Viamortis Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 M145 to pewnie element. 440 to dużo za mało. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Ciekawy jestem ile ja mogę mieć w swoim na m135 :P Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 johny98 ...jezu.....współczuje koledze. Trupy wywierają mniejsze wrażenie na mnie,serio. Heh.....może zbierajmy takie fotki i wysyłajmy do redakcji wmasg? Zeby znów jakąś akcje informacyjną zrobić....Heh Spoko Borol. :) Wpisz u pana googla w obrazkach hasło ospa wietrzna i otwórz obrazek nr I z rzędu III :) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Bardziej mnie interesuje problem z kablami ,niż ofiary ospy powietrznej... Quote Link to post Share on other sites
LHKR Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Mam mały problem, kupiłem preclufę Systemy + gumkę HU Guardera do mojej SPR'ki, gumka luzacko weszła na lufę ale schody się zaczęły przy włożeniu tego do (stockowej) komory HU. Lufa z gumką były za grube, super trudno było to wsadzić i niestety gumka mi pękła. Zastanawia mnie jedno - to normalne, że stockowe komory chinoli są za małe i do takiego tuningu kupuje się jakieś lepsze typu KA które to pomieszczą, czy po prostu jakiś żółtek w akurat moim modelu coś spieprzył ? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Komory są wytapiane a nie robione przez chinoli . To ze gumka Ci pekla to wina zbyt duzego oporu ze strony gumki na szparę. Powininieneś poślinić gumkę dla lepszego poślizgu. Jeśli gumka była zgrzewana a nie wytapiana to nic dziwnego ,że Ci pękła. Quote Link to post Share on other sites
LHKR Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Przesmarowałem lekko gumkę ale to nic nie dało, za duży opór. Preclufa Systemy ma lekko większą średnicę zewnętrzną, gumka też jest lekko grubsza od stockowej. Precufa z stockową gumką wchodzi bez problemu. Miałem też gumkę HU z Systemy, z precka też wchodziła trudno - ale ją udało mi się ją jakoś wsadzić do środka, ale niestety, w środku był za duży ścisk i jak dystanser lekko nacisnął i wrócił na 0 to guma odginała się i już nie wracała do pierwotnej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 JA w swojej SPR-ce mam precke Systema 590 i gumke tez Systema i mi jakos weszlo bez wiekszych problemow. Quote Link to post Share on other sites
warkot Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Jakis pomysł gdzie zgubilem te brakujace fpsy, wedle tabeli na 140 powinienem miec 457 fps, moze te sprezyny elementa sa slabsze poprostu Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Jakis pomysł gdzie zgubilem te brakujace fpsy, wedle tabeli na 140 powinienem miec 457 fps, moze te sprezyny elementa sa slabsze poprostu A co jeszcze włożyłeś do giwerki ? W 95% chińczykach w których grzebałem największe nieszczelności były na dyszy i uszczelce głowicy tłoka . Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 hehe wazelinki tam wam potrzeba xD a tak na serio to ja tez miałem z tym problem ale wziąłem olej (lol guma Ci pękła xD) tylko teraz problemem jest wyjęcie. ale za to zajeb. szczelne przez to ;) to faktycznie malo ta m145 ja na m125 mam 430 ale z borkiem i lufą - cały układ idealnie szczelny ;) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Ja na m110 uzyskałem lekko ponad 400 fps. Dobre uszczelnienie i nasmarowanie robi swoje. Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 heh tak z może pół roku z tą sprężynką i mam już tylko 350 fps na 0,25 ;p jednak czas robi swoje Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Mi od października do lipca zjechało do 320 fps..... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 A jakiej firmy te sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Moja nowa madonion,tamta stockowa Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 No to wszystko jasne :) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Hehe, w ogóle to ta sprężyna stockowa to jakiś wykręt jest. Jak wyjąłem była długości m90 cymy a ściskało się ją raczej jak m120 ....jezu,jakie katusze musiał przeżywać ten gb. Nic dziwnego ,że miałem pękniętą prowadnicę. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Już gdzieś tutaj wrzucałem zdjęcie leżącej obok siebie stockowej i nowej m120 G&G - ogólnie stockowa nadaje się tylko i wyłącznie do wyrzucenia... Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Od trzech tygodni mam zapakowaną sprężynę 140. Zostawiłem zębatki, głowicę i silnik, wymieniłem prowadnicę sprężyny na łożyskowaną, łożyska na kulkowe, cylinder wraz z głowicą tłoka i głowicą cylindra i dyszę. Zobaczymy ile pożyje tłok i zębatki. Na razie nic się nie dzieje niepokojącego. Ciekawy jestem jak to dalej będzie :P Mam niewielki problem z uszczelnieniem, ale i tak wyszło 470 fpsów a więcej mi nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 :strach: wow,nieźle. Do stockowego hk416 wsadzili "tylko" m130 Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 LOOL stary! Jak z ROFem albo chociaż z reakcją na spust - bo przy stockowym silniku i takim springu... i jaka batka? ps. parę postów wyżej - sprężyna ELEMENT a mierzyliśmy też stockowego mk12 to wychodzilo to 400 na 0.2 nawet więcej. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 sprężynę 140. (...) wymieniłem (...) łożyska na kulkowe Twardziel :) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Zależy jakie... W mechaboxach systemy (m170) też są kulkowe, ale przy helikalach. Quote Link to post Share on other sites
starwars Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Witam ludziska. Ja także kupiłem sobie SPR z boyi (tą z długa lufa (dł lufy wew 509)) nie pamiętam jaka to wersja "moda". Kupiłem sobie lufe 590mm z KM HEAD podpbno najlepsze lufy na świecie, gumkę Systemy (komora HU metalowa stockowa) i kurna chłop a oddziału ma jakąś giwere z JG czy te kałachy z cymy i mają lepszą zbieżność strzału niz ja z lepsza i dłuższa lufa... czy ktoś mi moze powiedzieć gdzei leży problem? giwera ma cos koło 1.20cm i wiadomo jest nieporęczna ale chciałem zrobić snajperke, ale jak ktos ma zwykłego kałacha krótkiego i lepsza zbierzność to to juz denerwuje czlowieka (kałachy stokowe) Gdzie może leżeć problem? Strzały to raz równo, a raz jak zakrzywi to w prawo to w lewo to na odległosci 30 m ciężko trafić w człowieka, a tamci nie mają z tym problemów. Czy gearbox ma cos do tego? (tak planuje kupić mechabox systemy m150 i ciekawi mnie jeszcze czy podejdze do body stokowego (matal) czy moze kupic gumke HU z innej firmy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts