Robson Posted November 17, 2003 Report Share Posted November 17, 2003 Sluchajcie, a raczej czytajcie :P wiem, ze moglem poszukac w wyszukiwarce cos na ten temat ale jakos nic ciekawego nie znalazlem :D wiec prosze was poczciwi Airsoftowcy powiedzcie cos na temat zasiegu i wytzrymalosci......z gory dzieki :D Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted November 17, 2003 Report Share Posted November 17, 2003 Najpierw przeczytaj to: http://www.wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=27 Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=2058 i to: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1910 Ogólnie. 1. Wygodna w użytku dla leworęcznych (dźwignia napinania z prawej strony) 2. Zasięg przez to, że nie ma Hop-Up'a marny 3. Słyszałem o przypadkach ułamania dźwigni napinania nawet przy sprężynie stock. Reszta szczegółów w podanych linkach Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted November 17, 2003 Author Report Share Posted November 17, 2003 O wlasnie o zasieg mi chodzilo.......jesli naprawde marny to chyba podziekuje temu modelowi......mnie to wyglad przekonal, fajna giwerka :D ale zakonczylem wybor dlugiej sprezyny :D i dziekuje za odpowiedz konretna :D DZIEKS Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 18, 2003 Report Share Posted November 18, 2003 Witam... Karabin ten mialem niestety raptem pare razy w rece i moge powiedziec jedno - jest calkiem niezly. Zasieg i celnosc nie sa wcale tak tragiczne (sa wrecz wysmienite jak na giwere bez HU) i sadze, ze po dorobieniu hop up karabin bedzie strzelal o wiele lepiej. Do tego dochodzi fakt swietnego wywazenia (mozna spokojnie strzelac z jednej reki), duzej porecznosci no i niezlego wygladu. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted November 18, 2003 Author Report Share Posted November 18, 2003 ooo pierwszy raz spotykam sie z takim zdaniem i czekam na potwierdzenie tych slow poniewaz jesli sa najszczersza prawda to........................................FAJNIEEE :D Quote Link to post Share on other sites
OLO I Posted November 19, 2003 Report Share Posted November 19, 2003 Ciekawe co piszecie bo w moim L85 koniec lufy wygląda tak w przekroju bocznym: =====L___ ======== A na to nachodzi taka gumka: O===== ......I=== kropki nieważne - inaczej grafika by nie wyszła O - to poprzeczka Proszę również o niepowtarzanie jedynej opinii o L85 ze strony głównej WMASG jako swojej własnej. Tak o HU jak również o leworęczności L85. Jest bardzo wygodny - lewa ręka na foregripie i kolba na ramieniu, prawa zamek - spust. Przeładowanie bez przerywania celowania Niewiem również jak można urwać napinacz skoro pokrywa zamka jest całkowicie metalowa (blacha ok. 1mm) a uchwyt to śrubka wkrecona od spodu tej blachy z nakręconym plastikowym kołkiem na zewnątrz A może mój L85 to nie HFC??? Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Hej,w latach 1998-2001 miałem L85A2,kilka moich uwag,po wyjęciu z pudełka karabin grzechotał,winą grzechotania były lużno osadzone ołowiane obciążniki.Rozłożyłem go,troche kleju i po sprawie.Celownik optyczny-beznadzieja,wyciołem krążek z plastiku i nawierciłem w nim 3 mm otwór,zamontowałem ten krążek z tyłu optyki i już było lepiej,celownik po walce rozregulowywał się w poziomie,dzisiaj odkręcił bym 4 wkręty i w miejscu w którym pozostała prostokątna platforma przykleił bym samodzielnie zrobioną szynę i na niej umieścił kolimator. Awarie-oprócz tłoka który mi kilkukrotnie spadł i ułamanej zapadki bezpiecznika(przez to bezpiecznik zbyt lekko się przesuwał)nie było żadnych innych awarii.Celność-na 10 metrów puszka,pełna sylwetka człowieka 20 i kilka metrów,w moim hop-upa nie było.Czy można strzelać z jednej ręki?tak,ale to nie praktyczne.Czy opłaca się go kupić-kolekcjonersko jak najbardziej tak(robi wrażenie)bojowo-to zależy przeciw komu walczymy i w jakim terenie,20 i parę metrów skutecznego zasięgu to może być w niektórych warunkach za mało,w ciasnych pomieszczeniach mimo że to bull-pup to jest za długi. Quote Link to post Share on other sites
Acid Posted January 14, 2004 Report Share Posted January 14, 2004 Strzelalem z niego na strzelance raz ( w sensie jedna strzelanka a nie jeden strzal) Zasieg ok 20-25 metrow (kulka juz jest w ziemi na tej odleglosci ) celnosc jak na sprezyne i tak pozostawia wiele do zyczenia . zamontowana na stale atrapa lunety tylko pogarsza sprawe szyba predko sie rysuje i nic przez nia nie widac . Moj M-16 CG( ten wczesny model) byl o niebo lepszy od L85 . Ogolnie odrazam z calego serca ten karabin .Robson: Za ta cene znajdziesz na pewno lepsze produkcje :) Quote Link to post Share on other sites
Grizzly16 Posted January 16, 2004 Report Share Posted January 16, 2004 Strzelalem z niego na strzelance raz ( w sensie jedna strzelanka a nie jeden strzal) Zasieg ok 20-25 metrow (kulka juz jest w ziemi na tej odleglosci ) celnosc jak na sprezyne i tak pozostawia wiele do zyczenia . No nie byłbym taki pewien. Ja stwierdzam zasięg dochodzący nawet do 40m po oczywiście podniesieniu nieznacznie kont nachylenia. Mam kumpla, który też ma l-ke i pewnie by potwierdził twoje zdanie. Ale ja z pewnością nie. Czemu... to proste w mechanizmie sprężającym mam specyficzną :D nakrętke na długopis (to do przyciskania). Luneta jest o tyle nieprzyjemna, że po niewielkim zmieszchu trudno cokolwiek zobaczyć. Pozdrawia Grizzly Quote Link to post Share on other sites
gadzio Posted March 25, 2004 Report Share Posted March 25, 2004 Wszyscy mówicie o wersji z atrapą kolimaktora,a o wersji z uchwytem transportowym nie wiecie?Taką wersje(z uchwytem)posiadam i jestem całkiem zadowolony.Przyzwoity zasięg a celność jak się poćwiczy też dobra.Jest wygodny,i jak wygląda... :D Jest też chyba możliwość zrobienia z niego gazówki.Ma miejcse na zawór,a na pudełku jest obrazek giwery z zaworem gazowym(HFC).O detale pytajcie w tajgunie,mieli się dowiedzieć. P.S.A jak nasmarujecie go i będziecie używać kulek niebieskich(0.12)to będeziecie z niego zadowoleni :D Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted March 25, 2004 Author Report Share Posted March 25, 2004 po pierwsze to nie kolimator tylko z tego co wiem to celwonik optyczny SUSAT :D czy jakos tak :wink: poza tym wersja z chwytem jest moim zdaniem brzydsza chociarz wielkiej roznicy niema. poza tym ja juz kupilem sobie giwere dluga i jestem VERY HAPPY :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted March 25, 2004 Report Share Posted March 25, 2004 Mój kolega kupil sobie 2 dni temu ta wersje z celownikiem optycznym. Wczoraj na 1szym strzelaniu kolega oddal moze ze 3-4 strzaly i nastepne kulki juz nie chcialy wchodzic - kombinowal jak sie dalo ale nic nie wychodzilo, w pewnym momencie enty raz naciagal kulke i oderwala mu sie wajcha do ladowania :( wiec uwazajcie na ten model, nie wiem jak to jest z innymi moze po prostu trefny egzemplarz mu sie trafil. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 25, 2004 Report Share Posted March 25, 2004 Raczrej felerny kolega ;). Wpychac coraz to nowa kulke do komory... to nie bylo rozsadne... :D Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted March 26, 2004 Author Report Share Posted March 26, 2004 roznia sie z tego co wiem jeszcze raczka napinania bodajze :D moze czyms jeszcze :P no to mial kolega pecha z tym L :roll: Quote Link to post Share on other sites
CYBEK007 Posted April 7, 2004 Report Share Posted April 7, 2004 Witam właśnie miałem zdecydować się na kupno tego karbinka ale... z tego co dowiadywałem się jest on niestety trefny jednemu mojemu znajomemu zaczęło się najpierw od dygającej lufy w lewą i prawą stroną ale sobie poradził (jakoś) pożniej pękł super zabójczy celownik optyczny (SIC!) :evil: . Po paru strzelankach wracając do domu poprzez las strzelił sobie ot tak po prostu w niebo i usłyszał trzask i *** z tym wszystkim cały mechanizm począwszy od tłoka normalnie się sypnął. Chciałbym dodać także że mój kumpel nie strzela na takich strzelankach tylko organizuje ze znjomymi po pifku wypadzik do lasu i sobie rekreacyjnie wali. Teraz musi wysłać na gwarancję i zabwne pifko wyszło bokiem :) ogólnie nie polecam tego modelu. Ale jedno musze powiedziec wygląd ma boski :) Quote Link to post Share on other sites
--Mlody-- Posted July 11, 2004 Report Share Posted July 11, 2004 Ogolnie bron fajnie wyglada ale jest strasznie z zywotnoscia.. szybko sie psuje :P Za ta cene lepiej kupic uzika:). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts