Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Najpierw przeczytaj to: http://www.wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=27

Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=2058

i to: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1910

Ogólnie.

1. Wygodna w użytku dla leworęcznych (dźwignia napinania z prawej strony)

2. Zasięg przez to, że nie ma Hop-Up'a marny

3. Słyszałem o przypadkach ułamania dźwigni napinania nawet przy sprężynie stock.

Reszta szczegółów w podanych linkach

Pozdrawiam

Medium

Witam...

Karabin ten mialem niestety raptem pare razy w rece i moge powiedziec jedno - jest calkiem niezly. Zasieg i celnosc nie sa wcale tak tragiczne (sa wrecz wysmienite jak na giwere bez HU) i sadze, ze po dorobieniu hop up karabin bedzie strzelal o wiele lepiej. Do tego dochodzi fakt swietnego wywazenia (mozna spokojnie strzelac z jednej reki), duzej porecznosci no i niezlego wygladu.

Ronin

Ciekawe co piszecie bo w moim L85 koniec lufy wygląda tak w przekroju bocznym:

=====L___

========

A na to nachodzi taka gumka:

O=====

......I=== kropki nieważne - inaczej grafika by nie wyszła

O - to poprzeczka

Proszę również o niepowtarzanie jedynej opinii o L85 ze strony głównej WMASG jako swojej własnej. Tak o HU jak również o leworęczności L85. Jest bardzo wygodny - lewa ręka na foregripie i kolba na ramieniu, prawa zamek - spust. Przeładowanie bez przerywania celowania

Niewiem również jak można urwać napinacz skoro pokrywa zamka jest całkowicie metalowa (blacha ok. 1mm) a uchwyt to śrubka wkrecona od spodu tej blachy z nakręconym plastikowym kołkiem na zewnątrz

A może mój L85 to nie HFC???

Hej,w latach 1998-2001 miałem L85A2,kilka moich uwag,po wyjęciu z pudełka karabin grzechotał,winą grzechotania były lużno osadzone ołowiane obciążniki.Rozłożyłem go,troche kleju i po sprawie.Celownik optyczny-beznadzieja,wyciołem krążek z plastiku i nawierciłem w nim 3 mm otwór,zamontowałem ten krążek z tyłu optyki i już było lepiej,celownik po walce rozregulowywał się w poziomie,dzisiaj odkręcił bym 4 wkręty i w miejscu w którym pozostała prostokątna platforma przykleił bym samodzielnie zrobioną szynę i na niej umieścił kolimator.

Awarie-oprócz tłoka który mi kilkukrotnie spadł i ułamanej zapadki bezpiecznika(przez to bezpiecznik zbyt lekko się przesuwał)nie było żadnych innych awarii.Celność-na 10 metrów puszka,pełna sylwetka człowieka 20 i kilka metrów,w moim hop-upa nie było.Czy można strzelać z jednej ręki?tak,ale to nie praktyczne.Czy opłaca się go kupić-kolekcjonersko jak najbardziej tak(robi wrażenie)bojowo-to zależy przeciw komu walczymy i w jakim terenie,20 i parę metrów skutecznego zasięgu to może być w niektórych warunkach za mało,w ciasnych pomieszczeniach mimo że to bull-pup to jest za długi.

• 1 month later...

Strzelalem z niego na strzelance raz ( w sensie jedna strzelanka a nie jeden strzal)

Zasieg ok 20-25 metrow (kulka juz jest w ziemi na tej odleglosci ) celnosc jak na sprezyne i tak pozostawia wiele do zyczenia . zamontowana na stale atrapa lunety tylko pogarsza sprawe szyba predko sie rysuje i nic przez nia nie widac .

Moj M-16 CG( ten wczesny model) byl o niebo lepszy od L85 . Ogolnie odrazam z calego serca ten karabin .Robson: Za ta cene znajdziesz na pewno lepsze produkcje :)

Strzelalem z niego na strzelance raz ( w sensie jedna strzelanka a nie jeden strzal)  

Zasieg ok 20-25 metrow (kulka juz jest w ziemi na tej odleglosci ) celnosc jak na sprezyne i tak pozostawia wiele do zyczenia .  

No nie byłbym taki pewien. Ja stwierdzam zasięg dochodzący nawet do 40m po oczywiście podniesieniu nieznacznie kont nachylenia.

Mam kumpla, który też ma l-ke i pewnie by potwierdził twoje zdanie. Ale ja z pewnością nie. Czemu... to proste w mechanizmie sprężającym mam specyficzną :D nakrętke na długopis (to do przyciskania).

Luneta jest o tyle nieprzyjemna, że po niewielkim zmieszchu trudno cokolwiek zobaczyć.

Pozdrawia Grizzly

• 2 months later...

Wszyscy mówicie o wersji z atrapą kolimaktora,a o wersji z uchwytem transportowym nie wiecie?Taką wersje(z uchwytem)posiadam i jestem całkiem zadowolony.Przyzwoity zasięg a celność jak się poćwiczy też dobra.Jest wygodny,i jak wygląda... :D Jest też chyba możliwość zrobienia z niego gazówki.Ma miejcse na zawór,a na pudełku jest obrazek giwery z zaworem gazowym(HFC).O detale pytajcie w tajgunie,mieli się dowiedzieć.

P.S.A jak nasmarujecie go i będziecie używać kulek niebieskich(0.12)to będeziecie z niego zadowoleni :D

po pierwsze to nie kolimator tylko z tego co wiem to celwonik optyczny SUSAT :D czy jakos tak :wink: poza tym wersja z chwytem jest moim zdaniem brzydsza chociarz wielkiej roznicy niema. poza tym ja juz kupilem sobie giwere dluga i jestem VERY HAPPY :twisted:

Mój kolega kupil sobie 2 dni temu ta wersje z celownikiem optycznym. Wczoraj na 1szym strzelaniu kolega oddal moze ze 3-4 strzaly i nastepne kulki juz nie chcialy wchodzic - kombinowal jak sie dalo ale nic nie wychodzilo, w pewnym momencie enty raz naciagal kulke i oderwala mu sie wajcha do ladowania :( wiec uwazajcie na ten model, nie wiem jak to jest z innymi moze po prostu trefny egzemplarz mu sie trafil.

• 2 weeks later...

Witam właśnie miałem zdecydować się na kupno tego karbinka ale... z tego co dowiadywałem się jest on niestety trefny jednemu mojemu znajomemu zaczęło się najpierw od dygającej lufy w lewą i prawą stroną ale sobie poradził (jakoś) pożniej pękł super zabójczy celownik optyczny (SIC!) :evil: . Po paru strzelankach wracając do domu poprzez las strzelił sobie ot tak po prostu w niebo i usłyszał trzask i *** z tym wszystkim cały mechanizm począwszy od tłoka normalnie się sypnął.

Chciałbym dodać także że mój kumpel nie strzela na takich strzelankach tylko organizuje ze znjomymi po pifku wypadzik do lasu i sobie rekreacyjnie wali. Teraz musi wysłać na gwarancję i zabwne pifko wyszło bokiem :) ogólnie nie polecam tego modelu. Ale jedno musze powiedziec wygląd ma boski :)

• 3 months later...