mastah Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 A jak wypada m16a4 jg z stockowym m15a2 od ca ? Quote Link to post Share on other sites
MateuszeQ Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 A czy M16A3 JG rożni się od M4A1 JG czymś innym niż wyglądem zewnętrznym? Chodzi mi o to , czy bebechy i materiał wykonania ten sam ;) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 M16a3 ma logicznie dłuższą lufę :-F Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 (edited) Nie koniecznie! w PJ np. lufa wew. jest taka sama w m4 jak i w m16 ;-) Edited October 1, 2007 by Maciek1 Quote Link to post Share on other sites
MateuszeQ Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 I teraz mam mętlik :( Mam już fundusze na M4 P&J 2 generacji jak i eMke JG ale nie wiem co wybrać. Mają one swoich zwolenników jak i przeciwników, ale już sam nie wiem co wybrać...Proszę pomóżcie! Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 jak w M4 ma zmieścić się lufa od M16? ,jak wiesz to ci to radzę opatentować ,zbijesz na tym miliony i dostaniesz Nobla...chyba ze do M16 pakują lufę od m4......... Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Oczywiście chodziło mi o to ze w M16 jest lufa od M4! Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 W tłumiku ? Jak nie rozumiesz o co chodziło w jego wypowiedzi to nie kpij bezsensownie. Żeby nie było OT, ja ze swojej strony polecam JG z czystym sumieniem. :) Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Witam Też myśle o zakupie m4a1 JG ! Jak bym kupywał to odrazu z gumką hop-hiup. I pytanie: -Czy jeśli dam do serwisu (na Zbrojowni) replike i powiem zeby zrobili czy moga coś zrobić z lufą żeby sie nie machała ?? Ja raczej będe korzystał z trybu semi to czy opłaca sie kupywać nową baterie ? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 (edited) Witam Też myśle o zakupie m4a1 JG ! Jak bym kupywał to odrazu z gumką hop-hiup. to fajnie -Czy jeśli dam do serwisu (na Zbrojowni) replike i powiem zeby zrobili czy moga coś zrobić z lufą żeby sie nie machała ?? a czy my jesteśmy Zbrojownia? czy punkt darów dla powodzian? a może sam ich zapytaj?!!??!?!?!?!?!? Edited October 8, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
HAosX Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Podobno ostatnimi czasy poprawiły sie stockowe baterie w replikach PJ:) Quote Link to post Share on other sites
Snowboarder Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Witam, Niedawno 'pozbyłem' się M933 P&J II generacji. Jeden szczegół, który trochę zniechęcił mnie do P&J to chwiejna lufa od której nie mogłem się uwolnić. Jestem już zdecydowany na model - M16A3. Jednak totalnie nie wiem jaką firmę wybrać - P&J czy JG? Przeczytałem wiele postów i odnoszę wrażenie że JG ma słaby, wręcz delikatny gearbox. Z kolei w P&J obawiam się powtórki z historii i kolejnej repliki z chybotającą się lufą. Proszę o pomoc w wyborze repliki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Nie powiedziałbym, że JG ma słaby gearbox, poza tym chcesz stocka, czy tuningować jeszcze ?? Quote Link to post Share on other sites
Snowboarder Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Powiedźmy że mogę dorzucić z 70zł na wymianę jakiś części. Dzisiaj widziałem G36 JG i jestem zaskoczony osiągami i, dlatego również rozważam zakup tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 To kup cylinder i głowice cylindra. Przydałaby się jeszcze silikonowa gumką HU. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 To ja mam pytanie odnośnie tej chwiejnej lufy. Mam możliwość zamiany mojej 74 na m16 pjotowe. Boję się chwiejnej lufy bo pamiętam jak to wyglądało u kumpla (nie ten sam egzemplarz). Z miejsca będę wymieniał kolbę i cały przód tak żeby dostać m4a1. Czy w jakiś tani i łatwy sposób da się pozbyć tej chwiejnej lufy? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Z miejsca będę wymieniał kolbę i cały przód tak żeby dostać m4a1. Nie taniej wyjdzie kupić nowe m4 ? Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Nie taniej bo musiałbym sprzedać swoją broń, a o kupca nie łatwo. Zamieniając się dostaję 100zł dopłaty. Oczywiście jeśli pójdzie po mojej myśli. Quote Link to post Share on other sites
Mietek01 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 A co powiecie o : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=464 + zestaw tuningowy : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=393 Wyjdzie 630zł ... Opłaca się ? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Nie ten topic. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 A ktoś ma może ten model http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...facturers_id=69 i wie jak się spisuje ta składana kolba, na którą stronę się składa i czy połączenie na zawiasie oraz do koprusu broni jest solidne? :) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Podobno P&J ma fatalne body. Nie wiem, nie miałem okazji mieć tego w łapkach, ale JG nie ma żadnych problemów z lufą(dokręca się śrubki i jest spoko). Wg. opisu w najnowszym "Broń i amunicja" wydali temu fatalną opinię(ale autor artykułu już chce robić z tego CA :strach: :strach: ), że jest bardzo łamliwe i lufa lata jak po.... Może ktoś powiedzieć więcej na ten temat?? Quote Link to post Share on other sites
HAosX Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 (edited) PASTI !! Ten kto ci powiedział ze PJ 2 gen. ma ciulowe body, to chyba go coś boli ... A mianowicie całkowicie nie ma racji !!! Mam M4 PJ 2 gen. kupiona nie dawno. Była na razie na jednej mocnej strzelance. Spisuję sie jak na razie bardzo dobrze. Dosyć głośno chodzi, ale to zasługa tylko i wyłącznie metalowej wzmocnionej głowicy oraz silniczka o szybszym momencie obrotowym, no i też baterii jaką wsadził krakman 9.6 firefoxa (jest ona porównywalna do Intelecta) Edited November 11, 2007 by HAosX Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 (edited) HAosX : sugerowałem się artykułem w owym czasopiśmie i napisałem by na ten temat wypowiedział się ktoś kto miał P&J w rękach. Acha i jeszcze jedno. Napisz co z twoim gunem tak po 3 miesiącach użytkowania. Bo póki co to jest: ale fajnego super karabina se kupiłem! O ja pie...!! Ale zaje...!! I tym podobne. Potrzeba czasu, by stwierdzić fakty, jakie to jest. Mój pierwszy AEG jak był nabyty przeze mnie był spoko. Dziś wiem, że szmelc, który nikt ode mnie nie odkupi. A ktoś ma może ten model http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...facturers_id=69 i wie jak się spisuje ta składana kolba, na którą stronę się składa i czy połączenie na zawiasie oraz do koprusu broni jest solidne? :) Parząc po zdjęciach na gunfire.pl myślę, że składa się na lewo. pozdrawiam Pasti Edited November 12, 2007 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Krakman napisałze wstawili nową baterie stockową FIREFOX typu mini 9,6 V 1100 mAh Ni-MH. Czy tak bateria rozwiązuje problem jaki mili wszyscy uzytkowiny tych pierwszych PJ (badziewna bateria) i nie bedzie trzeba jej juz wymienią z powodu na słaba jakość? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts