Baranoslaw Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Aż żal serce ściska, że nie ma tu tematu, o jednej z najlepszych gier komputerowych w historii. Szczerze mówiąc niedawno kupiłem 1. część, ponieważ nowsze nie ruszyłyby mi, co nie zmiania faktu, że gra wessała mnie z siłą odkurzacza. Wreszcie liczy się obserwowanie wrogów, taktyka, ukrywanie się i nie robienie hałasu. Kto nie kojarzy nazwiska Clancy, powinien szybko nadrobić zaległości, a jeśli nie lubi grać w gry, powiniec przeczytać chociaż jego najnowszą książkę opartą właśnie na fabule gry Splinter Cell. Krótko mówiąc - polecam. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Aż żal serce ściska, że nie ma tu tematu, o jednej z najlepszych gier komputerowych w historii. To ocenią gracze po 10 latach. Za wczśnie aby wołać "Abba ojcze". Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Po 20 latach istnienia istnienia sagi Metal Gear Gracze na calym swiecie wolaja "Abba Ojcze" do Hideo Kojimy ;-). Ocenili. Mieli racje. SC do peit nie dorasta MGSowi jesli chodzi o skradanki. Ale to juz rzecz gustu ;-). Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 ze skradanek najpiękniejszą serią jest Thief, a SC opowiada po prostu historie tajnego agenda Sama Fisher'a, gier nie ma co porównywać, każda jest zbudowana z różnymi ideami. Metal Gear Solid ma swoje coś, a SC ma swoje coś. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 SC jest klawe. Przeszedłem prawie wszystkie części, oprócz ostatniej bo mam za słabą maszynę. Jedna z moich ulubionych gier. Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Ja grałem tylko w Chaos Theory ale muszę stwierdzić ze gra cudna :wink: Szczególnie przypadł mi do gustu tryb cooperativ na multiplayerze, no coś wspaniałego, bierze się qmpla i kilka mile spędzonych godzin przed kompem zapewnione :-F Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 ja przeszedlem pt i teraz gram w ct. duzo swietnych pomysłow w stosunku do pandora tomorrow.mi sie najbardziej podoba "krycie" w dźwiekach i modułł strzelby Quote Link to post Share on other sites
Heiner Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Świetna gierka. Grałem w część pierwszą i w Pandora Tomorrow. Fabuła jest super, klimat doskonały. Nie grałem jeszcze w Multiplayer, ale podobno niezły. Ogólnie gra dobra i warta polecenia. Quote Link to post Share on other sites
chomic Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Kto nie kojarzy nazwiska Clancy, powinien szybko nadrobić zaległości, a jeśli nie lubi grać w gry, powiniec przeczytać chociaż jego najnowszą książkę opartą właśnie na fabule gry Splinter Cell.Krótko mówiąc - polecam. Clancy nie jest autorem :-P Co do gry - świetna... 1,2,3,4... i miejmy nadzieje, że najbliższa odsłona również. Quote Link to post Share on other sites
Baranoslaw Posted August 29, 2007 Author Report Share Posted August 29, 2007 To kim jest? Kto napisał "Polowanie na Czerwony Październik", "Czas patriotów", "Suma wszystkich strachów"? Odpowiedź znajdziesz tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tom_Clancy Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Clancy ze Splinter Cellem ma tyle wspólnego, że się pod nim podpisał. Za scenariusz gry odpowiada Gregoire Gobbi, a za książkę David Michaels. Quote Link to post Share on other sites
chomic Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Kto napisał "Polowanie na Czerwony Październik", "Czas patriotów", "Suma wszystkich strachów"? Tom Clancy. Wikipedia jak zwykle zawiera błędy. Clancy ze Splinter Cellem ma tyle wspólnego, że się pod nim podpisał. Za scenariusz gry odpowiada Gregoire Gobbi, a za książkę David Michaels. Dokładnie. Marketing... Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Grałem w Chaos Theory i Double Agent. Ciekawe. Taka skradajka z fabułą. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 Wolę Sama Fishera niż Snake`a - sam robi wrażenie profesjonalisty, gdzie SNake to raczej superbohater. Oczywiście przeszedłem MGS-a na PSX, gra w 100% wybitna, ale klimat realizmu skutecznie psuły walki z bossami i niektóre techniki wywiadowcze (ukrywanie się w kartonie). Natomiast MGS3 był tak przegadany, że nie wytrzymałem... natomiast każdy kolejny Splinter jest lepszy od poprzedniego... teksty Fishera i Lamberta są krótkie, zwięzłe, a miejscami nawet zabawne... Quote Link to post Share on other sites
Kilson Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 I ciekawe jest powiazanie Singla z Cooperativem. Grajac w Chaos Theory w single player byl motyw, że jacys inni agenci poprosili o przesluchanie jakiegos kolesia, a grajac w cooperactive mamy ta sama sytuacje, tylko jak sie okazuje, to my jestesmy tymi agentami. A potem jeszcze tekst: - There are another Splinter Cell's ? - No, we are first. :D Quote Link to post Share on other sites
kAcAj Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 I zepsułeś całą zabawę... Quote Link to post Share on other sites
Sailus Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Jka dla mnie Gra ma to coś, co mi osobiście jest potrzene do szczęscia jak siedze w domu (oczywiście nie wliczając mojej panny :) Przeszedłem wszystkie częsci i musze powiedziećże jest to SC jest jedną z moich lepszych gier !! :killer: Quote Link to post Share on other sites
Jester Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 jakby co to mam na zbyciu Pandore tommorow i chaos theory za 18 zł obydwie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts