Walduś_18 Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 (edited) Więc zeszedł chrom, a nie się porysowało. Zresztą, koniec tematu, koniec OT nara. Cylinder Typu zero, wystarcza do lufy o maksymalnej długości 590mm, więc kupuj śmiało 550 :) Edited March 10, 2008 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Czy ktoś używa do HK innej baterii? Chodzi mi o to, czy inne batki o napięciu 8,4V pociągną sprężynę (i ewentualnie na ile kulek wystarczą), czy może od razu zainwestowac w 9,6V (jeśli ktoś używa to prosiłbym o info)? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Przypominam, że w tym HK jest potężny silnik. 8,4V i taki rof na M130 to zasługa właśnie silnika. Gdy podłączyłem 9,6 Intellekta do tego HK zachowywał się mniej więcej jak stock G&P na 10,8/12V... Wg. mnie do stocka 8,4V RC 3600mAh Sanyo w zupełności wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 HHhhhm... czy wasze repliki też co jakiś czas strzelają na odległość ... 2 m ? :D Fajnie leci taki Wypierdek :D czego to wina i jak to naprawić Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Pewnie przy tym jednym strzale ci sie coś tam rozszczelnia. Emki nie da sie dobrze wyciszyć, bo jej konstrukcja na to nie pozwala. Co prawda nie będzie już tak głośna ale i tak zawsze będzie wiadomo skąd strzelacie. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 A ja mam pytanie z innej beczki. Czy da rade przyczepić bez problemu taki granatnik ? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=282 Bo zastanawiam sie czy ten kucipidelek maly co trzyma szyne, nie bedzie przeszkadzal w zamontowaniu granatnika blisko magazynka Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Raczej nic nie będzie przeszkadzało, aczkolwiek w aspekcie filozoficznym to nie ma rzeczy pewnych i nawet rzeczy pewne nie są pewne, więc pewnie będzie pasowało. Z uwagi zaś na układ gwiazd, fazę księżyca i chiński rok śmiem twierdzić, że prognozy nie są pogodne i może się chmurzyć przez co wszystko pójdzie się jeb... Ogólnie nie nastawiałbym się na wygraną, gdyż pewna wygrana kończąca się przegraną doprowadza do załamania, depresji i samobójstwa, podczas gdy pewna przegrana zakończona wygraną zwiększa pewność siebie i własne ego w wyniku czego wybuchają kolejne wojny skazane na pewną wygraną, które i tak kończą się przegraną. Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Czy komuś już sie coś poważnego sypneło w tej replice.Jak wyglądają bebechy w waszych karabinach? Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 A do tego body BOYi pasuje metalowa komora hop-up, np. CA czy G&P? Co do tłumika to wczoraj sprawdzałem z kuzynem tłumik własnej roboty i z ok. 20m strzelając w powietrze to broni praktycznie nie słychać, z 30m w ogóle nie słychać ale jest taki zajebisty świst koło ucha :twisted: Wychodzi na to, że zaoszczędziłem 120 złociszy + przesyłka bo chciałem zamawiać tłumik z taiwana, w którym na pewno takiego wyciszenia bym nie miał :twisted: Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 (edited) Pasuje standardowa komora do emek - CA, SRC itp. G&P jest kiepskawa, więc odpuść ;) Na gunfire są fajne body po 179 zł z oznaczeniami, ale ogólnie problem leży w tym że to body plastikowe w h&k jest odrobinę wyższe niż w emkach - risy nie będą równo /info od sprzedawcy/. Robiłeś jakieś komory w tym tłumiku? Edited March 15, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 (edited) Dzwoniłem jakiś czas temu do gunfire w sprawie wymienności body, bo posiadam w domu metalowe src. Przymierzali body boyi i podobno nie pasuje. Pewnie chodziło włąśnie o niedopasowanie risów. Edited March 15, 2008 by Manius Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 (edited) Owszem jest w tej chwili M4A1 Full Metal z logo Hk. Jednak dostępne będzie w przeciągu 2 miesięcy. Cytat stary i z innego tematu (dotyczącego replik JG, a dokładnie generacji V). Napawa niezwykle optymistycznie. Mowa oczywiście o JG. Edited March 16, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 na amerykanskim ebayu hk416 peq w wersji z szarym body jest slabsza wersja i ma 360fpsow, wersja czarna ma 420fps ...gunfire leci sobie i wysyla ludziom szare wersje,na allegro tak samo,nie kupujcie tych tanich hk416 z allegro ,bo to slabe wersje.ja sam taka dostalem z allegro i odrazu odeslalem, po wnikliwej analizie , okazuje sie,ze niby sa te generacje JG ,ale np. g36c wystepuje w 2 wersjach (340fps i wzmocniona 370fps - nawet krakman mi o tym pisal,ale zaden sklep jeszcze tej wersji nie ma), wszystko zalezy od parti ,ktora sie zamawia,bo jg ciagle poprawia repliki i 3 generacja trzeciej nie rowna. Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 (edited) ...ciekawe co to za wersja http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...f918e48ba929aa8 pytalem w zbrojowni na pewno nie ma do niej precyzyjnej lufy- sa albo dluzsze albo krotsze, mam zamiar zamowic sobie to cos :lol:. Myslalem by zmienic lufe na dluzsza i wstawic na nia jako atrape tlumik, co wy na to ? pozdro Edited March 17, 2008 by marqs_2005 Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Wiesz, ktoś kto to kupuje nie koniecznie jest zielony ;-) Ja bawie się w to ponad 2 lata i mam M4 s-system. Co do mocy to faktycznie jest ona za duża. Pytanie z innej beczki - czy tylko mi wszystko w tym chinolu latało? Wczoraj byłem już tak wkur... tym, że wszystko mi tam lata i po rozebraniu przeraziłem się jeszcze bardziej. :strach: Całe body łącznie z szynami trza było dokręcać, że o prowadnicy kolby nie wspomne. Tyle dokręciłem po drodze do przykręcenia lufy bo już faktycznie goniła jak dzika. Teraz wygłąda naprawde solidnie i już nic się nie kiwa, no może troszke kolba ale to już są luzy w kolbie a nie w prowadnicy ;-) Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 ja sobie zamowilem ta wersje,jeszcze nie doszla,ale dostalem emaila ,ze to czarna wersja z wieksza moca ;) ...ciekawe co to za wersja http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...f918e48ba929aa8 pytalem w zbrojowni na pewno nie ma do niej precyzyjnej lufy- sa albo dluzsze albo krotsze, mam zamiar zamowic sobie to cos :lol:. Myslalem by zmienic lufe na dluzsza i wstawic na nia jako atrape tlumik, co wy na to ? pozdro Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 ello, zapytalem w zbrojowni o kolory repliki i "Aktualnie już nie ma w sprzedaży HK416 z szarymi korpusami" taka otrzymalem odpowiedz, dzis wyslalem kase teraz tylko czekac na paczke(szkoda ze wysylaja je poczta :wink: -kurier o 7 zeta drozszy ale pewnosc ze przesylka nie bedzie wedrowac przez 2 tyg:) Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 napisz potem z jaka moca dostaniesz replike Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Ciekawe czemu spuścili cenę z 545 na 450, może szykuje sie nowa generacja JG i chcą sie wyzbyć resztek? :-P Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 tak mi sie wydaje,na gunfire wyprzedaly sie juz dawno wersje ze stala kolba i crane i tylko te z laserem maja, przyjdzie niedlugo nowa dostawa ,pewnie jeszcze lepsze bebeszki :) Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Ciekawe czemu spuścili cenę z 545 na 450, może szykuje sie nowa generacja JG i chcą sie wyzbyć resztek? icon_razz3.gif Za niecałe 2 miesiące Gunfire ma mieć V generację Jg z metal body i jeszcze mocniejszym gear boxem. Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Za niecałe 2 miesiące Gunfire ma mieć V generację Jg z metal body i jeszcze mocniejszym gear boxem. Trooper,masz jakiegos linka do zagranicznej strony o tej v generacji ? Jakis news czy cos ? Ta obecna 3 generacja,to wydaje mi sie,ze to4 generacja, 3 generacja to np sig552,gorszy od hk416,lepszy od g36c Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Wie, kto czy, w ogóle zrobią metalowe body do H&K? Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Trooper,masz jakiegos linka do zagranicznej strony o tej v generacji ? Niestety nie, ale jestem w trakcie szukania. Jak chcesz to masz temat http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=42817&st=0 Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Walduś_ 18 - est ponoc M4 JG z Metal Body HK. Pisałem stronę wcześniej. Edited March 18, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts