przemek10 Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 A po co ci nowa bateria ? Ta z EBR to najlepsza bateria jaką widziałem w chińczykach , mnie tej replice ciągnie spokojnie M130 , a gdy ją podpiołem do Mki CA ze sprężyną M110 padła dopiero po 4000 BB . Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 No bateria zawsze się przyda zapasowa. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Przepraszam lecz nie mogę edytować. Panowie i Panie (choć nie wiem czy któraś Pani tego używa) zebrałem takie cząstki na pierwszą.... "falę" tuningu: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2612 - prowadnica http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1379 - sprężyna http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=261 - łożyska http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=55 - gumka HU co byście ewentualnie dorzucili/zmienili? i jaki tłok wchodzi do krótkiej EBR'ki? Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Ktoś już pytał ale brak odpowiedzi. Kupiłem do swojej preckę i gumkę silikonową, zabrałem się do wymiany i utknąłem. Jak tą cholerę rozłożyć, żeby dostać się do hopka i lufy? Jakby ktoś to wyjaśnił jak małemu dziecku albo podesłał jakieś zdjęcie/rysunek to byłbym niezmiernie wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Pomocy, pomocy, pomocy, bardzo proszę wszystkich o pomoc... jaka głowica cylindra pasuje do Karta???? Ta stokowa sypie siew proch....... (pęka) Quote Link to post Share on other sites
daber Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Witam. Na Gunfire pojawiło się takie coś: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521919...ght-Weight.html M14 EBR Light Weight. W gunfire piszą, że ma to 410 fps :wink: Czy wie ktoś może coś więcej na temat tej EBRki? Czy tłok jakiś lepszy, jaka prowadnica i łożyska? Bo w "poprzedniej" wersji podobno te części nadają się do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Widnieje napis V.7 , jeżeli wierzyć GF to kart podchodzi do standardu :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Panowie, jakiej długośc lufa siedzi w tej krótszej wersji EBRki? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 455 bodaj. Quote Link to post Share on other sites
Daniellowawa Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Ma ktos już tą EBR w wersji light? niby ma oan 40 fps wiecej niz poprzednai wersja. Wie ktos czy cos jest zmienione? Czym sie rózni od starej oprócz tego ze ejst 1 kg lżejsza?:D Quote Link to post Share on other sites
daber Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Witam. Posiadam już swoją EBRke wersje długą light :-D Mogę powiedzieć tak: lżejsza jest na pewno o ten kilogram (chociaż to i tak ciężkie bydle). Co do fpsów to niestety nie mogę powiedzieć ile ma, bo nie mam dostępu do chronografu, ale powiem tak: siecze równo :-D Miałem porównanie z AK74 cymy, to ROF jest duużo lepszy. Mam stockowe aku 9,6V. (cymka również miała 9,6V) No i celności tu nie można pominąć (mówię o długiej wersji). Kulki idą jak po sznurku, choć zabawy z hopsiupem jest chwila. Ja się przynajmniej męczyłem z nim dłuższą chwilę. Przyczepić się można do latającej kolby (luzy nie są za duże, ale niektórych może to denerwować). Badziewny jest przedni uchwyt od zawieszenia, wykonany z Znalu, szybko się odkształca pod ciężarem broni. Tyl jest już stalowy. I teraz uwaga! kiedy wyciągniemy magazynek, naszym oczom ukaże się piękny napis: "TOKYO MARUI CO LTD. MADE IN JAPAN" Teraz pytanie do znawców-profesjonalistów: Panowie, WTF?! Quote Link to post Share on other sites
Daniellowawa Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Hmmm. To czekam na więcej info. A wie ktoś może, czy ten magazynek pasuje? :D Wyglada nice :D http://www.taiwangun.com/shop,show,1207 Quote Link to post Share on other sites
misiekmisiek Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Czy wie ktoś jaka jest pojemność magazynka w prawdziwym M14 ebr...?? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 20 naboi 7,62x51. Quote Link to post Share on other sites
misiekmisiek Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 dzięki... ;) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Ponieważ duża waga to jeden z istotniejszych problemów tego modelu poddałem mojego EBR pewnym zabiegom odchudzającym. Czy się spodoba to kwestia gusty jednak waga jest teraz o wiele mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Tafi przyznaj się, inspirowałeś się mną. :) Ile teraz waży? i czy nie lecie jeszcze bardziej na front? Quote Link to post Share on other sites
Yog-Sothoth Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) Szczerze mi sie nie podoba :/ Caly urok w surowej konstrukcji, sama kolba jak dla mnie jest swietna, a i ergonomia dobra. Waga jakos specjalnie nie przeszkadza jak sie nie biega z wycelowanym karabinkiem caly czas ;) Swoj wazylem i z kolimatorem, chwytem i bateria wazy 6,5kg. Edited January 28, 2009 by Yog-Sothoth Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Tafi przyznaj się, inspirowałeś się mną. :) Ile teraz waży? i czy nie lecie jeszcze bardziej na front? No przyznaję że kolba była twoją inspiracją. Jest dużo bardziej wyważona ponieważ zastąpiłem górną szynę pokrywa i teraz waga przodu tez się zmniejszyła. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Witam, mam pytanie czy ten magazynek będzie pasował do tej repliki? http://www.taiwangun.com/shop,show,751 Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Czytając temat nie za bardzo otrzymałem odpowiedź na moje pytanko ;] Czy EBR ma w środku takie same bebechy jak zwykła M14 i DMR? I ile bez tuningu takie bebechy wytrzymają w przypadku EBRki i zwykłej czternastki ;] Za odpowiedź z Góry dziękuję. Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Czytając temat nie za bardzo otrzymałem odpowiedź na moje pytanko ;] Czy EBR ma w środku takie same bebechy jak zwykła M14 i DMR? I ile bez tuningu takie bebechy wytrzymają w przypadku EBRki i zwykłej czternastki ;] Za odpowiedź z Góry dziękuję. Pozdrawiam, Silk Na ile moje doświadczenia z tym modelem mogą być pomocne to: Pierwsze wersje M14 karta nie cieszyły się zbytnio dobra opinią. Wiem że prowadnica sprężyny we wszystkich raczej jest zalecana do wymiany. Wiem że łożyska z plastiku raczej tez są do wymiany. Były tez problemy z tłokiem... nadaje się do szybkiej wymiany. Zastosowana sprężyna m100 czasem m110 daje ok 300-330 fps. Replika w wersji stock nie powalają osiągami a ich wytrzymałość tez nie jest zbyt duża (bardzo szybko padał selektor ognia). Najbardziej wytrzymałe części miała EBR, DMR podobno nie jest już tak miła. Osobiście mam M14EBR Karta ze sprężyna M125 MadOnion i zmieniona prowadnicą, tłokiem, łożyskami... silnik tez mam inny. Działa bez większych problemów i osiąga ok 380-390 fps. Quote Link to post Share on other sites
GSP_Dibbler Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Pytanie odnośnie wersji 'lekkiej'. Ktoś wie na czym ucięli wagę w wersji Light Weight i czym to skutkuje (poza zmniejszoną wagą ;) ) Mniej metalu, tak się wydaje na pierwszy rzut oka, czy nie ucierpiala na tym wytrzymalość loża? Ktoś coś wie? Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Wiem, że to zbytnio nie odnosi się do tematu. Ale czy to prawda, że powstały jakby to ująć, "nowe wersje" w sensie nowsze. Zwykłych 14 i Ebr. Podobno nowe "lepsze", niby wytrzymalsze części? Taka dygresja: Na próbę zamówiłem sobie klasyczną 14 i zobaczę czy to prawda ;] Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Ktoś może zdementować te plotki/wiadomość, czy utwierdzi mnie w przekonaniu że to prawda?? Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts