Papuga Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 W tej kwestii na pewno lepiej kupić MP5 :) W Polsce jest tylko (chyba) jeden mid-cap firmy G&G w cenie 89 zł. Nie jest niestety z metalu tylko z kompozytu... Jak dla mnie - za drogo http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1227 I są jeszcze hi-capy G&G i DE. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Nie jest niestety z metalu tylko z kompozytu... Magi od ostrego UMP też są z kompozytu ;) Taka moda chyba. Zauważyłem, że selektor jest montowany w nieco inny sposób niż we wcześniejszych wersjach czy powiedzmy G36c. Nie ma tam takiej mikroskopijnej śrubki, która trzymała selektor na ośce. Musi on być zamocowany jakoś w środku korpusu. Nie wiem jak dokładnie to wygląda ale plus dla konstruktorów, bo jest mniejsza szansa, że zgubimy selektor gdzieś w polu. Magazynek nie jest wcale taki zły. Odstaje jedynie kolorystycznie a nie jakościowo na tle repliki. Ogólnie to jestem bardzo zadowolony z osiągów i wyglądu tej broni. Jak za te 300 zł to ciężko znaleźć coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Wojteqq Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 No tak, wyszła na jaw moja ignorancja. Okazało się, że wszystko działa dobrze, tylko nalezało podkręcić nieco magazynek, nalać oleju silikonowego i wszystko gra. Quote Link to post Share on other sites
Wojteqq Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Farba rzeczywiście złazi, paskudnie farbując ręce. Pozostaje używać rękawic, a potem pociągnie się farbą jakąś (modelarską?), jesli kolor plastiku będzie badziewny. Innego wyjscia nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Tylko skoda malować cały korpus od razu farbą bo się zamaluje oznaczenia trybu ognia a to też jest jakiśtam smaczek. Wydaje mi się, że kolor i tworzywo z jakiego jest zrobiony korpus jest podobny do tego z jakiego jest zrobiony magazynek. Ten kołnierz na końcu lufy mi trochę latał (jest przykręcony na mikroskopijny imbusik), kropla kleju załatwiła sprawę. Pod nim jest normalny gwint 14 mm lewoskrętny. Ogólny obraz psuje nieco śrubek powkręcanych tu i ówdzie na korpusie, ale to tylko drobny detal choć może razić maniaków realizmu :) Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Nie mogę edytować więc piszę nowego posta. Po dzisiejszym teście ogniowym moje UMP zaczęło wystrzeliwać po 2-3 kulki naraz na semi. Robił tak wcześniej ale to sporadycznie ale po wystrzeleniu ok 500 kulek teraz robi tak za każdym razem. Na full auto nie ma tego problemu podaje kulki po kolei. No i w pewnym momencie miałem tak, że po nakręceniu magazynka kilkadziesiąt kulek wyleciało po prostu przez lufę :roll: Miał ktoś kiedyś coś podobnego? Jak temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 co do podawania kulek ja miałem podobny problem i przyczyna była zła gumka hu po wymianie wszystko jest ok ale co do magazynka to mnie tu zadziwiłeś i to bardzo :wink: nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim ani u siebie ani u nikogo innego swoje ump mam już prawie rok i nic ... Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Gumkę mam wymieniona na sylikon Guardera. Dystanser był troszkę za gruby i musiałem mieć ustawiony HU na minimum (kulki 0,23 SRC), bo inaczej leciały w kosmos. Teraz dorobiłem własny dystanser z izolacji od kabla i jest już ok. Przez to parę strzałów które oddałem kulki podawało normalnie. Czas pokaże czy ta usterka powróci. Quote Link to post Share on other sites
Pivvcio Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 (edited) Ten kołnierz na końcu lufy mi trochę latał (jest przykręcony na mikroskopijny imbusik), kropla kleju załatwiła sprawę. Pod nim jest normalny gwint 14 mm lewoskrętny. Dlaczego Ty masz gwint a ja go nie mam, a może tylko od tak napisałeś? . W środku gb obraz nędzy i rozpaczy, większa moc tylko dzięki centymetrowej podkładce w tłoku (przypomina coś?-tuning by machinegun),niestety w m89a łożyska plastikowe 6mm), jakość zębatek też wątpliwa, o uszczerbionej głowicy tłoka już nie wspomne, 0owy przegląd u krakmanów to chyba chwyt marketingowy(w gb sucho, a smaru nie widział od czasu jak chińczyk go złożył). Wymieniłem większość elementów na stockowe z CA, oraz włożyłem stockową sprężyne(zobaczymy ile będzie fpsow). ROF po wymianie całkiem przyzwoity. Klekocząca klapke wyrzutu łusek można naprawić podkładając cieńka blaszke w prowadnice. Możliwość złamania rączki przeładowania można zmniejszyć robiąc tak jak w instrukcji do MP5. Ogólnie wygląd zew na plus ale wnętrze to śmietnisko, zaraz do wymiany. Edited July 30, 2008 by Pivvcio Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 wnętrze to śmietnisko, zaraz do wymiany. tu sie z tobą nie zgodzę :mrgreen: może ja trafiłem na lepszy model (w wykonaniu chińczyka) ale mam swojego od października 07r i jeszcze poza gumka HU, lufa na dłuższa, silnika ( stary od nowości był uszkodzony ) i baterii nie mam z nim żadnych kompletnie problemów a jego przebieg jest dość duży nie jestem w stanie powiedzieć ile BB poszło z niego... dodam tylko ze dość intensywnie był używany robie co jakiś czas przegląd okresowy smarowanie itp części na zużyte nie wyglądają nie wiem może trafił mi sie lepszy model a może jednak nie jest on najgorszy ja ze swojego jestem cholernie zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Pivvcio Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Pytanie z innej beczki, gdzie można dostać części takie jak dysza, gł. cylidra itd do UMG? Bądź też z jakiej innej repliki pasują części... Quote Link to post Share on other sites
komora Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Dysza to chyba ta sama co do G36, a reszta części to normalne i dedykowane do gb v.3. Quote Link to post Share on other sites
Wojteqq Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Mam pytanie. Jak i czym nasmarować mechanizmy, żeby nie stracić gwarancji? Nie chcę bardzo rozkręcać repliki, a po 2 miesiącach intensywnego użytkowania chyba już najwyższy czas na smarowanie. Jak się do tego zabrać? Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 gwarancje juz stracisz jak otworzysz gb :-F jezeli nie chcesz jej stracic (wiaze sie to z kosztami) to odeslij go do serwisu gdzie kupiles i juz zrobia przeglad nasmaruja i bedziesz mial nadal gwarancje Quote Link to post Share on other sites
DARKOM Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 a mam pytanie z innej beczki,czy warto sie samemu bawić czy wysyłać replikę na serwis bo nawet na min ustawieniu HU kulki lecą w kosmos po jakiś 20-30m.Na tajwanie mi powiedzieli ze batka 9,6 nie wejdzie :wink: ale widząc wasze wypowiedzi zaryzykuje jej zakup bo faktycznie szybkostrzelność do kitu na org ogniwach 8) Pozostałe wrażenia z repliki bardzo pozytywne(tzn cena =jakosc) Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 Wymień dystanser HU i kup markową batkę 8,4 Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 Dobry dystanser można zmontować samemu, ja zrobiłem z takiej gumki co się liczniki do roweru montuje na kierownicy. Możesz też prysnąć smarem sylikonowym do komory hopa (jeśli nie chcesz rozkładać guna) - na jakiś czas powinno hopa uspokoić i kulki będą lecieć prosto. Generalnie pomijając nieco skaszanionego hopa w moim egzemplarzu i stockową batkę (słąby ROF i trzyma jakieś 1500 kulek, co przy tym skupieniu i ROFie to wcale nie jest dużo), polecam tę replikę (kupiłem za 300 na Taiwanie) - na ostatniej strzelance kalibrowaliśmy celowniki i zasięg był lepszy od g36k z JG, ludziom kopary opadły jak rozłożyłem i pokazałem jak krótka jest lufa. Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Możesz też prysnąć smarem sylikonowym do komory hopa (jeśli nie chcesz rozkładać guna) - na jakiś czas powinno hopa uspokoić i kulki będą lecieć prosto. nie jest to dobry pomysl :poddanie:DARKOM zafajdasz sobie tylko lufe i wtedy bedziesz mial kiszke i zdebna robote polecam wymiane dystansera lub poprostu go sprawdz gdyz lubia go zle wsadzac :-F a co do materialu to polecam izolacje z kabli Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 U Krakmanów pojawiły się jakiś czas temu oryginalne HiCapy DE - koszt około 40 PLN i to tym razem do UMP Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Nie warto marnować kasy, raz, że hi-cap, dwa, że raczej słaby. Mój na ostatniej strzelance nie podawał jak należy, czasem wręcz 1 kulkę na 4 strzały. Rozłożyłem i okazało się, że na zębatkach znajduje się rdza :wink: Nie mam pojęcia skąd, bo trzymam wszystko w suchych miejscach, w deszczu też nie strzelałem. Po 15 minutach czyszczenia i smarowania poprawiło mu się i działa jak należy, ale 40 zeta za drugi taki to żal. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Tanie Hi-capy G&G są na maszingunie. A co do samego PMa, to próbował już ktoś zdemontować część końcową lufy zewnętrznej? Może to jest rozwiązane tak jak w serii MP5 ? Quote Link to post Share on other sites
Papuga Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 A co do samego PMa, to próbował już ktoś zdemontować część końcową lufy zewnętrznej? W moim egzemplarzy ten element nie chce zejść :( Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) Dzięki. ;) Pytanko: Jaki to ma gwint? (aby tłumik zamontować) Edited October 26, 2008 by gadzinka Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 "To" nie ma gwintu tylko montaż na tłumik QD (chyba tylko ten od G&G za bodajże 220 pieniędzy). Czytać temat! Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 A przejściówka do g3 będzie pasowała do UMP ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts