Intact Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Witam. Zakupiłem manierkę ALICE i mam pytanie co z niązrobić aby można było z niej pić? Ten "bidon" w środku umyć ręcznie ? Tą warstwę zieloną powinienem wyprać? Proszę o odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 :-P No jak to jest z demobilu to raczej powinienes ja umyc. Tylko nie we wrzacej wodzie, wlej goracej powiedzmy, zakrec manierke. Troche popotrząsaj i wylej. Mozesz tak z dwa- trzy razy zrobic. No i koniec. Ja tak ja "umyłem" i jeszcze zyje :-P Yyy... a po co prac ten pokrowiec? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Intact Posted August 2, 2007 Author Report Share Posted August 2, 2007 Nie no nie wiem po co prac - tylko spytalem :) ok dzieki wielkie :) manierka z demobilu oczywiscie Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Byleby nie płynem do naczyń ani mydłem bo się tego potem nie pozbędziesz ze środka, a nawet jeżeli to posmak zostanie. Polecam gorącą wode z sodą oczyszczoną. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 O, doprawdy? Nie zauważyłem. No, ale może mam jakieś specjalne manierki... Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 a ja tak spytam z czystej ciekawości: ile za nią dałeś? Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 ja swoją manierka odkaziłem mr.maxem przyszła mi paczka i zaraz strzelanka była... też żyje... Ja swoją ALICE w maskowaniu dpm plus pojemnik alu za 27 zlociszy kupiłem bez przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 A ja powtorze po raz kolejny - wole najgorsza podrobe, ale NOWA niz uzywana kontraktowa manierke. Jak ktos lubi miec HIV czy inne pasci - nikt nie zmusza. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 A ja wole nową, kontraktową i na dodatek miękką. Ale nie o tym... Prawda jest taka, że podróbki są bardziej do kitu niż się ludziom wydaje. Puszczającą zakrętkę znają wszyscy, sikające manierki na zgrzewie już nie. Dlatego wcale się nie dziwię, że ludzie wybierają kontrakty. Niestety, żeby je odkazić niezbędna jest chemia (dawno temu miałem jakieś ustrojstwo ze szpitala i odkażała pod nadzorem lekarza) bo krótkie sparzenie czy umycie ciepłą wodą nie wszystko ubije. Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Ja polecam nalać spirytusu, przepłukać i napić się później :mrgreen: Czasami można zacząć widzieć w innych kolorach, a w budynkach wyostrzone kontrasty się bardzo przydają :roll: Tak na poważnie to idź do apteki i popytaj się o jakiś w miarę "spożywczy" środek odkażający. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Hmmm... No ja wypłukałem tylko gorącą wodą. Manierki mam z kontarkow z '85 i '90. Nic mi nie było w sumie. :roll: Ale generalnie macie racje. Lepiej chemia jakąs umyc. BTW, moj kolega miał piasek z manierkach(kontrakt '85) Quote Link to post Share on other sites
brok Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 (edited) Może to pisaek z "pustynnej burzy":) A tak na poważnie to ja też kiedyś kupiłem używke kontraktową i tylko przepłukałem parę razy gorącą wodą. Jakoś żyje od tamtej pory chociaż już jej zbytnio nie używam. Edited August 5, 2007 by Widowm4k3r Quote Link to post Share on other sites
oski Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 a moze zrób troche miętowej herbaty ..... ja wlalem gorącą herbate miętową , zakręciłem , potrząsłem i jest cacy ... Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 (edited) Oski tu chodzi o to by zabić ew. bakterie.. a nie zapach tylko :roll: WidowMaker - Pustynna Burza odbywała sie w 90-91 a nie w 85 ;) Edited August 5, 2007 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
brok Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 (edited) ...WidowMaker - Pustynna Burza odbywała sie w 90-91 a nie w 85 ;) Konkretnie to "pustynna burza" zaczęła się w lutym 91. A że coś ma kontrakt z 1985 roku to nie znaczy że wtedy zostało wyprodukowane. Manierka tej firmy mogła zostać zakontraktowana w 1985, wyprodukowana w 1986, a wydana żołnierzowi w 1990. Edited August 5, 2007 by Widowm4k3r Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 No też racja ;) Quote Link to post Share on other sites
Intact Posted August 5, 2007 Author Report Share Posted August 5, 2007 No akurat HIVem sie nie dazarazic bo te bakterie gina po kontakcie z powietrzem. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 (edited) W aptekach jest do kupienia bez recepty, środek do odkażania skóry przed zabiegami. Wcześniej nie pisałem o nim bo myślałem że autorowi chodzi posmak, likwiduje większość bakteri i wirusów. PS: Jak już się tak szczegółów czepiamy to nie bakterie tylko wirusy, i giną w temp. ok. 45*C oraz od spirytusu. Edited August 5, 2007 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 A wiecie co to jest nadmanganian potasu? Kupicie to w aptece za grosze. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 ja do swoich 2 nalalem wrzatku z soda oczyszczona. sa jak nowki(zapach, smak) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Ja moją manierkę (kontrakt) kilkakrotnie zalałem wrzątkiem i dałem całości przestygnąć (nie do zimnego, ale do chwili, kiedy było już tylko ciepłe). Na efekty nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
marpiso Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Tak, wiem, że bardzo stare, ale muszę spytać....tak z czystej ciekawości, żyjecie jeszcze chłopaki? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Tak ale urosły nam dodatkowe kończyny oraz wypadły włosy :roll: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 I mają HIF'a od picia. :-F Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Ja to moja przepłukałem dwa razy i działa, zyje nic nie mam, nawet rozwolnienia :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts