Crusher Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Wczoraj rozebrałem swoje Mp7 (gb jednak nie ruszałem) i powiem Wam, że nie spodziewałem się tak skomplikowanej konstrukcji, szczególnie że to dzieło chińczyków.. Jeśli ktoś by kiedys równiez rozkładał i nie potrafił rozłożyć (np. selektora ognia) to od razu mówię, ze tam sa takie małe piny (3-6mm) które trza wyjąć. Po rozebraniu od razu mi sie rzuciły BARDZO słabej jakości kable.. Nie dość, ze w cholere cienkie to jeszcze aluminiowe! Tak więc po ~15minutach pojawiły się dość dobrej jakości, grube miedzane kable :) Po złożeniu (które zajęło mi dobre pół godziny) okazało się, ze rof... wzrósł naprawde imponująco! Wg mnie (za słuch) o dobre 35-40%. Tak więc naprawde polecam wymiane okablowania, z tym ze radze uważać przy rozkładaniu i składaniu repliki ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Wczoraj rozebrałem swoje Mp7 (gb jednak nie ruszałem) i powiem Wam, że nie spodziewałem się tak skomplikowanej konstrukcji, szczególnie że to dzieło chińczyków.. Przecież to jest kopia TM, więc nie jest to chińskie dzieło :P Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Takie pytanko do posiadaczy repliki. Na jak ile strzałow/kulek wystarcza w pełni naładowana bateria przy dodatnich temperaturach? Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) Ciężko powiedzieć, później to rof spada.. ale tak generalnie (dostałem batke 650mAh, a nie 450mAh jak to w sklepie pisali) to mniej więcej 700 strzałów, wiec sporo (to boczniak jest) Jeśli kupisz swojego Mp7 to napisz czy tez masz tak zwalony selektor ognia... Edited March 22, 2008 by Crusher Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Czy po zmianie okablowania czas reakcji spustu jest odpowiedni do działań CQB? Twoja recka sporo mi rozjaśniła. Jeżeli będę tuningował AEGa, to najpewniej kupię tego MP7 na boczną. Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Odpowiedni to znaczenie bardzo względne, myślę, że bardziej zadowolony będziesz jak to usłyszysz... ;-) http://www.wrzuta.pl/audio/r8g2wOeSTf/rof_...o_zmianie_kabli Replika jest naprawdę dobra, jedynym duzym minusem, tak jak wczesniej mówiłem jest selektor ognia. Na początku trzeszczał przy zmianie na auto, teraz (po wysmarowaniu od wewnątrz) nie trzeszczy, ale jak strzelam na auto, to lubi od tych wibracji przeskoczyć na semi. Nie, nie odrazu, po strzeleniu kilku (5-7) serii, ale i tak to denerwuje... Mimo wszystko, za tą cenę polecam ;-) Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Czy według Was ta replika dałaby radę jako broń główna? Czytałem że z MP7 TM można spokojnie powalczyć i w lesie i w budynkach. Jest to opinia jednego z użytkowników forum no i właściciela MP7 TM. Może i to od Galaxy ma słabe osiągi ale da się je poprawić. Gdzieś pisało że można dać preclufę od zwykłego AEG (troszkę dłuższą ale żeby nie wystawała poza tłumik płomienia)) i na to przyciętą silikonową gumkę hop-up (normalną). Wszystko pasuje tylko trzeba gumke od spodu podkleić taśmą aby całość się ciasno trzymała w komorze. Zasięg i celność po takim zabiegu się znacznie poprawiają. Było to gdzieś chyba w wątku o wadliwym hopku w tej replice. Wydaje mi się że też dałoby radę wymienić uszczelki na tłoku i głowicy cylindra na szczelniejsze. W sklepach z hydrauliką można kupić różnego rodzaju uszczelki. Kiedyś dałem taką do VSR-10 i była szczelniejsza niż oryginalna. Koszt znikomy a różnica jakaś była. Sądze że warto pomajstrować z repliką, zawsze sie przyda te +20fps i lepszy hopek. Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Wg mnie nie ma sensu.. Koszta które poniesiesz będą nieadekwatne do jakości... Jak juz to precke promyka i raczej inna nie podejdzie bo jak mnie pamieć nie myli to chyba jest inny otwór HU, a i podobno cięcie gumek nie jest najlepszą opcją... Jak juz to pokombinuj z tłumikiem jako przedłużeniu lufy. Pamiętaj także o jakiejs zewnętrznej baterii (ja jestem w trakcie robienia takowej na RISa). Wg. mnie nie ma sensu.. Lepiej już G36C JG ;-) Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) Niby tak ale MP7 mi się strasznie podoba :-P Poza tym chcem coś maksymalnie małego i lekkiego, tylko nie pistolet gazowy. Co do hopka to na speshopie są specjalne gumki do tej repliki: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2969 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2968 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2963 (ta chyba najlepsza) I reszta innych części: http://www.specshop.pl/advanced_search_res...t=2a&page=1 Tylko że lufa do tego plus gumka wyniesie więcej niż zwykła (dłuższa, stock) lufa od AEG i gumka. Choć jak mówisz może to nie być najszczęśliwsze rozwiązanie. Co do bateri to może to troche popsuć cały wizerunek repliki. Choć zawsze można ją dać jakoś między szyny od kolby (oczywiście wysuniętej), bynajmniej nie będzie tego widać z pozycji użytkownika w trakcie sztrzelania. PS: Poza tym replika ma być maksymalnie 1-2 razy w miesiący na strzelance, i to głównie o ciepłych porach roku. Wiem, wiem, leniwy jestem ;-) Edited March 22, 2008 by soldat Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Jeśli tak Ci się strasznie podoba to moze od razu kup wersje TM? ;) Na pewno lepiej wykonana, jak i ma świetnego hopka i celność (patrz recke na wmasg). W sumie nie bedziesz musiał kupowac precki i batki, bo pewnie lepsza. Jeśli jednak Galaxy to co do tej batki.. Ja sobie zrobiłem z silikonu taką przejściówkę (gdzies widzialem podobną za 100zł ;) ), batkę zrobie sobie tez sam na RISa ;) Moze wzoruj się na tym? Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Te same części masz na Machinegunie. Wyjdą cię spokojnie 300 zł, tak na maksa pozmieniane wszystkie... Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Zobaczymy jak kupimy, czyli za jakiś czas. TM odpada bo nie będe miał na tyle kasy, no chyba że używany. Czy ktokolwiek już próbował wogóle grzebać, poprawiać jakoś osiągi repliki? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 A ja proponuję do takich celów założyć sobie temat w dziale tuning, o ile takowy już nie został założony. Dla mnie jakikolwiek tuning MP7 mija się z celem, to ma być w miarę małe i mieścić się w kaburze. 240-260fps do budynków wystarczy, można najwyżej włożyć preclufę. No ale zawsze znajdzie się zdolny, który wsadzi do MP7 lufę 400, tłumik, kolimator, powiększenie do kolimatora, NV, latarkę, laser, AN/PEQa, poduszkę policzkową, pralkę... Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Nie zapominajmy o granatniku i strzelbie do wyważania drzwi, jak również o zasilaniu taśmowym tego potworka :-F . Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Widzę, że wiele wniosłeś do tematu :roll: Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 (edited) Z tą baterią to chodziło mi mniej więcej o taki patent: http://www.theqproject.com/catalog/mp7batteryboxv1.jpg Według mnie lepsze niż pudełko na szyne RIS, bynajmniej nie będzie tego tak widać od przodu. Swoją drogą to troszke duże jest. Zanalzłem coś ciekawego: http://www.airsoftpress.com/mp7upg.htm http://www.airsoftpress.com/smgmechbox.htm Ogólnie bardzo ciekawa i przydatna rzecz tylko za chiny nie da się tego ściągnąć. Trzeba tam się rejestrować, podać numer telefonu, email. Ja dziękuję, mam już dość spamu i innych problemów wynikających z logowania się na dziwnych stronkach. Może komuś uda się to znaleść gdzie indziej, mi się nie udało. Edited March 23, 2008 by soldat Quote Link to post Share on other sites
szymcio Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Dla mnie jakikolwiek tuning MP7 mija się z celem, to ma być w miarę małe i mieścić się w kaburze. 240-260fps do budynków wystarczy, można najwyżej włożyć preclufę. A jeśli chcę biegać z MP7 po lesie? :P Czy można gdzieś kupić metalowy korpus do tego MP7? Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Czy można gdzieś kupić metalowy korpus do tego MP7? Nie spotkałem się jeszcze z tym. Ile razy mam mówić, że latanie z Mp7 po lesie to naprawde słaby pomysł? Oczywiście jeśli zależy Wam na praktyczności i skutecznym zasięgu, bo z wyglądem to na pewno lepiej będzie. Jeśli już Mp7 do lasu to niech bedzie te 350fps z precką (i najlepiej tłumikiem jako przedłużenie lufy!). Jeśli dojdzie do tego niestandardowość częsci to koszta będą straszne.. Nawet jeśli wydamy te 800zł na to wszystko to pamiętajmy, że mimo wszystko nie mamy za dużych szans w bezpośrednim starciu z np. eMką (w stocku 370fps)... To tylko moja opinia na ten temat, nei musisz się z nią zgadzać ;) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Jaki metalowy korpus? MP7 jest zrobione z tworzywa. Zostało stworzone dla załóg pojazdów i do CQB. Nie rozmawiajmy tutaj o tuningu MP7 Galaxy. Jak chcesz małe a mocne to kup MP5K lub PDW, albo mini UZI KWC na CO2. Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Wykonanie zewnętrzne bardzo ok, denerwuje tylko skrzypiący chwyt pistoletowy, oraz ciężki dostęp do hopa (może ja mam po prostu za grube paluchy) o osiągach napisze w niedziele. Podsumowując póki co naprawdę nieźle :) Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Jak myślicie, dało by radę poskładać akumulator do repliki z takiego czegoś? http://www.allegro.pl/item331204637_akumul...0mah_ni_mh.html Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Jak myślicie, dało by radę poskładać akumulator do repliki z takiego czegoś? http://www.allegro.pl/item331204637_akumul...0mah_ni_mh.html Nie ma szans. Za grube. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Soldat, najbardziej obiecujace sa akumulatory Li-Po (stosunek wielkosci do rozmiaru). Wciaz nie ma ogniw o odpowiednich rozmiarach, ale potencjalnie taka batka moze pociagnac maxymalny tuning (ponad 300fps w tej chwili) i trzymac wysoki rof. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) A mam małe pytanie. Czy jeśli mam okazje kupić mp7 r-4 z magiem hi-cap za 300 zł. To co lepiej sobie zafundować mp7 Galaxy czy ten o którym napisałem ? Sorry za offtop'a jak co ale nie wiedziałem gdzie to wpisać. Dodam jeszcze że nie będę planował zbyt szybko tuningu. Edited March 31, 2008 by jakub522 Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 To nie jest zadna okazja, to jest najzwyklejsza cena nowego. Nie bierz, well jest do kitu. Mp7 Galaxy znacznie lepszy.. Poza tym tez kosztuje 300zł ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts