gregor1984 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 dokładnie róznicy w zasiegu praktycznie nie będzie, ja sprawdzałem u siebie na hrono i miałem 403 na stock lufie ~390 a założyłem 407(promka 6,03) i fps spadł mi w okolicach 5 ...więc praktycznie nic, ale celność się poprawiła. Ja mam wersje ze stałą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Koledzy, chciałbym sie jeszcze Was poradzić, czy bebechy które sa w srodku wytrzymaja baterie 9.6 na ogniwach KAN?? Ile czasu taki zestaw pociagnie?? Czy trzeba jakis przerobek w kablach?? Z bebechow mam zmieniona sprezyne na 120 Madbulla (bo podobna stockowa obciaza system i sie zuzywa dosc szybko) oraz mam wypodkladkowane zebatki. Z gory dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Koledzy, chciałbym sie jeszcze Was poradzić, czy bebechy które sa w srodku wytrzymaja baterie 9.6 na ogniwach KAN?? Ile czasu taki zestaw pociagnie?? Czy trzeba jakis przerobek w kablach?? Z bebechow mam zmieniona sprezyne na 120 Madbulla (bo podobna stockowa obciaza system i sie zuzywa dosc szybko) oraz mam wypodkladkowane zebatki. Z gory dzieki za odpowiedz. Co do stockowej sprezyny to prawda. Ja mam swojego HK od kwietnia. Wczesniej po wymianie precki i gumki hop up, strzelal celniej i dalej niz dluga emka G&P 430fps oraz m14 G&G 470fps. Teraz za to strzela gorzej niz g36jg mojego kumpla. A co do batki, to wedlug mnie dlugo ten zestaw pociągni bo właściwie to taka batka powinna byc uzywana bo 8.4 daje koszmarny rof. mniejszy niz standardowy Edited August 12, 2008 by Ari Quote Link to post Share on other sites
auer1 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Mam pytanko czemu na stronce krakmanów brak jest w jg 416 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Mam pytanko czemu na stronce krakmanów brak jest w jg 416 1.Nie prościej zapytać sklep? 2.A co w niej brakuje czy jej w ogóle nie ma :| ?? Quote Link to post Share on other sites
Harki Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 A nie prościej zobaczyc na Taiwangun ? Wogóle jej nie ma w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 (edited) Nieaktualne usunac Edited August 13, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Panowie, chce wymienić parę części w moim HK 416. Zabieg ten ma na celu uzyskania jak najlepszej celności i szczelności no i oczywiście poprawienia pracy GB Jak na razie zakupiłem sprężynę SYSTEMA M120. Borykam się co następnie wymienić ? Na razie ustaliłem sobie tak że: Łożyska - skoro stockowe to plastiki to lepiej dla świętego spokoju oraz poprawienia pracy zakupić nowe. Myśle nad tymi http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1313 Prowadnica sprężyny - wyczytałem że ktoś przy sprężynie m130 po pewnym czasie użytkowania pojawiały sie opiłki z prowadnicy przez trzącą o nią sprężynę. Zapatraję się na taką http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1654 No i jak na razie tyle upatrzyłem. Co byście polecili jeszcze do wymiany ? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Wydaje mi się, że jeżeli byś złożył cały zestaw z części SYSTEMY to raczej wszystko powinno grac. Warto do tego dodac cylinder przystosowany do długości lufy, czyli chyba w Twoim przypadku Typ 2. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Czyli to co na razie wymieniłem oraz cylinder systema typ 2 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1820 wystarczy ? Wiadomo ze mozna wszystko po kolei wymienic ale chce tak w 300zl sie zmieścić przy pierwszym wymienaniu części w Gearboxie Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 (edited) Mechanika tego GB stoi na bardzo dobrym poziomie, więc zestaw cylinder, prowadnica, sprężyna powinien na pierwszy rzut wystarczyc. No i oczywiście wymiana łożysk na metalowe czeka Cię prędzej czy później. Edited August 16, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Ari, w święta też mam zamiar wymienić coś w GB. Wymienię to samo co Ty, oprócz sprężyny M120 - zamiast niej M110. Myślałem, też o M100. Ale chyba aż tak z tym gearboxem nie jest źle ;) W dawniejszych stronach tego tematu wyczytałem, że komuś uszka pękały... Mi po 6 otwarciach body wszystko gra... : > Kilka dni temu wymieniłem długo oczekiwaną gumkę, na Systemę. Dziwię się, że to tak pięknie strzela. Fakt, że gumka przeszła dopiero mniej niż 120 kulek :lol: Więc musi ona dojść do siebie. ALE dzisiaj strzelałem tak "na próbę" ;) I zauważyłem, że co 6 kulek -+ (na oko) wylatują 2 na raz. Co może być tego problemem ? Magazynka nie rozkręcałem jakby co. Tylko zmieniłem gumkę, popodziwiałem czarny kolor gearboxa i tyle :) Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Ja też tak miałem ale po dwóch hi-capach wszystko było ok (zmiana na gumkę systemki). Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Sorka że post pod postem ale nie da się edytować. Mam pytanie co do komory czy dałoby sie wstawić komorę hop-up King Arms-a? Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Sorka że post pod postem ale nie da się edytować. Mam pytanie co do komory czy dałoby sie wstawić komorę hop-up King Arms-a? Bez wymiany body? Na upartego - tak... Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Piłowanko czeka :) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) http://img385.imageshack.us/img385/9712/bo...aser1308nl0.jpg Mały OT. Spójrzcie w lewy górny róg :D Edited August 19, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) *popiskuje* http://airsoftnews.eu/news.php?10 "It appears that Boyi HK416" - 2 nius od góry czyli będzie można zapewne kupywać tanie body Edited August 19, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 http://rutkowscy.vot.pl/asn/?p=1154 Będą 3 wersje Hk 416 Boyi oraz metal body z pełnymi oznaczeniami Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Radośc nasza niezmierzona :D Posiadacze AGM już niedługo będą asic się Metal Body ^^ Sorki za OT. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 JE ^^ Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Radośc nasza niezmierzona :D Posiadacze AGM już niedługo będą asic się Metal Body ^^ Sorki za OT. A sam ześ gadał ze boyi nie zrobi metal body osobno :P Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Z małego kawałka body ktory widziałem mogę pokusić się o stwierdzenie .że będzie ono naprawdę dobrze wykonane.Warto było czekać ^^ Edited August 22, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Kiedy to było ^^ Zwróc też uwagę Ari, że Boyi nie wypuszcza SAMEGO body, tylko repliki, i body do nich dedykowane :) Czyli częściowo miałem rację :P Edited August 22, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
swiatek Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Witam!!! Mam jedno pytanie...co mam wybrać HK416 AGM czy JG a może jeszcze innego producenta? :wink: Najbardziej interesują mnie bebechy i wytrzymałość. Pozdrawiam $wiatek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts