poldeck Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Póki co bez kombinacji mam 630 fps. Mało mi. Jutro powinienem dojść do 660-670. Jak odpalę to napiszę co i jak zrobiłem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Cel osiagnięty, jest 670 fps. Borek systemki, m170 Guarderka, zębatki Helical Super Torque up Systemki, magnumik, prowadka DF, mosfecik Poldeck_Prodakszyn, komora KA aczkolwiek wcale mi się ona nie podoba, gumiak zielony G&G, precrura systemy 509 do wymiany na coś 6xx. Front jest typu SPR więc jeszcze sobie zrobie ładny tłumolek na 25 centymetrów by lufka wlazła i idzie na sprzedaż ;-) . Zasieg na chwilę obecną jest porażajacy aczkolwiek muszę zrobić grubszy dystanser bo hopsa mało. No i jak braknie słonka to nie widzę kulek bo 0,36 Madbulla są zielone. Co za mózg to wymyślił? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 (edited) Hmm , ja tam przy 530 FPS delikatnie mówiąc nie byłem zadowolony z zielonej G&G . A może wstaw czerwonego madbulla , ostatnio montowałem ich parę i za każdym razem przybywało o 25-30 FPS , przykładowo w mojej SPR na M135 było z 490 przybyło na 525 FPS . Edited August 1, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Ale czy ja napisałem, ze jestem niezadowolony z efektów? Nie. Mam przycienki dystanser i tyle. I brakuje mi jeszcze długiej lufy. Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Poldeck a nie za lekkich kul używasz ? Ja na 580fps używałem 0.36 Madbulla i chciałem zmienić na cięższe. Spróbuj 0.43 MB - są beżowe i je widać :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Ja w prawdze grzebie tylko w sprężynowych ale próbowałeś może zwykłą, czarną systemę? Sprawdza się doskonale w pełnym zakresie predkości, od 300 do 710fps a moim zdaniem podkręca najlepiej z tego co montowałem. Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Co do gumki to po wielokrotnych zmianach: Systema czarna do 500fps. powyżej promyk czerwony. Systema genialnie mi kręci kulki na obecnej mocy 480-90fps, trafienie w tarczę z (odmierzonych) 70 metrów nie jest trudne. Promyk świruje przy mocy >500fps a powyżej diametralnie zwiększa zasięg i skupienie. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Panowie, dziś postanowiłem zrobić mały UPDATE mojej eSeRki... Zamierzam do niej wsadzić : - Kompletny GB G&P, - Silnik Systema Magnum(czy może coś tańszego ?) - Dyszę BU DF metalową do AUGa - Cylinder BU DF do V.2 LONG - sp140/sp150 - głowice od BU GUARDERA do M16 - zmienić komore, gumke i lufe(aktualnie mam gumkę systemy, stockową komorkę i systemke 590) - batke 8.4v/9.6v. Czy to dobry pomysł ? U nas limit FPSów dla replik samopowtarzalnych to 600... Z góry przepraszam za to pytanie, ale nie chciałbym wsadzać w swoją eSeRkę części za ponad 1500zł nie wiedząc czy są dobre... Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 silniki elementa są bardzo mocne więc tu możesz oszczędzić. Gumeczka systemy może zostać. jako aku weź lepiej lipola Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Xel, a reszta to dobry set-upik ? Miałeś na myśli ten silnik : http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5572 Sugerowałeś LIPO, 7.4v czy 11.1v ?:P Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Do sp150 oczywiście, że 11.1v ~~ Jeżeli ma być to "wyborówka" to chyba nie na stock komorze i lufie systemy :) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 A SP150 i borek + komorka LL Neo i promyk 590 ile fpsków mogłyby dać ? Boje się, że przekroczę limit 600 fps i będę miał z tego powodu nieprzyjemności :D Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Zębatki, mosfet + kable. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 (edited) Miałeś na myśli ten silnik : http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5572 Sugerowałeś LIPO, 7.4v czy 11.1v ?:P ten silniczek przy zasilaniu aku lipo 7,4V 30C 3Ah ciągnie u mnie stockowy spring z swd a&k na zębatkach 300% elementa z rofem na poziomie 8 kulek na sekundę. Przy aku 7,4V reakcja na spust jest przyzwoita przy jedenastce jest miodzio. Na 11,1V i full auto potrafi przestraszyć ;]. Jak wpadnę niedługo do kumpla mierzyć wyniki z serwisowanej repliki sprawdzę też rof SPRki z aku 11,1V 20C 2,2Ah. sugerowałem lipola. Jaki wybierzesz voltarz to Twoja brożka ;). @janek zębatek nie musi wymieniać jeśli kupuje kompletny GB od g&p. nowe kabelki i mosfet faktycznie warto dodać do listy Edited August 2, 2010 by xel20 Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Mosfecik i kabelki mam już ;) Tylko pytanie ile na w/w set-upie mógłym fpsów osiągnąć ? Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Czarna systema nie zdawała egzaminu a do czerwonego promyka muszę skrócić o jakieś 3 zwoje spreżynkę popychacza albo wziąć z jakiegoś chińcora bo one mają mocniejsze. Quote Link to post Share on other sites
coenpl Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Ja za to mam pytanie do Was takie: czy dysza powinna zakrywać całkowicie otwór w komorze? Dlaczego pytam? Zrobiłem delikatny tuning: 1. Cylinder typ 0, poszerzony - DF 2. Głowica cylindra o poszerzonej średnicy - DF 3. Tłok żółty do SR - CA 3. Głowica tłoka o poszerzonej średnicy - Guarder 4. Dysza uszczelniona, plastikowa, do AUGa - DF Problem mam taki, że chyba nie uszczelnia się dysza na komorze hopa (KA). Pytanie tylko, dlaczego tak się dzieje? Długość praktycznie taka sama, jak stockowej dyszy (może ułamek milimetra jest dłuższa), ale to chyba raczej nie powinien być problem. Obstawiam więc, że gdzieś mi powietrze ucieka. Przynajmniej tak to wygląda, bo zasięga marny bardzo - i praktycznie taki sam na stockowej sprężynie i na 150 Guardera. Macie może jakiś pomysł, co może być nie tak? Pozdrawiam, Coen Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 A ile masz fypysów? Quote Link to post Share on other sites
coenpl Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 A ile masz fypysów? Powiem Ci, że pojęcia nie mam. Nigdy go nie mierzyłem. Aczkolwiek potwierdziły się dzisiaj moje przypuszczenia na temat problemu na połączeniu komora-dysza (domniemanie na podstawie objawów). Definitywnie musi tam być coś nie tak. Sprawdzałem na stock sprężynie, po kolejnym rozłożeniu GB i upewnieniu się, że tam wszystko siedzi jak powinno, i kulki latały jak chciały. Takiej masakry w życiu nie widziałem. Jedna w niebo, druga w glebę. Komora oczywiście KA, guma Systemy, teflon fix zrobiony (choć nie mam pojęcia po co, skoro komora jest szczelna jak, nie przymierzając, łódź podwodna; chyba tylko żeby wyeliminować wszelkie możliwości). Przyznam szczerze, że wyczerpałem pomysły na to, co może być nie tak. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Komora sama z siebie nie jest szczelna. Komory w ogóle nie mają być szczelne. To jest błędne uproszczenie, skrót myślowy. Szczelne to ma być połączenie dyszy z gumką a tej z lufą. A to zależy od znacznie większej liczby zmiennych niż sama komora. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 (edited) Przy ponad 600fps używam już od ponad roku zielonej G&G i jest genialnie. Po wymianie systemy ( lufy ) na promyka nastąpiła taka zmiana skupienia że to jakieś nieporozumienie :F Systema to lepszy stok. Co do samego Sr-25, ostatnio wkładałem koledze żółty CA i M150, wyszło niespełna 550fps bez teflonów itd. Jestem ciekaw ile pociągnie na tej sprężynie :P Edited August 7, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Systema to lepszy stok. Oczywiście. Mam nadzieję że to była ironia... Z mojej stockowej w SR np. nawet nie dało się strzelać bo była zagnieciona przy połączeniu z komorą :-F Poza tym są gorsze precki. Jeśli chodzi o samą gumkę, to u mnie przy 508fps mam systemę, ale guarder kręcił lepiej w lato i zastanawiam się nad czymś innym. Może spróbuję madbulla. Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Aczkolwiek potwierdziły się dzisiaj moje przypuszczenia na temat problemu na połączeniu komora-dysza (domniemanie na podstawie objawów). Może po prostu trzeba dotrzec gumke? Systema dobrze działa po minimum 600 strzałach... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 Pracuję nad kolejnym projektem sr25. Mierzę w jakieś 630 fps bez borka na m170. Póki co muszę tylko już gumkę zieloną G&G skołować bo systemka nie wyrabia i sie pod naporem powietrza rozciąga w kilku miejscach. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Mam pytanie tyczące się lufy zewnętrznej do ca25. Czytałem, że jeśli wkłada się wyjątkowo długą lufę wewnętrzną (na przykład 650 mm) to wystaje ona z lufy zewnętrznej i ukrywa się ją w tłumiku dźwięku. Ma to tą konsekwencję, że tłumik dźwięku nie tłumi a jedynie ukrywa lufę wewnętrzną. Czy można kupić do sr25 przedłużoną lufę zewnętrzną, tak by okryła całą lufę wewnętrzną, a tłumik dźwięku spełniał swoją podstawową funkcję tłumienia? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts