J.K. Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Kolejna wariacja na temat UTG, będącego kopią Blackhawka, który z kolei jest baaardzo mocno inspirowany kamizelką Eagla.;p Jeśli chodzi o 'nie-kontrakty' to Vest.pl lepiej omijać szerokim łukiem. Link to post Share on other sites
szymcio Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Ja się wzoruję na brytyjskich jednostkach. Nie chcę(a raczej chcę, tylko nie mam kasy) kupować całej nowej kamizelki, więc jadę na pasie LC2. i tu mam pytanie: czy PLCE jest kompatybilne z Alice? Edited May 20, 2008 by szymcio Link to post Share on other sites
crash_atf Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Witam Mam do was drodzy maniacy pytanie. Mam mundur wz.93 leśny. Planowałem kupno kamizelki OLV ale po rozmowie z jednym z użytkowników stwierdziłem, że ja się w tym ugotuję. Po przejrzeniu oferty taiwangun.com spodobała mi się kamizelka CIRAS i tu moje pytanie czy waszym zdaniem do polskiego munduru można zastosować amerykańską kamizelkę ?? Jest jeszcze drugi wariant bodajże KS-12 na MIWO Praszka ale cena jest dobijająca 555zł z cordury. proszę od odpowiedz. Pozdrawiam CrasH Edited August 12, 2008 by crash_atf Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Cena jest odzwierciedleniem jakości. Jeśli stawiasz na wygodę, funkcjonalność i chcesz być zadowolony z zakupu, to weź MiWO. Sam jestem posiadaczem MIWOskiej kamizelki i jestem zadowolony bardziej niż z poprzednich chińskich podróbek. Nie musisz przecież brać kamizelki za 550zł, wybór z MIWO jest dosyć szeroki. No i do polaka pasuje bardziej, niż chiński CIRAS. Edited August 12, 2008 by MarineSlupsk Link to post Share on other sites
Foka Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 czy waszym zdaniem do polskiego munduru można zastosować amerykańską kamizelkę ??Co znaczy "można"? Dopóki nie bawisz się w rekonstrukcję lub stylizację można wszystko. Link to post Share on other sites
mag Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Tak naprawdę to ugotujesz się w każdej kamizelce, która zakrywa Ci klatkę piersiową i plecy. Lepiej może być w kamizelce zbudowanej na siatce, ale na pewno nie w cirasie wwch. Link to post Share on other sites
crash_atf Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 No w sumie racja, że w każdej kamizelce się ugotuję. Tak sobie teraz pomyślałem, że przecież mogę kupić coś modułowego na MIWO np. KP-8, KP-9, chińczyk, TAJ, ATEK 2 i po prostu sukcesywnie w miarę możliwości dokupować sobie do tego ładownice . Czy ktoś z was posiada którąś z w/w kamizelek i mógłby mi powiedzieć coś więcej o niej ?? Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Biegam w KP-9 od ponad roku. Włąśnie przymierzam się do wymiany na pasoszelki :) Co chcesz o tym wynalazku usłyszeć? Zły nie jest, choć z plecakiem działą gorzej, niż wstepnie zakładałem. Wolne plecy się przydają (wentylacja). Link to post Share on other sites
Foka Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Czyli już sobie odpowiedziałeś na pytanie, a o produktach obu MIWO są dwa duże wątki i tam napisano już prawie wszystko. Poczytaj sobie, albo tam zadaj pytanie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts