Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Airsoft a napady na banki

Recommended Posts

Przed chwilą obejrzałem w TV wiadomości to tym jak pewna osoba (widziałem zdjęcia) posługując się repliką P99 sterroryzowała ludzi w banku po czym wyniosła jakąś sumę.

Ktoś coś wie o tym? Widzialem ostatnie zdjęcie i od razu prezenterka przeszła do innej części więc się nie naooglądałem

Airsoft, to nie napady na banki. To, że ktoś uciekał po napadzie na bank samochodem rajdowym, nie znaczy, że ma cokolwiek wspólnego ze środowiskiem kierowców rajdowych. To, że ktoś miał przedmiot przypominający replikę P99, nie znaczy, że to była replika airsoftowa. Nie łączyłbym ASG z napadami.

Jakiś gość robi napady z przedmiotem przypominającym broń, raz uciekł... na rowerze, drugi raz rozpłynął się w tłumie hali targowej.

Tak slyszalem o tym. wczesniej mowili przedmiot przypominajacy bron, po zlapaniu kolesia (zgarnal lacznie w kilku napadach ok 200 000zl, a wpadl po napadzie w pod warszawskim Otwocku) padlo stwierdzenie replika/zabawka. Oby tylko partia rzadzaca nie chciala zabronic

Hehe ciekawy tytul tematu

Edited by Yunior_5
Airsoft, to nie napady na banki. To, że ktoś uciekał po napadzie na bank samochodem rajdowym, nie znaczy, że ma cokolwiek wspólnego ze środowiskiem kierowców rajdowych. To, że ktoś miał przedmiot przypominający replikę P99, nie znaczy, że to była replika airsoftowa. Nie łączyłbym ASG z napadami.

Pewnie że łączyć nie należy (podobnie jak np. strzelania do ptaków co uskutecznia jeden znajomy z innego forum nie związany z ASG, który kupił replikę tylko po to żeby strzelać do gołębi które mu obsrywają dach). Niemniej jednak gotów jestem się założyć, że w 99% wypadków repliką ASG da się sterroryzować człowieka. Oczywiście, nie pochwalam i nie propaguję tego.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...