firefighter Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 (edited) Apropo Czy próbował już ktoś wymienić okładziny na takie z taniej repliki tyle, że z logo Beretty np: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=295593702 Zmieniał już ktoś okładziny chwytu bo te są jakieś szpetne? Jeśli tak to z jakiej firmy? Edited January 11, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Ta aukcja jest od czapy, gość sprzedaje sprężynowe STTi, a fotki są od 84'ki Bubla Eagla. Na pewno da się wpasować okładziny od TM'a, HFC i KJW. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Westie No ale jak to wygląda cenowo? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Na RSOV są po 5 funtów bez wysyłki. Jak się zbierzecie w kilku i zamówicie jakąś dużą pakę, tak z 10 kilo (ze trzy karabiny), koszty wysyłki tych okładzin rozejdą się po kościach. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 (edited) Szczerze mowiąc przeczytałem ostatnie 3 strony tego tematu i zaczynam być zniesmaczony. Kilka osób tu piszacych stale ma z nią problemy... Zastanawiam się czy warto... W razie czego się zwróci... Westie pisał o jakosci kulek, natomiast zastanawia mnie problem kulek walających się po całym mechaniźmie...troche mnie to niepokoi zwłascza że nastawiłem się na dodatkowe 2 magazynki.. Edited January 15, 2008 by Azur Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Czekam na powrót z serwisu,ma by dzisiaj jak dojdzie napisze co i jak Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Replika przyszła wczoraj W opisie "wymieniony magazynek" OK Ale mam pytanie do wszystkich posiadaczy tej klamki: co dzieje się z kulkami jak strzelacie w górę np. z parteru na piętro? Czy kulka nie wypada Wam z lufy do komory zamka? Bo w moim przypadku tak się właśnie dzieje, po załadowaniu kulki do lufy, odsunięciu zamka do tyłu i podniesieniu klamki do góry kulka swobodnie wylatuje a nie zostaje w lufie.A zauważyłem to podczas szybkiego strzelania pod górkę,po oddaniu kilku szybkich strzałów zamek nie domknął się do końca i po odsunięciu go wewnątrz znajdowały sie dwie kulki. :cry: Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 A co im napisałeś, że masz popsute w magu, że go wymienili? Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) Działo mi się takie coś: po załadowaniu pełnego maga (24BB) wsadzeniu do komory magazynka i pozostawieniu go wewnątrz na jakiś czas, nie oddawaniu strzału blokuje się sprężynka magazynka a kulki latają w nim luźno i nie są dociskane do góry. 1 2 Poza tym napisałem też o kulkach wylatujących z lufy ale jak widać chyba taki urok tej repliki. Ale wydaje mi się , że wine za to ponosi gumowy kołnież który jest odrobine za duży i nie trzyma kulki na swoim miejscu. Może wymiana gumki? Edited January 17, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Znalazłem przyczynę wypadania kulek. Za tą awarię odpowiedzialny jest ten gómowy trzpień , który znajduje się na boku gumki hopka i wystaje z lufu z boku. Jego nacisk powoduje blokowanie się kulki przed hopkiem i nie wypadanie do komory magazynka. Teflon dobry na wszystko :-) delikatne owinięcie i już kulka się blokuje. Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Witam Jestem nowy.Otrzymałem dzisiaj swoją berette i zauważyłem dodatkowa cześć przy której łamie się popychacz i nie jest to ta partia z napisem taurus na zamku.Przyjrzałem się tej części zamiennej i widać że ma na boku coś zeszlifowane.Prawdopodobnie przerabiają podobna cześć, ciekawe gdzie je dostają??? Dodatkowo info dla tych którzy zamierzaj go kopić jest możliwość kupienia go taniej na gunfire.Standardowa cena to 199zł ale ze np na taiwangun kosztuje już 189 to mamy prawo do skorzystania z tej promocji o której mowa na głównej stronie gunfire. Ja skorzystałem i zapłaciłem tylko 180 zł i przesyłka gratis :-P Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 _bartus_ Możesz dać zdjęcie tej części? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) Mniej więcej tak to wygląda. Mam pytanie na ile magazynków starcza wam gas 1000ml? Edited January 17, 2008 by _bartus_ Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Nie wiem czy ktoś tu pisał ale wymiękłem po 7 stronach...otóż mi dośc szybko(jakichś 5 magazynków) właśnie owy magazynek wymiękł. Konkretniej albo nie podaje kulki w ogóle albo podaje od razu po kilka. Sądziłem, że to wina tłoczka, ale palcem spróbowałem przesunąc kulkę i dokładnie to samo :) A tak poza tym bardzo polecam ;] Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Aha, i jeszcze(no nie mogę edytowac) wszyscy piszą o 24bb, a mi z łatwością wchodzi 26-27bb..nie wiem czy to usterka czy coś, ale mi bardzo odpowiada ;) Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Mi wchodzi nawet 28, ale wtedy sprężynka już głupieje, i lubi potem nie podawać i przy wsadzaniu maga i pierwszym przeładowaniu czuc wyraznie jakies opory. Co do: Konkretniej albo nie podaje kulki w ogóle albo podaje od razu po kilka. Właśnie te strony tematu których nie przeczytałeś mniej więcej o tym mówią :) Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Doczytałem je...;p ale znalazłem o ostatnich 5 kulkach, u mnie tak z całym magazynkiem...po nasmarowaniu :> Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Doczytałem je...;p ale znalazłem o ostatnich 5 kulkach, u mnie tak z całym magazynkiem...po nasmarowaniu :> Nie wiem jak czytałeś ale popatrz 9 postów wyżej :wink: Nawet po wymienie maga przez Krakmana nadal dzieje się to samo z nowym blokuje się sprężyna podajnika a właściwie plastik na jej końcy.Zauważyłem, że jest jak gdyby za mały(węższy od komoru kulek) i ustawia się skosem blokując się w ten sposób..Też nie wiem czy znowy posyłać na gwarancji postrzelam więcej to może się byrobi. Edited January 20, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 A co z nie podawaniem kulek? Wiem, wam też nie podaje...krakman pisze, żeby odesłac maga ale w takim wypadku...już sam nie wiem bo głupio za każdym razem zamek samemu naciągac :/ Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 No właśnie myślę, że nie podaje kulek ponieważ nie są one dociskane do góry jak widać na zdjęciu Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 U mnie kulka dochodzi do końca. Za to pojawił się nowy problem -.- Mianowicie tłoczek, który podaje kulkę nie odskakuje mi do tyłu tylko zostaje zaklinowany w lufie. łatwo daje się go wyjąc z lufy, ale żeby cofnąc muszę zdjemowac zamek..ehhhh! Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Nie bardzo rozumiem Twój problem Opisz dokładniej i zamieść zdjęcia jak możesz Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Chodzi o to, że podajnik kulek(to co się wam często łamie) nie wraca do tyłu. Zostaje on w lufie: Teraz już nie idzie cofnąc... :D Edited January 20, 2008 by Dziuba Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Doczytałem je... Gdybyś je przeczytał, to wiedziałbyś, że miałem identyczny problem... Napisałbym Ci to jeszcze raz tutaj, ale lepiej przeczytaj cały temat dokładnie, bo jeszcze pare innych ciekawych rzeczy można tu wyczytać. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) 4dvent Masz czałkowitą rację a jak to naprawć jest w tym temacie :wink: Przeczytaj lepiej cały Edited January 20, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts