Guest frank_martin Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Chciałbym kupić Rugera Mk1 i zmniejszyć jego moc do ok.300Fps.Da sie??Bardzo mi się Ruger Podoba. Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 Hmmmm musiałbyś zmniejszyć dawkę podawanego jednorazowo gazu, a zatem albo delikatnie spiłowywać młoteczek uderzający spust zaworu, albo też sam ten spust w magazynku. Nie wydaje mi się jednak by udało się zejść do 300FPS. Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 A Maksymalnie do ilu?? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 widziałem tłumiki płomienia które zmniejszają moc dostępne na asg.com.pl jak pokombinujesz i zamontujesz taki tłumik możesz uzyskać nawet mniej niż 300 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Chyba zeby skrócić lufe zewnętrzną, ale do 300 na samej takiej operacji napewno nie dojdzie :/ . Mam krótkiego rugera...spróbuje coś zadziałać w tym temacie . Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 (edited) A Maksymalnie do ilu?? ?No cóż, tego typu podawanie przeze mnie jakichś wartości byłoby jak wróżenie z fusów bo ja zabawowo rugera wzmacniałem a nie osłabiałem. widziałem tłumiki płomienia które zmniejszają moc dostępne na asg.com.pl jak pokombinujesz i zamontujesz taki tłumik możesz uzyskać nawet mniej niż 300 Tłumik płomienia do rugera? Osłabiający replikę? Hmmm z możesz podać linka bo z ciekawości szukam i na capri czyli asg.com.pl nie uświadczyłem takowego. Jedyne co znalazłem to reduktor predkosci wylotowej. Jak to chcesz zamontować w rugerze to powodzenia, bo jego zakończenie lufy nijak się ma do eMek, MP5 i tym podobnych. Edited October 18, 2007 by temohab Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 to już trzeba trochę magicznych sił. Nie wiem jak zamontować ale wiem że jest. Luźna propozycja Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 (edited) Z tym reduktorem fpsów jest problem podejrzewam że będzie on niwelować działanie hop-upa - to są gumki czy pierścienie od różnych twardościach, które hamują kulkę poprzez kontakt z nią ;) Ma to rację bytu w cqb gdzie dystanse powodują to że nie jest potrzebny hop-up Edited October 18, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
alfabravo Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 a kup se poprstu słabsza zabawke!! Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 To najgłupszy pomysł jaki słyszałem. Skoro mu się podoba to trzeba ruszyć głową i pomyśleć jak tu zniwelować tak nikczemną moc. Quote Link to post Share on other sites
MADC Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 (edited) A czy strzelanie z gazu 134a z Rugera obniży trochę ilość fps? Edited October 21, 2007 by MADC Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Zmniejsz dawke podawanego gazu. Potzrebna Ci jest twardsza sprężynka do zaworu w magu. Albo lekko zahartuj tą co w nim jest. Tylko to wymaga rozebrania zaworu... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Albo lekko zahartuj tą co w nim jest. Bardzo mądra rada, pogratulować tylko :wink: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 (edited) Sprężyny utwardza sie właśnie przez hartowanie w bardzo niewielkim stopniu, więc... :-F Zawsze może poszukac twardszej, gdzie tylko popadnie. Edited October 23, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Sprężyny utwardza sie właśnie przez hartowanie w bardzo niewielkim stopniu, więc... :-F To zahartuj sprężynę mistrzu, poprawnie w domu tak żeby zachowała właściwości. Życzę powodzenia (wiem o czym mówię, wierz mi). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Nie powiedziałem gdzie i jak kolego, jedynie wysunąłem pomysł. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 A ja napisałem że jest on raczej mało wykonalny a nawet jeśli to nieopłacalny, już lepiej nowej sprężynki poszukać ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Taki pomysł też wysunąłem;D... <peace> Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 W temacie gaziaków jestem kompletnie zielony, ale pomysl ze sprężynką jest interesujący. Ktoś ma zdjęcie, jak toto wyglada? I ideę, skąd wytrzasnąc odpowiednią sprężynkę? Quote Link to post Share on other sites
buba Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Wszystkie poniższe metody powinny spowodować spadek predkosci wylotowej, ale chyba trzeba będzie zastosować ze dwie lub trzy na raz aby uzyskać porządany efekt: - juz wspomniana twardsza sprężyna zaworu (wspomniane wyżej) - bardziej miękka spreżyna zbijaka zaworu - zastosowanie gazu HFC 134A (wspomniane wyżej) - zastosowanie elementu-przesłony, który zmiejszy powierzchnię przekroju elementu podającego gaz do lufy Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Panowie Temat jest banalny. Wystarczy wyciągnąć kulkę lub skrócić sprężynkę, która to znajduje się w zatrzasku który trzyma całą replikę w kupie. To właśnie ta sprężyna jest odpowiedzialna za siłę uderzenia kurka w zawór. Robota na 5 minut. Quote Link to post Share on other sites
Xweet Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 To ja wygrzebię temat (bo mnie nurtuje). Jak to krok po kroku (zielony jestem jak trawa wiosną) zrobić i jak ten element wygląda. Za wszelką pomoc z gry uprzejmie dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Gaz HFC załatwił by sprawę albo! Adapter CO2 MadBull, ustawiasz na 4 atmosfery (59 PSI) i masz z głowy, kosztowny interes ale adatper CO2 nie tylko do rugasia ci się przyda. Hartowanie sprężyny jest dobrym pomysłem i można to zrobić w domu, polecam www.google.pl a jak Ci się nie uda to pewnie Major Ci pomoże dobrą radą super specjalisty. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Wg danych producenta adapter CO2 madbulla reguluje od ok 200psi. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 A to psikus, nie przeczytałem tego, cóż, przepraszam za mój błąd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts