asgszczepan Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 to lipa jak nie wiem.... to zostaje jedna opcja, kupno nowego body.. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Powtarzam - jutro do gunfire jadę, zapytam się i być może sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 to pisz od razu ... będe wdzięczny:) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 i jak wizyta w guunfire? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Przyszedłem przed 9. Serwer im padł - zewnętrzny mają czy coś. Więc nie wchodziłem, ale i też nie widziałem chyba nawet (byłem w "oddziale" przy Dworcu Głównym). Poszukam użytkowników tej repliki i przesłucham ich. ;) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 i jak poszukiwania? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Powiem, że trwają. Pora znowu się zerwać z miasta i pojechać... Quote Link to post Share on other sites
adam84 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Witam. Chciałbym poprawic osiągi swojej repliki. Wymieniłem już lufę i gumkę. Teraz chciałbym wymienić komorę hop-siupa w swoim AKS-74, więc mam kilka pytań :) Czemu metalowe komory są lepsze od komór z tworzywa (jeśli w ogóle są lepsze...)? Zwróciłem uwagę na dwie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1843 i http://www.madonion.eu/Komora_HopUp_do_AKSU_p490.html Która z nich jest lepsza Waszym zdaniem? Jaką komorę Wy polecacie? No i czy wymiana komory wpłynie na precyzje i zasięg strzałów?... W jaki jeszcze sposób można poprawić zasięg i precyzję strzałów tej repki? Z góry dzięki za odpowedzi na moje pytania :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 (edited) Jaka masz preckę jeśli można wiedzieć i gumkę? Dużo dało w stosunku do stocka? Wstawiłem do aksu sprężynę m120. Jebać M85 i tak nikt w Gorzowie nie przestrzega limitu FPS. Ale zasięg wzrósł może o 5 m. Celność też troszkę spadła... Więc nie wiem czy się opłacało. Ale jak się obrywa w budynku z ponad 400 fps to można się ostro wkurwić... I pojawia się syndrom zemsty :killer: A chciałem być dobry... Edited June 7, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
adam84 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Mam lufę Systemy i gumkę albo Systemy albo ICS, obdwie identyczne i nie wiem która siedzi w środku, bo kumple montował :) Fakt, celność zauważalnie się poprawiła. Czy zasięg jest lepszy - trudno okreslić :/ Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Jacek GROT - a jak ze szczelnością? Jaki jest stan uszczelek? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 Zajebisty:] Wszystko w 100 % szczelne. O ringi niedawno wymieniane. Komora HU też wydaje się być w porządku. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Masz jakieś tłumiki zamontowane? Zdejmij wszystko, o co może zahaczać kulka podczas lotu i sprawdź. Jaki jest stan gumki HU? I jaka guma? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 (edited) Guma guardera. Nic takiego nie ma co by zachaczało. Kupię za jakiś czas gumkę HU systemy i preckę KM head- jesli będzie gdzieś dostępna. Póki co trzeba się przemęczyć jakoś... Edited June 10, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Nie moge Edytki zrobić... Czy próbował ktoś z was zamontować kolimator? TZN chodzi mi o to czy przy zakładaniu montażu, nie trzeba zdejmować tej "muszki" (podłużnej) która znajduje się na pokrywie zamka.. Edited June 12, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 W przypadku montażu Cymy http://www.taiwangun.com/shop,show,529 wystarczy odkręcić szynę (2 imbusy) i przykręcić ją odwrotnie. Wtedy muszka nie przeszkadza. Z optyką dedykowaną do AK to różnie bywa. Wiem, że Kobra pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Co do wyglądu to srał to pies. Ale myślę nad EOtech-em 551... Ale zobaczymy jak z funduszami:) Jak na razie w planie dłuższa precka i tłumik. Jak już wszystko skompletuje (sierpień) to powinienem rzucić parę fotkuf. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 A ja szukam najtańszego celownika otwartego z regulacją pion/poziom, jaki można dostać w Polsce... Bo niczego więcej mi nie potrzeba. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Germ, może być taki? http://allegro.pl/item654614166_kolimator_...ardzo_tani.html :mrgreen: :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Widziałem kiedyś. Nawet się sprawdza:) Jedyny problem byłby z montażem... Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Mój kumpel kupił dokładnie ten sam, kupił po prostu dłuższe śruby i tak rozwiązął problem z montażem ;-) Quote Link to post Share on other sites
adam84 Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Jakiej długości precka bedzie pasować do repki, jak przedłużę ją tłumikiem PBS-1 (wiem, wiem - do AKSU podchodzi PBS-4, ale 370 zeta za tłumik to lekka przsada dla mnie :) ) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Długość lufy stockowej + tyle, aby nie wystawało poza tłumik. Łatwe? Ja bym wziął 301mm. Albo Km-head-a 229mm. Przy tej drugiej skupienie byś miał jak na 301mm np. "Systemy". I tłumik by mocno tłumił:) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 No zamówiłem Cichą głowicę tłoka i cylindra. Zobaczymy jaki efekt. Na pewno się pochwalę. Karabin bardzo wyciszyła duża ilość smaru na sprężynie i dobre spodkładkowanie zębatek. Polecam gumkę hop up "Mad bull shark bucking" czy jakoś tak (czerwona). Skupienie na kulkach 0.2g wręcz zaskakujace (lufa stock). Sprężyna M85. Stockowa batka starczy na jakieś 1500 strzałów! Jedyne co mnie denerwuje to to że czasem nie podaje kulek na auto (polecą 2-3 i koniec) ale to chyba przez ROF. Na szczęśie nie jestem fanem AUTO. Pozdro ludziska! P.S. Wstawiajcie słabsze sprężyny do broni! To się bardzo opłaca! Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 (edited) 3 post pod rząd. Cica "Edyta" chyba mnie nie lubi... Kupiłem zestaw głowicy tłoka i cylindra (wyciszone). Zamontowałem. Strzela troszkę ciszej, fakt. Jednak po zamontowaniu wszystkiego i załadowaniu kulek, odkryłem że dysza się nie cofa. Męczyłem się od 21 do 3 w nocy i nic nie odkryłem. Dopiero później zauważyłem że gdy słabiej dokręcę chwyt pistoletowy to tego nie ma. Strzela normalnie. Jednak gdy dokręcę mocniej- Dupa. Testowane na dwóch komorach HU i to samo. Ludzie, pomocy!!! Załamka totalna, jeszcze nigdy takiego przypadku nie miałem... Muszę wrócić na stare części chyba... No ale nie ma jak to 70zł w plecy...;/ Edited July 16, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts