter Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 (edited) Jak najbardziej Replika przecież jest na gwarancji powinni wymienić Jak sądzicie - dobrze robie? Edited December 11, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 (edited) A oto on http://img524.imageshack.us/my.php?image=img5255os7.jpg Edited December 11, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 O o zauważyłem niepokojącą rzecz, może to tylko drobiazg. Jak u Was trzyma się prawe skrzydełko bespiecznika bo mi wyleciało i ciężko je przykręcić? Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 (edited) O f...k kolejny problem Przeładowałem na wyjętym magu i ze środka (chyba) zamka wypadło takie coś: To jakaś część czy tylko nadlewka? Ktoś wie co to jest? :wink: Po końcówce widać że jest złamana :cry: Edited December 11, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Hmm, w mojej 190'tce nie widzę nic, co by miało taki kształt. Choćby częściowo. Może coś ci spod okładziny wypadło? W HFCcie jest pod nimi trochę miejsca, są takie jakby wytłoczone. Quote Link to post Share on other sites
Farmer Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Hmm, w mojej 190'tce nie widzę nic, co by miało taki kształt. Choćby częściowo. Może coś ci spod okładziny wypadło? W HFCcie jest pod nimi trochę miejsca, są takie jakby wytłoczone. myślę ze najłatwiej byłoby sprawdzić co to za część zdejmując zamek i sprawdzając czy gdzieś czegoś nie brakuje. Aha, firefighter nie napisałeś jednego, czy BELL strzela bez tej części? bo to chyba najważniejsze... Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 (edited) Tak strzela a w zamku sprawdziłem i nic nie widać Jeśli ktoś wie to powiedzcie jak wyjąć lufę żeby zmienić gumkę Hopka bo z instrukcji jestem noga a w zasadzie tak jak pokazuje instrukcja demontaż lufy jest niemożliwy. czy BELL strzela bez tej części? bo to chyba najważniejsze... Edited December 12, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
piotr_kubiak Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Witajcie! Jeżeli chodzi o demontaż lufy, to niestety masz rację - instrukcja "kłamie" i to mnie najbardziej zdenerwowało. Osobiście jeszcze jej nie demontowałem, ale to co wiem, to trzeba zdjąć cały system BLOW-BACK! Odbiegając od tematu, to właśnie dzisiaj dosyłam swojego BELL'a na reklamację - gdyż jak pisaliście - zamek powinien pozostać w tylnym położeniu po oddaniu ostatniego strzału. Mam nadzieję, że mi ją uwzględnią! :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 To se narobiłem :cry: Chciałem tylko odkręcić okładziny i się posypało POMOCY!!! Jak mają być założone te sprężynki :wink: Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Wszystkim wielkie dzięki doszedłem do tego jak mają byś zamontowane ;-) To se narobiłem :cry: Quote Link to post Share on other sites
RysiekD Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 A oto mój kupiony na gunfire, dzisiaj dostałem, w plastikowej walizce i zapasową częścią, która się wszystkim łamię. Tylko po co ten napis z boku namalowali. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Rysiek, czy to aby na pewno Beretta BELLa? Quote Link to post Share on other sites
RysiekD Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Rysiek, czy to aby na pewno Beretta BELLa? Też mnie to trochę zastanawia, zamówiłem bella. Na okładzinach jest napis BELL EG707, a zboku u góry TAURUS, instrukcja jest do TAURUS PT92 od cybergun Widok pudełka: Okładzina: Instrukcja: Quote Link to post Share on other sites
piotr_kubiak Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Hey! Ja swoją kupiłem na: http://www.sklep.airsoftguns.pl/ (to ten sam sklep we Wrocławiu) - chociaż moja nie ma takiego napisu, to na opakowaniu (kartonowym) widnieje zdjęcie, identyczne jak na Twoim zdjęciu - nie robi to znaczącej różnicy, gdyż BERETTA i TAURUS to prawie to samo. Brazylijska firma TAURUS wykupiła upadającą filię włoskiej BERETTA i produkuję tę samą broń pod własną nazwą. Kiedy sprawdzałem dystrybutora na Europe: http://www.cybergun.com to tam też był opis, że replika ta TAURUS! Mnie trochę zdziwiło że w sklepie był inny opis! RysiekD - sprawdzałeś czy Twoja replika ma system BLOW-BACK (na stronie w/w napisali, NON), aha - czy możesz zdemontować lufę? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Mnie nie martwilby producent oryginalu tylko repliki :wink: Intrukcja, napis na zamku, walizka - Cyber Gun Zdjecie na walizce, okladziny chwytu - Bell Czyzby Cyber Gun wzial sie za dystrybucje Bella? Namieszali troche ;P Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Mój w kartonowym opakowaniu i wytłoczce z pianki wygląda tak i nie ma napisu na zamku. Kupiłem u Krakmana niestety nie dodają tej części którą Ty dostałeś Ale zastanawiam czy można na Gun Fire zakupić ten dopychacz kulek skoro dodają go do repliki.Przydał by się na wszelki wypadek. Edited December 13, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Już wiem Nie Można Ale zastanawiam sie czy można na Gun Fire zakupić ten dopychacz Edited December 13, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
kobielczak Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Teraz Ja mam problem. Wystrzelalem ok50 kulek, dzis wyszedlem na dwór - patrze a tu leca pust strzaly, tzn jak naciagne zamek, to leca 1-2 kulki, potem nic nic nic, dubel, nic nic nic, natomiast jak po wsadzeniu maga nie naciagne zamka, caly czas leca duble... Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Witam wszystkich Byłem dzisiaj we Wrocku w gunfire po zamówienia jakie składałem i odrazu jak tam byłem to obczaiłem tą berette co się okazało ta partia właśnie zamiast w pudełkach sprzedawana jest w walizkach i w środku oprócz uszczelek znajduje się też zapasowy tłoczek :). Sama replika posiada na zamku oznaczenie taurus'a jak na zdjęciu kolegi wyżej :) Czyli taka teraz partia przyszła i tak jest sprzedawana :). Zakupiłem ją odrazu, chrono wskazywał 90 - 93 m/s ;) jak ktoś chce więcej info to pisać :). Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Czy wam też berettka kręci 0,2 do góry w niebo ;>?? Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 (edited) Albo podajcie jakimi kulkami strzelacie przy stałym Hopku Edited December 16, 2007 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
RysiekD Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 0,23 xtreme, tylko trochę w górę podnosi i te by chyba były odpowiednie, zasięg jak przystało na 300fps bardzo dobry. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Ja też używam 0,23 i uważam że są wsam raz do tej klamki Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 No i ja wreszcie doczekałem sie swojej :) 0.2 lecą w góre jak szmaty, aż sie bałem czy w głowe nie dostane ;D Musze skombinować jakieś o.23 i o.25 i zobacze jak to będzie. A mam jeszcze pytanie: Czy wam też jedno napełnienie starcza na jednego maga? I czy wam też trzy ostatnie kulki wpadaja do komory blokując zamek w połowie? I jeszcze miałem takie dziwne zjawisko ( być może to z zimna ), że przy dziewiczym napełnianiu maga bylo wszystko gites, a przy następnych połowa uciekała mi bokiem i leciała w ręke ( bez obaw, ładować gazem umiem ;p ) Też mieliście takie problemy? Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Mnie jedno napełnienia starcza na dwa magi(w pomieszczeniu bo nie miałem jeszcze okazji wypróbować na dworze), nie zdarzyło mi się żeby kulki blokowało przynajmniej narazie,przy niskich temperaturacz i GG syfon jest normą Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts