vilumisiek Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Mam bluzę i spodnie w maskowaniu DPM WOODLAND a dokładniej http://allegro.pl/item239873755_bluza_kosz...asg_170_96.html Chciałem się dowiedzieć, czy nosząc hełm o podobnym ale nie takim samym maskowaniu : http://allegro.pl/item240625633_helm_kask_..._army_moro.html nie będę wyglądał jak pajac 8-) Czy może kupić drugą bluzę za 15zł i dać komuś do zszycia dokłądnie odwzorowany pokrowiec na hełm dokładając kolejne pieniądze, czy tamten będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Ten kamuflaż w niczym nie jest podobny do DPMa. Będziesz wyglądał jak ktoś w DPMie z pseudowoodlandowym hełmem. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Moim zdaniem będzię to wygladać "kijowo", kup może sobie kapelusz? Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 (edited) za tą cene jak sie dobrze zakręcisz na allegro można wyrwać tanią kopie fritza i pokrowiec w normalnym DPM. Edited September 12, 2007 by tofik___ Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 (edited) Czy może kupić drugą bluzę za 15zł i dać komuś do zszycia dokłądnie odwzorowany pokrowiec na hełm dokładając kolejne pieniądze, czy tamten będzie ok? Za 15pln to masz już gotowy oryginalny pokrowiec wiec nie ma co się bawić. Edit: http://allegro.pl/item242882530_pokrowiec_...waniu_dpm_.html Edited September 12, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
vilumisiek Posted September 12, 2007 Author Report Share Posted September 12, 2007 Dzięki za radę. Kupię tamten hełm i może ten http://allegro.pl/item243966538_pokrowiec_...wka_romper.html ? Będzie pasować do hełmu? (do munduru na pewno) - bo nic nie napisali a z hełmami akurat nie miałem do czynienia. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Nie będzie, a nawet jak uda Ci się go założyć, to będzie to wyglądać mocno średnio. Oryginalne pokrowce w DPMie są do hełmów MK6, a nie FRITZ. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Taaaaak? A ja wiem że pasuje bo niejednego FRITZA z tym pokrowcem widziałem i pasował oraz nie wyglądał źle ;-) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Kup sobie pokrowiec z linku który podał Majkel i jakiegoś zwykłego fritza. Dawno temu miałem takie zestawienie i dobrze się prezentowało. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Niniejszy pokrowiec przeszyłem na modłę wz.2000 i pasuje jak ulał.;p Quote Link to post Share on other sites
vilumisiek Posted September 12, 2007 Author Report Share Posted September 12, 2007 Oryginalne pokrowce w DPMie są do hełmów MK6, a nie FRITZ. Taaaaak? A ja wiem że pasuje bo niejednego FRITZA z tym pokrowcem widziałem i pasował oraz nie wyglądał źle ;-) Niniejszy pokrowiec przeszyłem na modłę wz.2000 i pasuje jak ulał.;p Jestem początkujący a w temacie hełmów absolutnie zielony. Jako, że temat na pewno pod tym kątem nie był poruszany założyłem nowy wątek. Ale nie rozumiem pewnych skrótów - a jeśli rozumiem nie wiem dokładnie który model: MK6, FRITZ, wz.2000. Tylko bez śmiania ;-) Tamten hełm mi odpowiada bo ma "wiązanie" na brodzie a nie wręcz koło szyi jednym sznurkiem. Inne tanie właśnie tak mają. Więc założyłem, że takiej przeróbki nie da się zrobić nie kupując odpowiedniego hełmu. Mój link pokazuje pokrowiec, który jest idealnie kolorystycznie dopasowany do munduru a Michaela ma chyba minimalnie inny podział plam maskujących i paski, których pożyteczności nie jestem w stanie się domyśleć. Czyli wskazany hełm z allegro może być ale pokrowiec już wskazany przez kolegę? I jeśli można to proszę o wyjaśnienie skrótów. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 (edited) Poszukaj troszku i znajdziesz ;-) Mk.6 PASGT Helmet "Fritz" wz.2000 - strona producenta Hełm który wybrałeś może być. Będzie do niego pasował pokrowiec który podałem. Kamuflaż jest ten sam. Paski na nim przydadzą się Tobie do wplatania/przyczepiania trawy, liści whatever You want żeby się lepiej maskować. Over. Edited September 12, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
vilumisiek Posted September 12, 2007 Author Report Share Posted September 12, 2007 (edited) Super :* podziękował (mk6 wygląda jak nocnik a nie hełm, ten z allegro przypomina mi fritza a wz to takie wypośrodkowanie wrażeń stylistycznych dotyczących hełmów jak na moje gusta) Edited September 12, 2007 by vilumisiek Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 Wrrrrrr, jaki nocnik, to bardzo zacny hełmik :-P . Oko w oko ;-) . Może to nie PASGT helmet ale coś podobnego A może wie ktoś jaka armia nosi tego "fritza"? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 ale mk6 naprawde wyglada jak nocnik, nie oszukujmy sie...to ze jest nawet wygodny to juz inna inszosc (chociaz do MICHala i tak obecnie mnie narazie nic nie jest w stanie zniechecic)... a to ze zdjecia wyglada jak cholenderski nocnik...chociaz od cholery jest helmow wzorowanych na PASGT...tak jakby to byl jakis wspanialy helm :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts