Homer96 Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Witam, mam szybkie pytanko. Czy do Rk01 podejdzie silnik od cm045 (aksu) ? albo od cm048 (ale to chyba to samo). Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Głupszego pytania jeszcze nie czytałem na tym forum.... Tak pasuje bo niby czemu miałby nie pasować ??? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 (edited) Czy ktoś kombinował z pasowaniem takich risów? http://azteko.pl/chw...k-ris-p-46.html interesi mnie zwłaszcza dolna nakładka-trzeba ją przepiłować dremelem, wyciąć kilka żeberek ze środka i potem skleić (przynajmniej ja sobie uroiłem coś takiego w głowie). Pytani-czym to dziadostwo skleić żeby się trzymało dobrze? Inna sprawa-czy ktoś trafił w jakimś sklepie kompletną atrapę suwadła (blaszka, pręt ze sprężyną i zaczep)? Edited October 28, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Nath da się to zrobić i to dość porządnie bez klejenia itp ja użyłem tarczy do szlifowania metalu i szlifierki stołowej ale wygodniej dremla itp. Trzeba dość sporo przyciąć w sumie chyba do tej 2 dziurki w dolnej okładzinie po za tym z przodu trzeba w jednym miejscu zrobić wycięcie ale to już chwila roboty w sumie 1,5h pracowałem żeby to idealnie wpasować. Górną okładzinę musisz lekko podpiłować żeby te metalowe cudo które jest w drewienkach wyszło. Jak chcesz to w weekend jak wrócę do domu to porobię foto. Moje szyny trzymają się tak idealnie że nic nawet nie drgnie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Byłbym szalenie zobowiązany gdybyś mi wrzucił poglądowe foto na replice i przy zdjętej szynie, zaoszczędziłoby mi to prób i błędów oraz masę pracy koncepcyjnej. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Tu jest jedna fotka którą zrobiłem przed wyjazdem dokładne zdjęcia wymiary itp w weekend zrobię jak będę miał dostęp do suwmiarki i repliki możliwe że kumplowi będę robił takie same to zrobię jakiś mały poradnik. http://www.tinypic.pl/i7rkedajeghf Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Ja u siebie dorobiłem rurę gazową ris z rury do długiego CM.050, chyba najłatwiejsze i najlepsze rozwiązanie. Co do tego łoża TDI, nie przesadzajmy, okucie łoża AKSU jest tak szerokie, że przerobienie łoża od długiego AK to żadna filozofia. Trochę pracy z pilnikiem i brzeszczotem. Edited October 29, 2013 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Ja teraz mam w planach dedykowane metalowe Risy do AKSU adapter do kolby M4 i kolbę CTR. No i selektor planuje taki wyklepać http://www.midwayusa.com/product/137198/ Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Cześć mam problem chciałem wymienić precke na jbu 6.03 i gumke hop upa pod ręka biały guarder skończyło się tylko tym że gumka poszła do asgejowego raju Potem madbull shark cholernie ciężko wchodziła w komorę okazało się ze kołnierz gumki krzywo się układa .... Ostania próba gumka Ultimate ten sam problem... Czy jakaś gumka oprócz stokowej pasuje do tej plastikowej komory ? Czy czeka mnie zamawianie metalowej komory cymy ? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Systema pasuje bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
vvader01 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 W moim aksu siedzi czerwony madbull - spisuje się bez zarzutów. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Niebieski Madbull na metalowych komorach + duży gumowy dystanser, lufa Systema 247mm zasięg skuteczny 50m :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Systema i zielona G&G wchodzą do stockowej komory. Quote Link to post Share on other sites
GaX Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Ktoś pisał że zielona G&G nie wchodzi do stocka i trzeba przyciąć. Czy dotyczy to też tej przeźroczystej komory ? Ktoś to może potwierdzić ? I czy stokowy dystanser nie będzie sprawiał problemów z zacinaniem się po zmianie gumki ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Ja przy zielonej g&g musiałem zmienić dystanser na taki z miękkiej izolacji, bo inaczej przy optymalnym podkręcaniu kulki blokowały się w komrze. Quote Link to post Share on other sites
Neśmiertelny Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Słuchajcie mam pytanko ponieważ chcę zrobić totalnie porąbaną wersję RK 01 W i chciałbym wiedzieć czy magazynek bębnowy do niego wejdzie coś takiego np.: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191093-Magazynek-bebnowy-do-AK.html jeszcze jakbyście mieli linki do akcesoriów typu 'wielki tłumik' albo inne tego typu pierdoły to proszę o linki ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Kupiłem właśnie RK-12 (tak tego brzydala;p) i zastanawiam się nad wymianą lufy na preckę. Czy da radę jakoś włożyć do niej preckę 300mm tak aby nie wystawała z tłumika? Quote Link to post Share on other sites
johny_11 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Jak ściągnąć okładkę z rury gazowej? Z obu stron mocowania są na stałe przytwierdzone do rury gazowej. Quote Link to post Share on other sites
GaX Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Co do gumki wymieniłem na zieloną G&G ale trzeba ją przyciąć jakieś 3 mm ( przeźroczysta komora ) i działa jak trzeba. Okładzinę górną ściągasz podnosząc pokrywę zamka i na siłę wyciągasz okładzinę od strony pokrywy. Jednak jak chcesz ją wsadzić z powrotem to trzeba pilnikiem przypiłować w tych miejscach ( od strony pokrywy ) i wcisnąć na miejsce. http://zapodaj.net/images/6a618dbca617a.jpg Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Johny, ja u siebie miałem przyklejoną nakładkę do okuć. Ogólnie to trzeba przekręcić dwa elementy (nakładkę i rurę) względem siebie i powinno zeskoczyć samo. Quote Link to post Share on other sites
GaX Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Wie ktoś czy okładziny drewniane z AKSU cymy pasują do Boyia ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Pasują z CM.045. Miałem te i te i pasowały. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Miał ktoś problem z wybiciem pinu pod podstawą szczerbiny? Pin ruszył się na jakieś 2 mm i nie chce dalej wyjść a ponadto nie da się go wbić z powrotem. Front dostał minimalnych luzów;/ Czy śrubka imbusowa pod podstawą szczerbiny przeszkadza w jego wybiciu? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 (edited) ne. Uderzaj mocniej, serio. albo wybijasz w złą stronę. Edited December 30, 2013 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Mlekozerca Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Witam ! Przeglądam tematy o replikach boyi/cm już od dłuższego czasu i dalej nie jestem pewien paru kwestii do końca. Różni użytkownicy różnie pisali, nie tylko na tym forum. Raz że to jest ze stali, a raz że jednak nie. Czy obsada lufy i kolby jest ze znalu czy ze stali ? Czy muszka jest ze stali czy ze znalu ? Która konkretnie konkretnie, i czy w ogóle taka istnieje, jest full steel od boyi ? Jest sklep gdzie można w razie czego dokupić stalową muszkę ? Pytam, gdyż szukam ak dla siebie, i szukam wykonanego w większości ze stali karabinku - nie obchodzi mnie gearbox tak czy siak wymienię go na lepszy, bądź poddam tuningowi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts