komora Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Bez przeróbek na pewno nie. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Nie ma jakiegoś tańszego tłumika QD bo nie znalazłem... Quote Link to post Share on other sites
komora Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Nie ma, ale zawsze możesz zrobić sobie tłumik home-made, wyjdzie z pewnością taniej. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Wiem jak zrobić takowy tłumik na gwint 14mm. Ale jak wygląda QD? Nie posiadam jeszcze UMP i chciałbym się dowiedzieć czy byłbym w stanie coś takiego zrobić. (tłumik na QD) Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 ja mam taka replikę i przy niej grzebałem, tłumik płomienia jest przykręcony imbusem lufa nie ma gwintu tylko rowek na imbus . ja mam przyklejony do lufy zewnetrznej tłumik G&P typu sokom do MP5 , GB byl calkowicie suchy nasmarownie zembatek i lorzysk slizgowyh poprawilo rof . ja osobiscie urzywam baterji typu large 9,6 o pojemnosci 1900 mam wyprowadzone okablowanie do przodu a baterje przyczepiona do szyny ris wyglada to tak[ http://www.fotokolej.yoyo.pl/displayimage....cat=0&pos=0 ]niski rof jest też spowodowany maqrnej jakosci silnika planuje wymiane na markowy Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Na fali "Quantum of Solace" zastanawiam się nad dodaniem do swojego arsenału UMP. Raczej właściwie na zasadzie kolekcjonerskiej, bo do budynków mam swojego AKS "Goblina". I tu pytanie (prześledziłem temat, ale jakoś nie wpadło mi w oczy - czytałem bez okularów): w filmie bondowski UMP ma magazynek łukowy ( takie widziałem na zdjęciach ostrych H&K). Czy ktoś próbował podpiąć magazynek od MP5? Druga sprawa to ten felerny tłumik. Jaka jest średnica lufy zewnętrznej po zdjęciu kołnierza? Może wystarczy naciąć gwint? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Do UMP9 nie podejdzie mag od MP5 - zupełnie inne są. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 A on tam na pewno ma UMP czy oRISowana mp5? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 UMP. Poklatkowo przegladałem film. No to trzeba będzie pokombinować, ale to już na Tuningu. Tłumiki są jeszcze bodajże na Capri (190 zł - dostępny od 17.12.2008) Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Są takie magazynki, ale ciężko dopaść no i drogie raczej. Moim zdaniem łukowy magazynek do UMP nie pasuje jakoś, lans -5 od razu. Wersja 9mm to już po prostu nie to samo, gun przestaje być tym czym z założenia miał być - współczesnym thompsonem, ale kwestia gustu. Natomiast mogę go w 100% polecić, za celny nie jest, zasięg też nic specjalnego, ale w końcu to peem, stockowa bateria to słabizna, ale w porównaniu do innych replik z jakimi miałem do czynienia ma jedną istotną zaletę (poza lansem oczywiście) - jest niezawodny, nic nie odpada, nic nie trzeszczy, nie psuje się (pół roku już strzelam regularnie, niemal co tydzień i jak nówka chodzi). Do tego wszelkie podstawowe modyfikacje nie wymagające grzebania w gb typu wymiana hopa, lufy itp można zrobić bez wysiłku w 5 minut nawet na strzelance. Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 (edited) więc tak jeśli chodzi o magi to ja osobiście nigdzie u nas tym bardziej za granica łukowych magów nie widziałem jeśli chodzi o kompatybilność magów z mp5 do ump to jakby zrobić coś dystansujące to było by ok magi od mp5 są po prostu za wąskie ale pasują do komory (sprawdzałem na swoim) jedyny mankament to właśnie grubość :poddanie: a co do samego filmu to było ump z magiem łukowym ale nie orisowane mp5 :-F Edited November 24, 2008 by payda123 Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Jakiś koleś miał do sprzedania na tym forum UMP ze standardowymi magami i jednym łukowym w zestawie. Maga od MP5 chyba w żadne sposób nie da się podpiąć bo z tego co wiem MP5 ma dziurkę, którą wychodzą kulki z przodu maga a UMP ma odwrotnie. Zresztą po co wam łukowy mag? Ten prosty jest o wiele bardziej kozacki. Jeśli już się lansić na magi do UMP to kto mi powie gdzie dostać prosty z atrapami pocisków, taki jak tu: http://i227.photobucket.com/albums/dd56/Ump45/ump45.jpg ?? Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 jedyne magi dostępne w polsce to midcap G&G nie znam pojemności ale on nie ma nic takiego zwykły kawał czarnego kloca :-F no i są hicki od DE to wiadomo o co chodzi Quote Link to post Share on other sites
komora Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 edyne magi dostępne w polsce to midcap G&G nie znam pojemności ale on nie ma nic takiego zwykły kawał czarnego kloca teeth.gif no i są hicki od DE to wiadomo o co chodzi Nie ma mid-capów, są jedynie low-capy G&G, pojemność 50bb, a co do midów to są, ale tylko STARa dedykowane do jego własnego UMP. Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 się pomyliłem :F i dlatego napisałem że nie znam pojemności Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Po długim czasie "dziadowania" na stockowej bateriiw końcu doszedł paluch Intellecta 8,4V 1400mAh, jest kompletnie bez porównania, ROF wzrósł kolosalnie, w zasadzie strzela jak M4A1 kumpla na 9V. Teraz mam taki pytanie, czy to jest bezpieczna bateria? W teorii powinno być ok, ale komuś tutaj na 9V coś w GB pękło (kumplowi z tym M4 poszedł GB po 2 strzelankach). To w końcu tylko batka 8,4, ale wierci naprawdę z nieziemską prędkością, wypluwa po prostu strumień kulek i mam nieco wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 ja jechałem na tej baterii ponad 10 miesięcy nic się nie działo z gunem żadnych śladów zużycia gb tym bardziej pęknięć ;-) a batka naprawdę jest świetna polecam osobiście każdemu Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 No to luz. A tak z ciekawości co się stało 11 miesiąca? ;) Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 sprzedałem go :D nie no tak poważnie to nie wiem nawet sam ile miałem to ump :-F ale wiem że gun był świetny Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Po długim czasie "dziadowania" na stockowej bateriiw końcu doszedł paluch Intellecta 8,4V 1400mAh, jest kompletnie bez porównania, ROF wzrósł kolosalnie, w zasadzie strzela jak M4A1 kumpla na 9V. Teraz mam taki pytanie, czy to jest bezpieczna bateria? W teorii powinno być ok, ale komuś tutaj na 9V coś w GB pękło (kumplowi z tym M4 poszedł GB po 2 strzelankach). To w końcu tylko batka 8,4, ale wierci naprawdę z nieziemską prędkością, wypluwa po prostu strumień kulek i mam nieco wątpliwości. Mi poszły zębatki w cholerę na batce 9,6 G&P. Potem wstawiłem stalowe CA to poszedł szkielet GB. Czekam teraz na przypływ gotówki, to wstawię nowy. Myślicie że z EoTech-em będzie dobrze UMP wyglądał? :P Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 UMP z EOTechem będzie wyglądał mniej-więcej tak: http://www.planetairsoft.net/archives/Pict...WS/gg-ump-2.jpg A wszystko to za sprawą Mr Google. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Lepszy aimpoint, montowałem kiedyś i na swoim i jakoś bardziej niż holo pasuje. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Pierwszy raz powiem coś złego o tym UMP, ale niestety okazało się badziewiem. Dziś na strzelance po raptem kilku kulkach przestało strzelać, silnik rzęził, ale nic się nie działo. Po powrocie do domu i wstępnym demontażu okazało się, że gearbox jest pęknięty wzdłuż z jednej strony. Gun nie był jakoś specjalnie eksploatowany, przez ostatnie 4 miesiące był używany raptem na 3 strzelankach i to nie za wiele, po jakieś pół hi-capa. Tuningu też żadnego mu nie robiłem, zmieniłem tylko batkę na Intellecta 8,4 może zabił go zwiększony ROF :poddanie: Ogólnie kupa :wink: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Hej. Ile mają wystrzelone wasze Haki? Katujecie je mocno? hehe Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Ja swojego katowałem przez pół roku intensywnie, potem już rzadko, aż po 10 miechach pękł gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts