Rikardo015 Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Na gunfire są. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Czeskie weź...to najtańsze rozwiązanie. Inne są sporo droższe i na podobnym poziomie. Te tańsze są zbudowane z gównolitu. Deltashop je ma/ miał. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 (edited) Nie lepiej kupić już wzmocniony? W 3 sekundy znalazłem w pierwszym lepszym sklepie. EDIT: Zapomniałem. Uprzedzam pytanie i mojego kolejnego zbędnego posta więc odrazu linkuje : http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_303&products_id=10141&name=Action_Army_-_Zero_Trigger_System_do_APS_96_-_B02-001 Edited August 20, 2013 by Stricker Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Bart_a chyba nadal robi ? mam od niego,po ok 2 latach użytkowania nadal wygląda i działa jak nowy Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Tak dalej robi.z tego co pamiętam 250pln sobie życzy. Quote Link to post Share on other sites
Foster_PL Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Jeśli w tym linku, który dał Stricker nie ma jakichś błędów w cenie to przekracza wszelkie pojęcie, system spustowy droższy od repliki, no świetnie... A ten co robi Bart_a to jak to wygląda? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Zdradzę ci pewien sekret: części w sumie przekroczą z 6 razy wartość repliki. A jeśli chodzi o części Bart_a, to są to kopie LL (przynajmniej jeśli chodzi o VSR). Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Akurat to jest tani zespół spustowy. Swojego czasi PDI bardzo zbliżyły się do ceny 900 zł jeśli dobrze pamiętam. To jest chyba jedna z ważniejszych części w sprężyniaku. Dużo części tuningowych (mówię o tych wysokiej jakości) przekracza wartość repliki: spust, lufa, zespół cylindra, "dobra" luneta. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Lepiej brać czeski, o ile nie przeszkadza brak blokady. M190 w tej replice starczy na 100%. I to jedyna czeska część jaką bym montował w tym karabinie. Reszta jest do zakupów "z braku laku". Ten zestaw nie jest dedykowany do warriora tylko do karabinu maruzena... i przy nim jest to taniocha. Warrior to tania kopia i należy o tym pamiętać. Ps. Sticker - o ile pamiętam to kilka lat temu kosztował 400-500zł. :) 900zł to pewnie jakiś zestaw był. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Na dziś kosztuje 600 zł. Wtedy cena dobijała do takiej kwoty z powodu braku alternatywy. Rozsądnej alternatywy. Na pewno był to sam spust. Nie robili zestawów z tłokiem itp. teraz LL dobił do tej kwoty ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Czy uszczelka na głowicy cylindra jest wymienialna? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Zależy o jakiej głowicy tu mowa. Jeśli chodzi Ci o taki oring to bez problemu dopasujesz odpowiedni w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Napisałem, że cylindra :P. Bo chyba mam za grubą uszczelkę i mi cylinder przez to rozszerza i tu pytanie czy jest on wymienialny a jeśli tak to poprosiłbym o wymiary jak ktoś zna. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Nie załapałem jak Ci rozszerza cylinder. Ściągnij oring z głowicy i do sklepu coś dopasuj. Chodziło mi o jaki typ głowicy bo są takie co mają gumę jako tłumienie uderzenia głowicy tłoka. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Sticker - z tym rozszerzającym cylindrem to nikt nie rozumie jak w sprawnym cylindrem tak się dzieje. Po prostu cylinder musi być walnięty bo nie widzę innego rozwiązania. Oring nie wywiera ogromnego nacisku na cylinder. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 ... aaa w ten sposób. Nie załapałem. No fakt jedynie jakieś pęknięcie chyba że cylinder jest z plasteliny :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 No chyba jest z plasteliny, w sumie i tak niedługo będę miał mancrafta to co ja będę kombinować xD. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Z ciekawości zdjąłem z głowicy cylindra uszczelkę i to nie przez nią. Chyba cylinder ma za dużo gwintu zrobionego głowica zbyt głęboko w nią wchodzi przez to nie można wkręcać głowicy do maksa bo wtedy dzieją się brzydkie rzeczy :P. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Jeśli już to chyba za mało. Co nie zmienia faktu że dziwny cylinder masz że tak bardzo się odkształca. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 No jeśli wkręca się głebiej to chyba więcej :P. No mam bardzo specyficzny i porąbany cylinder. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Używa ktoś tych stabilizatorów? Godne polecenia? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_303&products_id=8454&name=Deep_Fire_-_Stabilizator_lufy_wewnetrznej_-_APS_96 Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Wciśnij sobie wałek mały do malowania i lepsze niż to. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 (edited) Powiadasz? Masz jakiś namiar na wałeczek który ty użyłeś :icon_biggrin:? Edited August 28, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Wałek. Wycięta guma itp. W kilku egzemplarzach widziałem po prostu gąbeczki upchane wewnątrz lufy.. też zdawało egzamin. Te ze speca też mogą być, efekt będzie podobny . Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Do malowania olejnej chyba takie małe białe z 3-5 cm mają :D maks 1,5 zł do 3 zł za sztukę w jakimś drogim sklepie budowlanym. jak wepchasz nic nie lata ani nie drgnie :D. Oczywiście ten plastik na wałek wycinasz :D i dziurkę robisz z jednej strony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts