kurzawa Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Ile będę miał fpsów po takim tunningu w moim mp5a5 well: -G&G Dysza uszczelniona MP5 -Classic Army - Sprężyna 120m/s -JBU - Zestaw Głowic Tłoka i Cylindra V.2 -G&P - Silnik M120 High Speed -CA - Tłok Wzmocniony -Bateria AEG - 9,6V 1400mAh -CA Prowadnica sprężyny Ver.2 -G&G - Łożyska 6mm Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 to będzie gdzieś z 410 fps... ...ale widzę tu parę nie potrzebnych tudzież mało skutecznych acz drogich elementów. Po co Ci silnik CA? Ten well SPOKOJNIE ruszy, a nawet przekręci zębatkami przy spr. M120. Zamiast tego lipnego zestawiku JBU i uszczelnionej dyszy weź Bore Up - doda ze 25 FPS. Kup też zębatki Torque Up - te stockowe (zwłaszcza, że wypuszczone spod stajni wella) mogą paść. Mój proponowany zestaw: -M120 -łożyska cierne -prowadnica -Bore Up Guarder -9,6V -tłok wzmocniony (ale dopiero jak ten well pójdzie się kochać) -Zębatki Torque Up Po TYM zestawie będzie z 430 - 440. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Mój proponowany zestaw: -M120 -łożyska cierne -prowadnica -Bore Up Guarder -9,6V -tłok wzmocniony (ale dopiero jak ten well pójdzie się kochać) -Zębatki Torque Up Po TYM zestawie będzie z 430 - 440. Wg mnie da to mniej (jakieś 415-425fps), w Mp5 jest krótka lufa i po stuningowaniu takim samym zestawem daje mniej fps niż np. m16. Nie mam dostępu do chrono, ale powiem ci, że moja Mp5 z FTK M100 Hurricane + lufą 6.04 247mm, dystanserem Madbulla i telfonem strzela tak samo jak M15 Carbine z samą taką sprężyną (złożone mam wszystko dobrze, na samym zestawie Mp5 strzelała 5m bliżej). Quote Link to post Share on other sites
blacksilver Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Ile fpsów da? M15A4 SPC. GB z 7mm łożyskami I lvl tuningu w asgshop: http://asgshop.pl/sklep/tabeladeepfire1.php Po tunigu zostało jeszcze wymienione: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2928 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1138 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1155 Teraz na sprężynie m100 DF osiąga 360fpsów A teraz chce wsadzić sprężynę: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=881 lub ewentualnie: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=300 Czy konieczna będzie wymiana jakiś jeszcze części? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Do well'a dobrymi zębatkami będą zębatki elementa. 39zł za komplet 3-ech zębatek. Solidne, wystarczy trochę oszlifować z nadlewek (max 1,5h pracy). Do M130 będą dobre... Za zaoszczędzone pieniądze kupiłbym zapasowy GB. (chiński to 50zł) Quote Link to post Share on other sites
tzenth Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 (edited) LOL przez duze "L". Po jaka cholere Ci 430 fps w pistolecie maszynowym? Przeciez i tak nie wykorzystasz w pelni potencjalu tej sprezyny bo lufa jest krotka jak slomka Mc Donalda. Ogrom fpsow i krotka lufa to najgorsza konfiguracja jaka mozna zrobic do lasu bo rozumie ze w jakies CQC sie nie bedziesz z taka predkoscia poczatkowa bawil... tzn bron nie bedzie do takich dzialan przeznaczona. Nie chce Cie na nic namawiac bo i tak zrobisz jak uwazasz ale kup sobie lepiej jakas lufe precyzyjna systemy, dobra komore hop up np ta elementa (tania i bardzo chwalona za swoja szczelnosc), sprezyna m110 ktora da Ci z pozostalymi elementami ktore wymieniles da Ci ok. 370fps oraz super szybkostrzelnosc. Edited November 1, 2008 by tzenth Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Ja bym tego Well'a w pizdu wyrzucił i za tą kase kupił coś nowego, tak w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 (edited) AnR - słuszna uwaga. Dołożysz jeszcze trochę i masz CA... Bo z wella zostanie ci body.. GB (który poleci szybko). łożyska, które sie zmielą... + podkładki musisz kupić. Edited November 1, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
blacksilver Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Gdybyście nie zauważyli to tamten post był z lipca 2007. A ja napisałem tutaj bo nie chciałem robić nowego tematu. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 blacksilver najlepsze jest to że oni nie piszą o tobie tylko o autorze tego wątku.... Quote Link to post Share on other sites
blacksilver Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 (edited) Wiem że nie piszą o mnie. Ale tamten post jest z 2007 i autor może mieć już inną replikę dlatego pewnie to już jest nieaktualne. Edited November 1, 2008 by blacksilver Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 To po kiego odświeżasz takiego starocia? :S Quote Link to post Share on other sites
blacksilver Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Bo nie chce robić nowego tematu. ehhh... ciężko się domyślić. pisze w istniejącym temacie źle, zrobię nowy też źle. :/ Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Wątpię żeby dało to 430fps. Według mnie to będzie 390 bez borka i 410 z bore-up maxymalnie. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Na guarderze w tym zestawieniu spokojnie uzyskuje się 430fps, chociaż zmieniłbym głowice tłoka na jakąś lżejszą by nie obciążać szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Tak jak pisze Szmerglu. Aluminium to tylko wtedy, gdy chcesz supergłośny dźwięk wystrzału. Ja bym dołożył do zestawu cichego systema. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts