gregor1984 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 to super :) dobrze, że mnie uświadomiłeś jak ważna będzie zmiana cylindra :) Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Czy wie ktoś może jak będą się z tą giwera sprawować Low Capy firmy G&G ? Quote Link to post Share on other sites
Jean Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Nie wie ktoś, czy da się jakoś używać magazynka bębnowego z HK416? Sprawdzałem standardowy magazynek tego typu do emki, ale niestety nie wchodzi. Na Ścianie Ognia widziałem jednak ludzi, którzy mieli drumy przy tej broni. Quote Link to post Share on other sites
Haron666 Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Moze juz padlo to pytanie ale szczerze mowiac nie chialo mi sie przekopywac forum Czy do skladanej kolby SF wchodzi batka 9.6V large? Quote Link to post Share on other sites
mag Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Nie wie ktoś, czy da się jakoś używać magazynka bębnowego z HK416? Sprawdzałem standardowy magazynek tego typu do emki, ale niestety nie wchodzi. Na Ścianie Ognia widziałem jednak ludzi, którzy mieli drumy przy tej broni. Oczywiście, że się da - wszystko zależy od producenta bębna (wygląd to nie wszystko). Np. ten: PUDEŁKOWY MAGAZYNEK :) siedzi idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 A nie wiecie ile trzeba ładować baterię i czy trzeba ją formatować ? Czytałem, że KAŻDĄ baterię trzeba formatować.. Ładowarki mikroprocesowej póki co nie bd kupować więc muszę się zadowolić zwykła. Quote Link to post Share on other sites
Jean Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Oczywiście, że się da - wszystko zależy od producenta bębna (wygląd to nie wszystko). Np. ten: PUDEŁKOWY MAGAZYNEK :) siedzi idealnie :) Dzięki. Na strzelance sprawdziłem kupionego pechowo maga z innymi emkami i okazało się, że do żadnej nie pasował, więc to usterka w magu, a nie problem z repliką. Dzięki w każdym razie za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Powiedzcie mi czy ta rozładowywarka wystarczy do tego HK 416 JG ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1596 Ponawiam pytania podane we wcześniejszym poście... Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Powiedzcie mi czy ta rozładowywarka wystarczy do tego HK 416 JG ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1596 Ponawiam pytania podane we wcześniejszym poście... Tak pasuje :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jean Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Oczywiście, że się da - wszystko zależy od producenta bębna (wygląd to nie wszystko). Np. ten: PUDEŁKOWY MAGAZYNEK :) siedzi idealnie :) Eh, niestety pomyliłem się. Iluś osobo magazynek nie pasował, ale jak odniosłem do sklepu to udało sie go włożyć do jakiejś repliki. Okazało się, że w tym HK body jest troszkę większe tam gdzie wkłada się maga. :wink: W normalnej emce jest pod skosem, w HK 416 jest bardziej proste, przynajmniej w niektórych wersjach. Ja niestety taką właśnie sztukę mam :/ Przez to bębnowy mag nie chce wersję, bo body koliduje z jego obudową. Nie wiecie, czy ten pudełkowy magazynek będzie pasował do takiego body? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Mam pytanie: Czy ktoś z was wymieniał już body na metalowe, normalne od emki?? Ja mam kłopoty z dopasowaniem wszystkiego. Składałem już niejedna replike i nigdy nie było takich oporów. Na pierwszy rzut oka wygląda to tak jakby GB był albo za długi, albo przesunięty za bardzo do przodu. Jeszcze nie wykryłem, co jest bezpośrednią przyczyna tego, ale na dniach pewnie znajdę chwile czasu, aby na to spojrzeć dokładniej. Ogólnie GB siedzi ładnie w łożu, jednak trzymające go piny wchodzą na chama lub w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
kropo Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 A Ja mam takie Pytanie. Mam wersje SF i chciałbym wymienić lufę. Jaka jest optymalna jej długość Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 (edited) Metalowa i okrągła........ Proponuje prześledzić temat od początku :wink: Edited July 1, 2008 by biohazard4 Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Przeczytaj ten temat, raz, że padła już na to odpowiedź to dowiesz się ciekawych rzeczy na temat tej broni. Ja przeczytałem i nic nie znalazłem ile trzeba batkę ładować. Bo póki co mikro. nie bd kupować. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 1,4 x pojemność/prąd ładowania ładowarki Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Jeżeli Michalll dobrze policzyłem, to powinienem ładować 8.4 godziny. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Nie powiem Ci, czy dobrze policzyłeś, bo nie wiem jaka tam jest ładowarka i bateria... Ale pomylić się trudno raczej ;) Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Ładowarka ma "250 mA" - prąd ładowania jak dobrze mówię.. Bateria ? 8.4 V 1500 mAh. Quote Link to post Share on other sites
Mack the Knife Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 hmm, właśnie. Skąd ten współczynnik 1,4? Spotkałem się z paroma wzorami, i czasem podawano 1,2. Czy ktoś może wyjaśnić, od czego to zależy? Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 To napięcie naładowania baterii. Ogniwa nominalnie mają 1,2V ale w pełni naładowane mają 1,4V Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) EDIT : Zrobiłem już, wszystko wiem. Ostatnie pytanie mam : Mam baterie ładować 8,5 godziny ? Poozdro. Edited July 11, 2008 by QlimaX Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Tak. Dokładnie 8 godzin 24 minuty, ale 8,5 h też będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Dzięki :) Ładuje. Dołączam się do 23 stronnicowego "przekazu : D Broń jest dobra, nie strzelałem. Tzn. udało mi się strzelić 2 razy ale tylko na sucho. A potem już nawet nie uciągało sprężyny. Jutro jadę z nią na strzelankę. Wieczorem opisze jak się sprawuje. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Jak ja laduje 9 godzin baterie, to po krotkiej strzelance juz prawie pada. Dopiero jak sie laduje 14 godzin to dziala jak nalezy Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) 14 godzin ? :o Może też tak zrobię... Jak ja laduje 9 godzin baterie, to po krotkiej strzelance juz prawie pada. Dopiero jak sie laduje 14 godzin to dziala jak nalezy Pomieszałeś mi trochę ;) Edited July 11, 2008 by QlimaX Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts