przemo76suw Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 (edited) Mam pytanie , czy ktoś się z tym spotkał ? Po wymianie silnika na elementa Hi-torque , przestał mi działać zwalniacz tłoka . Myślałem że się popsuł , Po odkręceniu silnika okazało się zwalniacz działa prawidłowo :biggrin: . Silnik trzyma zębatki w każdym położeniu tłoka Edited March 19, 2012 by przemo76suw Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Jednak zwalniacz tłoka się chrzani , raz działa a za chwile już nie działa :angry: Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 U mnie też tak jest... się nie przejmuj tylko przestrzel na semi raz czy dwa aż zwalniacz zadziała...Ja zamontowałem od P&J silnik (tez Hitorque) z mocnymi neodymami i tez tak mam... Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Jednak zwalniacz tłoka się chrzani , raz działa a za chwile już nie działa :angry: Przyjrzałem sie temu bliżej i dodatkowo mam porównanie z inną zębatką dedykowaną do tego AEG'a... W ori są dwa zęby na oporo-powrotnik (zatrzask przeciw powrotny) na zębatce napędzanej od silnika i to dość duże a sam skok tego zwalniaka niewielki z założonym zespołem tłoka-cylindra czyli przy normalnym uzytkowaniu a to przez to że szkielet tego zespołu blokuje nieco drogę zwalniaka.Rada jest taka żebys spiłował ile trzeba od góry tę dźwignię od zwalniania (powierzchnię która styka się ze szkieletem) i tym samym wydłużył jej drogę w górę...co poprzez kolejne dźwignie podnosi bardziej zaczep na zębatce. Byle pilnikiem to zrobisz. (nawet do paznokci) bo ten znal jest miękki jak drewno... W moich nowych zębatkach jest sześć zębów zaczepowych dla oporo-powrotnika i są nieco mniejsze (niższe) ale i tak podpiłowałem bo przy silniejszych springach naprężenia są na tyle duże że ten krótki skok dźwigni może niewystarczyć żeby zwolnić sprężynę... Mam nadzieję ,że pomogłem. Pozdro. Edited March 23, 2012 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Eeeech...się napisałem... To zacięcie na zwalniaczu sprężyny to przez ten Hi-torque motorek.Włożyłem słabszego springa (M120) i wogóle już nie chce mi wracać tłok, kiedy przy M130 jeszcze od biedy to działało-mniemam że przy M150 bezproblemowo siła sprężyny pokonała by te neodymy w silniczku ;-) Pozkładałem w końcu wszystko co miałem do kupy i śmiga toto piękniaście-nawet z krótszą dyszą-muszę tylko przechronować żeby sprawdzić czy mi gdzieś FPS-y nie uciekają... Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Ja swoją elę znormalizowałem . wstawiłem zwykłą zębatkę i tłok , Instalację przerobiłem tak że instalacja i lipo 11.1 mieści mi się w dolnym body . Na M115 mam 360 fps Quote Link to post Share on other sites
Hydrargyrum Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 (edited) Sorry za odkopy, ale zastanawiam się nad zakupem tej repliki po miesiącu użytkowania agm 003. od 2 lat nikt tu nie pisał, także chciałem się zapytać, czy od tego czasu coś się zmieniło, coś poprawili itp. Kupowałbym tą. http://gunfire.pl/pr...inka-R85A1.html Jako, że jedyne co wiem o ASG, to zasada działania, wiem co to jest gearbox, tłok i bateria, to tuningi raczej odpadają. Będę zadowolony ze stocka? Dodam, że niesamowicie podoba mi się ta replika z wyglądu. Edited January 2, 2015 by Hydrargyrum Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Replika wymaga serca i cierpliwości... Jeśli sam nie masz smykały albo ogarniętego serwisanta w okolicy to możesz się zawieść... Replika super,nietuzinkowa, w większości stalowa.. ale ma fochy i niedoróbki ChRL... Poczytaj jeszcze ten temat http://forum.wmasg.pl/topic/37515-l85a1-army/page__st__720 Quote Link to post Share on other sites
Hydrargyrum Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Dzięki. Serwisanta to mam nawet w klasie w miarę dobrego. Jest do tej szyny jakaś przejściówka na zwykłą RIS? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Chyba jednak nie poczytałeś wszystkiego o tej repliczce... Polecam lekturę... Quote Link to post Share on other sites
Hydrargyrum Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Czytałem, że rzeczy na RIS również pasują bo brakuje tam 0,5-1mm tylko wystarczy podkleić taśmą. Ale chciałbym taki pewny montaż, itemek na RIS zamontowany na RIS. Quote Link to post Share on other sites
MentoS Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Zmieniło się i to dużo, przede wszystkim duża dostępność części zamiennych w normalnych cenach. Tłok/zębatki dostępne na gunfier dosłownie za grosze. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Ja z serwisem zainwestowałem może z 200zł i jestem mega zadowolony z eleczki. Nosi daleko i celniutko. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Mały update. Zamówiłem tłoczek który jest lżejszy od tego co mam o 15g to całkiem sporo i dokonam wymiany na uszczelkę boreup. Zobaczymy ile wyjdzie fpsów :D. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Hydrargyrum, sa dostępne przejściówki na tę eLkową szynę (jak nie u nas to w HK)... Hornbill robi do ori takie... http://www.airsoftohio.com/forums/group.php?do=discuss&gmid=6668 Poza tym Ares i Star robiły coś takiego do swoich szyn... Kto szuka - nie błądzi... Hydrargyrum, sa dostępne przejściówki na tę eLkową szynę (jak nie u nas to w HK)... Hornbill robi do ori takie... http://www.airsoftohio.com/forums/group.php?do=discuss&gmid=6668 Poza tym Ares i Star robiły coś takiego do swoich szyn... Kto szuka - nie błądzi... A ja od siebie polecę SUSAT do tej repliki- pasuje i wygląda :-) Quote Link to post Share on other sites
Hydrargyrum Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Ja z serwisem zainwestowałem może z 200zł i jestem mega zadowolony z eleczki. Nosi daleko i celniutko. A możesz napisać co zamontowałeś i jak poprawiło to osiągi (chodzi o cyferki) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Masz wszystko w temacie co montowałem w elży. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Gloomer, tylko chyba w tym drugim temacie o L85 co już gościowi "kawa-na-ławę" podlinkowałem, bo on niechcący 3 letni odkop sprawił... Mody, a nie dało by rady skleić jakoś logicznie obydwa wątki? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 łoooo kuźwa nie zauważyłem ;D. Nawet nie wiedziałem, że na bogato dwa tematy mamy xD. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Witam, który tłoczek do eLlie? http://www.taiwangun.com/wzmocniony-tlok-z-18-stalowymi-do-sr25?from=listing&campaign-id=19 Ten biały (kremowy???) czy niebieski? Czy różnią się czymś od siebie?? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Za połowę ceny http://gunfire.pl/product-pol-1152194751-Tlok-SHS-19-stalowych-zebow.html Albo nadal taniej i lżej o 10 g http://gunfire.pl/product-pol-1152205886-Tlok-SHS-19-stalowych-zebow.html Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 POdziękował, choć nie lubię, oj nie lubię z GF-a zamawiać... Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 A na ganfajerę weszła nowa wersja Army R85A2... Ale wersja A2 to armowska tylko,bo Chińczyki dodali RAS i od razu zrobiło im się A2... Tyle,że charging handle i brak osłony blokady magazynka został jak w A1.... Ciekawe czy będą dostępne same fronty z risem...? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Taaa A2 taka, że świnie latają :D. A1 po prostu z risem :D. Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Miał może ktoś problem z lką taki iż nie reagowała praktycznie na spust a jeśli już chciała strzelać to tylko po wciśnięciu zwalniacza sprężyny? Ogólnie problem zaczął się od bardzo częstych zacinek. Proszę o pomoc ponieważ lubię moje Lki i nie chce się ich pozbywać Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts