Crusher Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Ja sobie wsadziłem do mojej mp7 baterie 10.8V (nie pytajcie jak to zrobiłem, całość mieści się w środku). Rof nie zadowala, jak na taką baterie, szczególnie, że napięcie rzadko spada poniżej 12V... Jest w granicach 17-19k/s. Niestety juz słychać zmianę w pracy silnika, wydaje mi się też, że silnik własnie jest powodem tak słabego rofa. Niestety mam ciągle problemy z komorą HU, bo kulkami mi ciągle pluje, ale to jest już moja wina (niestety nie wiem jak to naprawić :P Teoretycznie wszystko jest dobrze) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Wybacz ale ... Jak to zrobiłeś ? :P Jestem bardzo ciekaw jak żeś to wykonał. 17-19 k/s ? Mnie by ten wynik zadawałał, ale fakt, że na 10.8V powinno być dużo więcej Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 (edited) Ogniwa KAN (kumpel mi je dał, mowił, ze z jakiegos helikopterka). Wielkość tych ogniw to AAA (R3). 8 ogniw upchałem w miejscu przeznaczonym na baterie, dodatkowe ogniwo dałem pod lufę, troche piłowania, ale większego problemu z tym nie było. Niestety sam musiałem, dość niestandardowo, zlutować te ogniwa i ciągle jest obawa, że gdzieś może być jakieś przebicie, dojdzie do zwarcia i zaczną się palić ogniwa, a na końcu dojdzie do stopienia body. Całość się ciężko zamyka, ale jest to możliwe. A rof jest wybitnie słaby. Na moim G&P, na baterii 8,4 przy springu M120 mam rofa ok 22k/s, tutaj jest mniej, mimo, że slabsza jest spręzyna a bateria zdecydowanie mocniejsza (kable wymianiłem) Znam troche Mp7, i moge stwierdzić, że już silnik brzmi inaczej, prawdopodobnie niedługo całkiem padnie. W związku z tym czy wiecie, gdzie można kupić silnik, który by pasował do mp7? Edited December 9, 2008 by Crusher Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 (edited) Jaka grubość kabli? Czy wasze MP7 są głośne. Chcę zrobić Silent Gun, a wiem, że TM jest cichutki czy G też? Czy głowice ciche są kompatybilne z tym GB? Moglibyście dać fotki w dużej rozdzielczości, przy fajnym tle? Proszę bardzo. PS. EDIT: Wysłałem e-mail do Gun-Fire żeby zmienili zdjęcia na lepsze. Poprosiłem bardzo. Powiedzcie, że takie zdjęcie repliki jest ładne? Mogło by się nazywać MPT Edited December 9, 2008 by Rambo93 Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 (edited) No cóż, dziś stała się rzecz dosyć dziwna... Jak juz mówiłem zacząłem slyszec inny dźwięk z gb. Dzis kolega przyszedł, strzelił kilka razy i oto efekt : http://img246.imageshack.us/my.php?image=dsc02050yv3.jpg Ten kto wie jak wygląda gb Mp7 pewnie zauważy, ze po prostu przednia częśc odleciała :lol: No cóż, to sprawa za dużego rofa ;] Tak więc nie wkładajcie do swoich empesiódemek baterii 10,8V :P btw. wiecie gdzie można kupić szkielet gb do mp7? Edited December 10, 2008 by Crusher Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Obawiam się, że to tak do bólu niestandardowy gearbox, że nie ma oddzielnych szkieletów :F Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Czy ktoś wie kiedy na gunfire.pl będzie dostępny ten ogryzek? Zastanawiam się nad kupnem tej repliki więc jak ktoś coś wie to proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 A nie prościej napisać do nich maila? My nie jesteśmy jasnowidze Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Ten kto wie jak wygląda gb Mp7 pewnie zauważy, ze po prostu przednia częśc odleciała :lol: No cóż, to sprawa za dużego rofa ;] Tak więc nie wkładajcie do swoich empesiódemek baterii 10,8V :P btw. wiecie gdzie można kupić szkielet gb do mp7? Templar w stockowej TMce głowice roztrzepał, więc taka sytuacja to akurat "nie dziwi nic". Popatrz na WGC albo Redwolfie, powinni mieć części zamienne do MP7. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 A nie prościej napisać do nich maila? My nie jesteśmy jasnowidze Jakbyś był taki mądry to byś wiedział, że napisałem. (Sorry Ty nie jesteś jasnowidzem :-F ) Taki mailik od nich dostałem. Pozdrawiam, Jeżeli na stronie niejest podana data dostawy to obawiam siÄ Å¼e sami jej nie znamy. W tym wypadku serdecznie zapraszam do monitorowania naszej strony. Roman Markowski gunfire.pl Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL PS. CZy ktoś chciałby sprzedać MP7 w dobrym stanie? Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Allegro... ale tam to nie wiadomo co sprzedają ;D i sklep taki sobie... " http://allegro.pl/item516133098_g7_replika...xy_220_fps.html " tylko nie wiadomo czy można zaufać sprzedawcy :/ ... obok jest tez licytacja używanej ... 41l3gr0p0w3r xD Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) No co... AllegroPower :-F Dobra kupię ją. Fajnie będzie z H&K416 Sniper Rifle. Chociaż... chyba nie. Zapytam go na maila. Edited December 30, 2008 by F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 I jak się sprawują wasze MP7-demki? Są problemy? Ile mają przejechane? Aha bym był zapomniał. Czy wie ktoś czemu nigdzie nie ma tego Galaxy? Wycofali go? Teraz tylko zostaje to: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=59176 Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Bo się sypie? Koszty reklamacji mogą zmniejszać opłacalność sprzedarzy. Dobra rada: kup TM (790 na Specshopie). Będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Na co mi TM jak ja potrzebuje bocznej do snajpy? Z TM to można i spokojnie w lesie biegać nawet. Z tego co wiem to teraz tylko zostaje MP7 Both Elephant :???: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) Sorry za double post. http://www.sklepasg.pl/mp7a1-g7-p-251.html Chyba jedyny sklep gdzie jest MP7 ;-) Jest chyba 5 sztuk. Edited January 29, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 http://z4.invisionfree.com/xbox360gen/inde...p?showtopic=904 - rozbiórka MP7 + wymiana łożysk. Ładne fotki. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Mam pytanie czy w Polsce jeszcze są jakieś mp7 Galaxy bo nigdzie nie znalazłem :/ Pozdro Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Raczej przestali sprowadzać bo się nie opłaca. Pozostaje zagranica. Zbyt dużo cię to nie wyniesie raczej. Czy tutaj jest jakaś rączka przeładowania, bolt catch czy inne takie pierdółki co działają, aby się pobawić? Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 W MP7 jest to coś do odsuwania zamka(bolt catch?) - odsłaniasz hopka jak w wielu replikach ;] I dwa rodzaje ustawienia celowników, to chyba wszytko. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) A gdzie to jest? Edited May 22, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Taki dzyndzelek nad kolbą, podobne to jak w M4/M16. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) w tej części bądź w innej o MP7 pokazuje kolo budowę i bajery. Albo: http://www.youtube.com/watch?v=jxfyJpqZyGE...feature=related kit że z gry :D ale jest :PP Pod koniec trochę widać ;] Edited May 22, 2009 by jakub522 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 A bolt catch jest? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts