Lighting Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Może to nie najlepsze miejsce na takie pytanie, ale ma ktoś może stockowe CA25 na sprzedaż?? Moje gg to 8196304 Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 (edited) Witam, takie pytanie czy magi od SR25 CA będą pasować do SR 25 G&P? Pojemność niby taka sama... Link do maga CA tutaj: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1748 Edited March 12, 2008 by Wolo_ Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 beda pasowac, a nawet lepiej dzialac Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Dzięki wielkie, mam nadzieję, bo jak na razie magi G&P przysparzają samych trosk. Quote Link to post Share on other sites
Lighting Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 (edited) Mam pytanie. Jaka komora hop-up będzie najlepsza do CA25? Bo w ASG shop polecają King Armsa, a w Spec shopie Systeme. Co ciekawe w ASG shop nie mają Systemy, a w specu nie mają KA, więc podejrzewam, że opinie nie są obiektywne. Mam jeszcze drugie pytanie. Co sądzicie o zamontowaniu sprężyny M210 Prometheusa obecnie dotępnej na ASG Shopie? Edited March 15, 2008 by Lighting Quote Link to post Share on other sites
AdiBrody_B-52 Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Co do komory. Ja mam KA i jest bardzo dobra, jestem w 100% zadowolony. Szczelna, dobrze trzyma się w niej lufa, nie rusza się w lufie zewnętrznej. Tylko ja mam g&p ale do CA na pewno będzie lepsza niż stockowa. Sprężyna m210 :P Można tylko po co. Jak już zamontujesz to podaj liczbę fps jaką wyciągnąłeś (bo mnie to ciekawi). Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Sprężyna m210 icon_razz.gif Można tylko po co. Jak już zamontujesz to podaj liczbę fps jaką wyciągnąłeś (bo mnie to ciekawi). i po ilu pękło GB :) i jak wygląda głowica tłoka :) Czy zębatki Prometheus (http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2279, http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1357= mogą dawać lepszą powtarzalność niż G&P w teamie są dwa ca25 i ten z zębami promka ma lepsze skupienie Quote Link to post Share on other sites
Lighting Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Po rozmowach z ASG shop. Jednak stwierdziłem, że kupuje M170 i już zamówiłem na WGC ;] Różnica między M170 Guardera a M210 Prometheusa to zaledwie kilkanaście, góra kilkadziesiąt FPS a awaryjność większa. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 (edited) i po ilu pękło GB :) i jak wygląda głowica tłoka :) Czy zębatki Prometheus (http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2279, http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1357= mogą dawać lepszą powtarzalność niż G&P w teamie są dwa ca25 i ten z zębami promka ma lepsze skupienie Wytłumacz mi proszę co mają zębatki do celności? :-F ;-) Również mogę polecić komore KA. W mojej, co prawda stockowej, eMce mimo metalowej dyszy mam maksymalną szczelność. Bez użycia teflonu. No i lufa nie drgnie ani nawet nie obróci się w komorze. Edited March 19, 2008 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Wytłumacz mi proszę co mają zębatki do celności? teeth.gif icon_wink3.gif Karabin może "równo strzelać" fps- się powtarzają ??? zębatki prometheusa mają4 zęby "anty-powrotne" g&p tyko dwa;. No i dlatego się pytam czy to coś zmienia :) Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted March 20, 2008 Author Report Share Posted March 20, 2008 (edited) Zwykłe komplety zębatek kompatybilne z SR-25 LONG GB nie są.... po 1. - zębatka tłokowa ma o 3 zęby mnie niż ta w SR-25... po 2. - środkowa w SR-25 jest większa, ma dość grube zęby po 3. Po co to wymieniać? Stockowe zębatki w GB long wytrzymają wszystko i jeszcze więcej. Po roku jedyne co wymieniłem to zębatkę silnikową - z powodu zacinki. Reszta jak nowa. A cały zestaw chodził na M170 od samego początku. na zwykłym komplecie zębatek i przedłużonym tłoku będzie to bardzo krótkie strzelanie - :wink: Poza tym co mają zębatki do FPS? do ROF'u (szybkostrzelności) to ja rozumiem, ale nijak się do mocy ma to czy zębatka ma 4 zęby przeciw-powrotne czy 2 - jedyne co to zmienia to podobno ułatwia podawanie kulek. To jakim czasie zębatki naciągną tłok - nie ma żadnego znaczenia. przynajmniej w mojej opinii - ale mogę się mylić.... Pozdrawiam. Edited March 20, 2008 by mk29 Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) A co myślicie o tym? http://asgshop.pl/produkt.php?id=2009 Zadziała podobnie jak O-ring z głowicy tłoka CA? Zamówiłem już wszystko co trzeba z WuGieCa oprócz lufy i komory KA. Jak tylko przyleci po świętach to będę montował. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam możliwość chrono więc dam dokładny opis, czy ten O-ring coś dał. Edited March 22, 2008 by upadly_skaut Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Tak, już po testach, magazynki CA rzeczywiście działają bez zarzutu, nawet mniej niż G&P latają w gnieździe, za taką cenę nic, tylko brać. Quote Link to post Share on other sites
Herki Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Chciałbym zakupić sobie SR25 z przedłużonym gearbox aby mieć otwartą drogę do mocnego tuningu i mam takie pytania: 1.Jakiej firmy i który model wybrać ?? 2.Który gearbox powinienem wsadzić do środka ten: Kompletny przedłużony gearbox do SR25 G&P http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1440 ?? 3.Które części muszę wymienić i na jakie aby uzyskać ponad 600fps ?? Zwracam sie do Was z prośbą o doradzenie mi w zakupie, gdyż nie chciałbym wydawać kasy na coś co wogóle nie przyniesie oczekiwanego rezultatu...cena nie ma znaczenie na pierwszym miejscu chciałbym postawić najlepszy efekt końcowy... Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Może przeczytaj temat od początku :). Ja tam znalazłem wszystkie odpowiedzi. Fakt magi CA działają ekstra. Mam dwa midy G&P i w zasadzie też podają bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Nie chce zaśmiecać forum więc pytam tu : Jaką lufe ma CA25 URX w róznych sklepach podane są inne dane np: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3431 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3431 Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Podałeś dwa te same linki. Wracając do tematu. Mam ciekawostkę. W moim SR stockowo była włożona stalowa łożyskowana prowadnica sprężyny i tłok z 3 metalowymi zębami (ten czerwony). Jak u was z bebechami było? Aha i w stocku na m150 i silniku magnum (batka 9.6 RC) rozjebał mi się popychacz (chciałem sprawdzić wytrzymałość ogólną części). Czy ktoś miał problemy z tą częścią? Aha, poszedł po 5000 kulek głównie na auto :). Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 o sorki to drugi link : http://www.bron.pl/bron_pl/sport/produkty/...c_army_ca25_urx Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 363 mm. 510 mm nie ma na pewno. Quote Link to post Share on other sites
Demol Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Oj moj pierwszy post. Wkoncu bron to wazna sprawa.. Wiec mam wlasciwie jedno zasadnicze pytanie. Czy bylo warto? Czy jestescie zadowoleni ze swoich replik, macie jedyny i niepowtarzalny gearbox do ktorego nie ma czesci zamiennych. Pytanie głownie jest nastawione na oslawiony w tym topicu szkielet i wytrzymalosc zebatek? Pytam sie ponieważ sam mam piekne CA 8-2 ze wzmocnionym GB 7mm i zastanawiam sie czy go nie sprzedac na rzecz dlugiego GB w ktorym bylbym pewien ze nic sie nie stanie, ale czy jest sens. Prosciej- jak sie ma wytrzymalosc czesci GB wersji 2 long do standardowych czesci markowych producentow. X Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Panowie, Szybkie pytanie, czy w SR25 długość cylindra to 8cm? Quote Link to post Share on other sites
sventevith Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Mam CA25 - 410 fpsów w stocku. Po 6000 tys kulek poleciał ostatni ząb t łoka. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 (edited) . Czy jestescie zadowoleni ze swoich replik, macie jedyny i niepowtarzalny gearbox do ktorego nie ma czesci zamiennych. Pytanie głownie jest nastawione na oslawiony w tym topicu szkielet i wytrzymalosc zebatek? Zębatki są wręcz niezniszczalne, części zamiennych jest multum a gearbox mocny. Odpowiedź jest prosta. GB v.2 long to gearbox dużo lepszy od zwykłego v.2. Długość cylindra to 8cm i 2mm Miałem włożone w stockowy long GB M150 Systemy (SR-25 G&P). Po 4 tys. kulek nic się nie stało a jutro wkładam M170 Guarder z całą masą części zamiennych i zobaczymy jak to śmiga. Dostałem felerną komorę HU KA. Jest zjebana za przeproszeniem. Źle układa się na lufie i zatrzask nie wchodzi dokładnie i trochę się obrył. Ogólnie muszę zamówić drugą :(, ale jestem dobrej myśli. Dostęp do chrono jest więc dam dokładnie znać jak z fps. Edited May 15, 2008 by upadly_skaut Quote Link to post Share on other sites
lakimakromedia Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Mówicie tak o tych zębatkach w GP, że są nie do zajechania. Czy te w CA też takie są czy też trza je z bomby wymienić ? Nie mam kasy na GP SE, więc mysle o CA i spężynce M150 na początek. Czy oprocz tloka, glowicy cylindra, bore-up'u i komory HU trza cos wmienic? [Czy koniecznoścą jest np silnik, batka ?] Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Witam Tak mnie natchnęło. Czy do naszego GB v.2 LONG można wsadzić sprężynę od PSG-1. Czy taka sprężyna nie powinna tam pracować ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts