SnajperSWD Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Panowie planuje zmianę kolby w swoim AKSU znacie kogoś kto by się podjął wykonania tego? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 (edited) ne. Napierdelaj mocniej, serio. albo wybijasz w złą stronę. No próbowałem i mocniej ale pin ani drgnął. Nie chcę rozwalić obsady lufy. Panowie planuje zmianę kolby w swoim AKSU znacie kogoś kto by się podjął wykonania tego? Ale na jaką chcesz wymienić :icon_question: Ja na dniach montowałem kolbę od M4, jest przy tym trochę roboty ale efekt powalający jak dla mnie. I teraz cieszę się szturmówką długości 66cm :icon_mrgreen: Edited December 22, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Chciał bym wstawić kolbę CTR od m4 i zachować składanie na bok. Quote Link to post Share on other sites
Gorczyk Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Witajcie, Pytanie może zadam całkiem prozaiczne, a może nawet źle je formułuję dlatego nie mogę tego znaleźć na forum ani w instrukcjach ale... W moim świeżo kupionym RK-12 Boyi są dwie szczerbinki. Domyślamsię, że ich ustawienie odróżnia dystans do jakiego można ich używać? Zgadza się ? Jedna jest oznaczona symbolem 4-5 a druga prostokątem bez podstawy, co to oznacza ? Dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 ustawienie nie ma znaczenia, strzelasz na taki dystans, na ktorym zmiana nic nie da. Quote Link to post Share on other sites
Gorczyk Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 ustawienie nie ma znaczenia, strzelasz na taki dystans, na ktorym zmiana nic nie da. czyli ustawić jedną "opcję" i jej nie zmieniać ? Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Jakoś tak to było: Prostokąt- do 300m 4,5- 400,500m Tak jak pisał Lesio, z grubsza nie ma różnicy w asg. Ale jeśli strzelasz w miarę precyzyjnie to na 4-5 leci wyżej. U mnie tak jest, w najstarszej możliwej wersji rk-01w. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Czy jest gdzieś tutorial jak zmienić/przerobić kolbę na kolbę z m4? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) Rozwalasz pełną kolbę plastikową tak aby pozostała Ci tylko ta stalowa część z zawiasem. Szlifujesz wystającą część kolby, zaokrąglając jej krawędzie, u tokarza poszerzasz otwór prowadnicy kolby od M4 tak aby weszła w ten wystający fragment kolby AK. Na końcu mówisz tokarzowi aby wytoczył Ci nową blachę (ta w prowadnicy kolby) tak abyś miał dwa otwory na śruby montażowe. Całość skręcasz i jest git, trzyma piknie. Jutro jak będę miał czas to pstryknę fotę. Chciał bym wstawić kolbę CTR od m4 i zachować składanie na bok. Takie rzeczy tylko w Erze :icon_mrgreen: Edited December 29, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 To wstaw bo z opisu nie czaje. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Zrobię fotę ale tylko efektu końcowego. Zrozumiesz wszystko gdy będziesz miał kolbę u siebie na stole. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 (edited) Kolba od M4 KWA w RK-12 Boyia: Edited January 13, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 profesjonalnie wygląda, serio. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Dzięki za foty, chyba kminie ;) Widzę, że masz te same risy, przerabiałeś coś w nich, masz jakieś luzy? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 One są za krótkie, ja wykonałem płytkę aby je docisnąć do body. Resztę doczytaj na forum leniu;p Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 A to jest coś na forum o tych risach, przyznam, ze nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Mam prośbę, mógłby ktoś zmierzyć długość tego pina (?), który blokuje rurę gazową, tego ze sprężynką? Swój zgubiłem, a chciałem dorobić. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Mam prośbę, mógłby ktoś zmierzyć długość tego pina (?), który blokuje rurę gazową, tego ze sprężynką? Swój zgubiłem, a chciałem dorobić. Może późno ale proszę. Może komuś sie przyda. Świetny rysunek techniczny. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Halo halo, powiedzcie mi, jak zdjąć pokrywę zamka, tj. oddzielić ją od zawiasu? to jest nit, którego muszę rozwiercić? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 U mnie wystarczy wybić trzpień który siedzi w zawiasie i pokrywa się oddziela. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Oddziela od zawiasu? bo mam wrażenie, że u mnie nie jest to trzpień, a nit. U Ciebie jest wklęsły? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 U mnie to jest taki walec metalowy, lekko rozklepany (stawia opór na tyle, że nie wypada samoczynnie, ale jak mu impuls młotkiem i wybijakiem dać to wychodzi). Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Może późno ale proszę. Może komuś sie przyda. Świetny rysunek techniczny. O, dzięki, teraz mogę skończyć pina. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 O, dzięki, teraz mogę skończyć pina. Jak masz jakieś CNC: GDrive Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Jaka największa batka wlezie do AKSU? np. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17284__Turnigy_nano_tech_2000mah_3S_15_25C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html lub http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17280__Turnigy_nano_tech_1400mah_3S_15_25C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts