bobek28 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 (edited) co wymienić w gearboxie tego modelu? No żeby osiągnąć większą wytrzymałość i moc ale nie tuningiem siłowym Edited September 4, 2007 by bobek28 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 A co chcesz osiagnąć? Wymienić możesz wszystko, jeśli chcesz uzyskać 450 fps... Doprecyzuj pytanie. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 żeby osiągnąć większą wytrzymałość i moc ale nie tuningiem siłowym Takie rzeczy to tylko w... Nie da się tak. Jak chcesz uzyskać przyrost prędkości wylotowej to nie da się tego zrobić bez tuningu mocowego (wymiana sprężyny). PS. o boreupie jako tuningu zapomnij, bo tylko wydasz kasę w błoto. Przyrost FPSów zobaczysz tylko na chrono, a nie w locie kulki. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 A co warto wymienić że tak powiem na początku? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Lufę na preckę i gumkę hop-up na porządną. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 a czy dzięki temu mogę spodziewać się przyrostu fps a jeśli tak to ile? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Może nawet 15 fps. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 5, 2007 Author Report Share Posted September 5, 2007 Dziękuję i pozdrawiam :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Przyrostu fps'ów może i wielkiego nie zaliczysz, ale poprawi Ci się zasięg i skupienie. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 7, 2007 Author Report Share Posted September 7, 2007 czy mogę do stockowego GB tego modelu wsadzić m120 be żadnych uszczerbków na "zdrowiu" repliki? Quote Link to post Share on other sites
mr-feta Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 obiło mi się o uszy że eMki boyi mają łozyska 7mm. Czy ktoś wie coś na ten temat Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 7, 2007 Author Report Share Posted September 7, 2007 Tak mają nawet pisze na pudle Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 8, 2007 Author Report Share Posted September 8, 2007 odpowie mi ktoś no zadane wcześniej pytanie? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Ja bym poprzestał na lufie precyzyjnej i silikonowej gumce guardera. Do AUGa JG wsadziłem stockową lufę CA i wymienioną gumkę, zasięg znacznie wzrósł. Jak koniecznie chcesz mocniejszą sprężynę to m110 powinna starczyć. Jeśli się nie mylę to z precką da ci to jakieś 400 fps, więc jak raczej wystarczająco. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 8, 2007 Author Report Share Posted September 8, 2007 tylko że ja już fabrycznie mam m110 Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 wsadzisz BoreUp-a i dostaniesz z 30-45fpsów więcej nie skracając żywotności guna a wręcz przeciwnie tylko ją wydłużysz Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 "Dam sobie głowę i rękę uciąć, że Chiński GB szybko padnie przy M120". Popieram. M110 powinno Ci wystarczyć. Precka i gumka, przy M110 dostaniesz coś między 10-30fps (różnie to z chinolami, na jednym będzie 30, a na drugim 10 więcej). Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 tylko że ja już fabrycznie mam m110 Ja bym raczej stawiał na coś pomiędzy m100-m110 Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Panowie bez bojaźni :lol: M120 spokojnie siedzi i hula na stokowym aku. Powiem tak: strzela nawet lepiej bo stokowy spring jest kręcony z grubszego drutu co trochę zamula karabinek w trakcie strzelania. Wkładając M120 MO i gumkę silikonową Guardera (całkowity koszt 60zł) dopiero zaczyna się dobrze strzelać. Lufa też nie jest jakąś tragedią i przy tym zestawieniu daje radę. Choć nie powiem; precka mile widziana :-P Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 (edited) M120 i żadnych innych zmian ? Czy to aby niezbyt ryzykowne ? ;> Edited September 10, 2007 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 No już pomijając fakt że M120 MO to tak co najmniej M130 innych producentów :lol: Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 No już pomijając fakt że M120 MO to tak co najmniej M130 innych producentów icon_lol.gif Rozumiem, że żartujesz? AirBorne to nie jest ryzykowne chociażby dlatego, iż producent daje coś w przybliżeniu M110 więc nie jest to aż tak odczuwalne dla reszty elementów tego GB. Włożyłem już do kilku M4 DBOYS'ów M120 i sprawują się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Nie żartował, MO ma skopane oznaczenia. Luglo - jaki czas temu wsadziłeś te 120stki? Ile kulek na tym wystrzeliły...? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Pietrzak jeżeli ma skopane oznaczenia to w standardowym chińczyku (JG, P&J, WELL, DBOYS, AGM, itp.) daje zawsze prędkość rzędu 379-393fps nie uwzględniając wymiany innych elementów a jedynie sprężynę. Jeżeli sprężyna posiadając oznaczenie M120 w rzeczywistości daje prędkość jak M130 to miałoby to odzwierciedlenie w prędkości kulki. A tak nie jest. Ile kulek wystrzeliły? Pojęcia nie mam. Montowałem to dla innych ludzi nie dla siebie. Wiem natomiast, że od kiedy są dostępne DBOYS'y (czyli od około 1,5 miesiąca) instaluje w nich różne elementy, m. in. M120 MO. Wiem też, że te giwery nadal strzelają i mają się dobrze, i póki co nie zanosi się aby którakolwiek z nich miała wrócić. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Z MO jest tak że m120 może mieć moc m110 albo m130. Kolega kupił niby m110 a tak na oko to trafiło mu się coś a`la m130. Loteria. I no cóż, 1,5 miesiąca to nie jest jakiś wybitnie długi okres czasu. Ktoś repliki rozbierał/kontrolował? Czy jak "jeszcze strzela" = "jest wszystko ok"? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts