entropus_rvs Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 po przeczyszczeniu lufy skupienie wzroslo... :) dokrecilem tez pierscien lufy zewnetrznej i ris'a. nie ma,ze sie kiwaja ;] mozna gwozdzie wbijac... pare "testow balistycznych" moze pomoze komus w ocenie mozliwosci repliki :) na kulkach 0.25, eXtreme precision. wchodzi jedna za druga, w pollitrowa butelke z 10-12 metrow. ogniem pojedynczym, po uprzednim wstrzelaniu w cel. 5 serii po 5 strzalow z 12-13 metrow - skoncetrowane w kwadracie 15x15 cm.staralem sie stabilnie trzymac replike i nie zmieniac polozenia.troche jednak czuc drgania po przycisnieciu kolby do ramienia. seria 5 strzalow, 4.5 metra - 5x5 cm. hop up - bardzo ladnie IMHO :) bez HU - widze ze kulka leci, leci,pozniej spada,i robi sie tak mala,ze juz nie widze. tzn dopiero na tym zasiegu zaczela spadac. z HU leci,leci,robi sie mala i zaczyna leciec do gory,pozniej juz znika z oczu.nie widze kiedy spada. gumka HU ladnie docisnieta do lufy.trudnosci z wyjeciem. niedlugo dokupuje sobie tez prometheusa, i troche pozniej jednoczesciowa komore HU z King Arms. wystarczy mi te stockowe 400 fpsow. btw, robil ktos pomiary stockowe ? na forum znalazlem ze 400, na gunfire 340-370, na asgshopie bodajze,albo na innym,gdzie mozna tego JG kupic,ze 390. nie wiem czy trzeba do repliki dokupowac lepsza gumke HU. ta sie sprawdza. ew prosze o komentarze bardziej doswiadczonych, ktorzy wystrzelali juz z 2-3K kulek z tego aega. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Asgshop to raczej nie bo oni się chinolami nie zajmują ;-) Kolega ma 440fps :o Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Witam! Przeczytałem cały temat i mam pare pytań: 1. Są dwie wersje tej repliki? Z pojemnikiem na batke i bez niego? 2. Jaka batka wejdzie do kolby i jaką najlepiej dokupić do niego żeby dłuuugo 3mała i był dobry ROF?? 3. Kulki odpowiednie do niego to 0.25?? 4. Czy TE body spasi sie z HK416 ? Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 1.Sa 3 wersje(w polsce narazie 2) oprocz tych ktore wymieniles jest jeszcze model ze stałą kolbą i dłuższą lufa. 3.Ja strzelam z 0.25 i mysle ze sa okey. 4.Co do body mi trafilo sie czarne ma oznaczenia broni ostrej i wyglada to ladnie,szkoda tracic oznaczenia za rzecz średniawego metalu. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 (edited) A jaka batka wejdzie do kolby tej rozsuwanej Było w temacie. Wejdzie ta: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1693 i jaką najlepiej dokupić do niego żeby dłuuugo 3mała i był dobry ROF?? 9,6V i jak najwięcej mAh na dobrych ogniwach 8-) Edited December 28, 2007 by boundrose Quote Link to post Share on other sites
korytkos Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Ktoś wymieniał gumkę? Warto? Podobno ze stockową jest dobre uszczelnienie, ale ostatnio hop-up podkręcał mi około jedną na 5 strzałów. Fakt - było zimno około 0 stopni Celsjusza, ale na początku użytkowania podkręcało mi lepiej nawet chyba w większym mrozie. Myślałem, że się przetrze i będzie strzelało jak należy, tymczasem wystrzelałem około 2000 kulek a działa to w drugą stronę. Quote Link to post Share on other sites
Baranoslaw Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 HU faktycznie słabo kręci, przynajmniej na mrozie. Przy pierwszym otwarciu, odrazu poszło 1 ucho. Lecz w tym przypadku, muszę przyznać, że replika jest odwzorowana zbyt realistycznie :) Często można natknąć się na zdjęcia amerykanów z HK416 posklejanych grubą taśmą. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 HU faktycznie słabo kręci, przynajmniej na mrozie. Przy pierwszym otwarciu, odrazu poszło 1 ucho. Lecz w tym przypadku, muszę przyznać, że replika jest odwzorowana zbyt realistycznie :) Często można natknąć się na zdjęcia amerykanów z HK416 posklejanych grubą taśmą. ja uważam ,że body jest solidne,a hop-up przed wymianą gumki na silikonową podkręcał kulke beznadziejnie,nie ważne jak się wyregulowało i tak kulka po ok20-30m leciała w kosmos. Quote Link to post Share on other sites
korytkos Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 ja uważam ,że body jest solidne,a hop-up przed wymianą gumki na silikonową podkręcał kulke beznadziejnie,nie ważne jak się wyregulowało i tak kulka po ok20-30m leciała w kosmos. chyba na 0.12 ;) U mnie nawet na 0.20 słabiutko podkręcało i bardzo rzadko. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 ja uważam ,że body jest solidne wg mnie body jest tylko do wymiany na metalowe. Niestety nie udało mi się znaleźć takiego, które odwzorowywałoby dobrze oryginał jak i współgrało z szynami RIS. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Jak długa lufa tam siedzi? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Info ze zbrojowni. Specyfikacja: Gear Box: Wersja 2 Magazynek: 300 Kul Długość: 690/765mm Długość lufy: 280mm Waga: 2860g Wykonanie: Metal + ABS Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Instrukcja, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1500 mAh, Ładowarka 220/230V, Wycior do lufy, 200 kul 0.2g Zmierzona prędkość wylotowa: 400+ Fps Gwarancja: 12 miesięcy Quote Link to post Share on other sites
korytkos Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 A ja wymierzyłem 29cm ;) Będę się zastanawiał nad zmianą na dłuższą, bo rozrzut jest spory, ale nie wiem czy nie jest spowodowane z chwiejną lufą. Izolacja i i mocniejsze dokręcenie pierścienia powinno pomóc. Wcześniej samo dokręcenie dało spokój na jedną strzelankę. Ostrzegam też przed zbyt mocnym dokręcaniem szyny, bo gwint może się spierniczyć. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 wg mnie body jest tylko do wymiany na metalowe. Niestety nie udało mi się znaleźć takiego, które odwzorowywałoby dobrze oryginał jak i współgrało z szynami RIS. To powinno podejść: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1055 Pozdro Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 To powinno podejść: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1055 Pozdro To body pojawiło się już w temacie. Wizualnie wygląda jak emkowe jeśli chodzi o wysokość szyny RIS jak i gniazdo magazynka. Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 (edited) kolejne testy balistyczne... kulki G&G, 0.25, i porzadnie przeczyszczona lufa. skupienie z 4.5 metra - praktycznie w punkt (dlugie serie pojedynczych strzalow) zasieg i dzialanie hop-up - jak pisalem,kulka leci,i na granicy widocznosci wyraznie zostaje podbita do gory. hop up wg mnie bardzo solidnie podkrca. aha,i HU stockowy podkreca kazda kulke.strzelalem dlugimi seriami na mrozie... nie pamietam ile,ale zimno bylo ;] :!: czy wie ktos moze jak wytrzymale sa bebechy tego guna? podobno cylinder to kopia systemy... generacja II JG z tego co czytalem byla bardzo spoko.teraz jest jeszcze ulepszona. co o niej sadzicie? m120 moze byc,czy trzeba downgrade? Edited January 5, 2008 by entropus_rvs Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Wszystko jest zajebiście solidne o nic sie nie martw,ktoś testował na m130 po 4000 kulek zero sladow zauzycia a potem wystrzelal jeszcze kilka razy tyle i wszystko sie trzyma b.ładnie. Ogolem polecam i to bardzo Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 (edited) no tak,obserwuje ten temat.i na razie po ok. 8,5 K kulek "Aby określić wytrzymałość elementów wewnętrznych wrzuciliłem M130. Giwera ma teraz 461-468fps. W stoku miał 410(?)fps. Wczoraj wystrzelałem 4k BB w krótkich seriach (max 10 kulek) i na pojedynczym. Dziś jest kontynuacja testu: przez HK przeszło już 8,5k BB 0,25 Xtreme. Nie widać żadnych różnic w pracy GB." http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=42458 kolega Paul mial zamiar rozkrecic po swietach GB po wystrzeleniu ok 20 K kulek.jeszcze tego nie zrobil.a ja ciekaw jestem :) a jak opinie innych forumowiczow co do GB III gen JG? bo chyba wszystkie maja ten sam - hk416, g3, sig552, steyr. btw.oplaca sie kupowac lufe precyzyjna (prometheus) 363 mm? czy wystarczy standardowo 300 mm - tyle miesci sie w gunie do konca lufy zewnetrznej, do konca tlumika plomienia z 33 cm.mozna kupic tlumik na allegro za 50 pln,lub 35 bez tlumienia..tzn sama blacha jako oslona precki;] Z tego co wiem (czytalem na forum w tematach o lufach precyzyjnych ;] ) roznice skupienia miedzy lufami roznych dlugosci a tej samej jakosci nie sa duze. chyba,ze chodzi o snajpy powyzej 500iluśtam fps na 70-80 metrze zasiegu ;] Edited January 6, 2008 by entropus_rvs Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Miał ktoś okazję postrzelać z 416'stki na TYCH magazynkach? Jeśli tak to czy dobrze siedzą w gnieździe? Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...D145RS_srch_416 Napisz jak znajdziesz gdzieś body of VFC do HK. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Wie ktoś czy pasują do tej repliki lufy zewnętrzne od m4a1? Np:Wie ktoś czy pasują do tej repliki lufy zewnętrzne od m4a1? Ja do swojej HK przykręciłem z ciekawości końcówkę lufy z m4a1 Boyi. Pasuje idealnie. Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 steyr ma gb 3. ale g3 i sig552 maja gb2 chyba. btw czytalem dosc troche:) tylko malo info jest o III gen JG ogolnie :( najwiecej o hk416.nikt na razie nie rozkrecil GB. sczerze,to chodzilo mi o to,ile daja te poprawione bebechy wypisane na gunfire.pl -> - wzmocniony szkielet - sprężyna M120 - chromowany cylinder - nowy typ głowicy tłoka - poszerzone zęby zębatek środkowej i tłokowej - osiem zapadek na zębatce silnikowej - łożysko kulkowe za zębatce silnikowej - silnik o zwiększonym momencie obrotowym - gumka HU jest montowana na "ciepło" i dzięki temu uzyskano maksymalną szczelność tego miejsca Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 jeśli ma to Ciebie uspokoić to, zasugerowany: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=42458 również testuje podobną konfigurację. Tyle, że na Intellekcie 9,6V i wymieniłem łożyska na metalowe(no i HU silikon). Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Jak to jest wreszcie z wersjami tego hk416? Nie chodzi o żadne różnice w kolbach tylko body. Widziałem 2 typy, szare body i skośne gniazdo magazynka i czarne body i proste gniazdo magazynka. Gunfire napisał, że jest tylko jedna wersja a różnica w kolorze może wynikać z "czystości" formy albo materiału uzytego do danego odlewu, a istnienie drugiej wersji wzięło się z plotek na forum... Jak to jest? Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 gunfire mija sie z pradwa ;] kolega ma wersje z puszka lasera.ma czarne body i prosty magazynek. ja ma z kolba crane stock, szare body,skosny magazynek. to nie jest roznica materialu;] sa dwa typy body;] chyba,ze jest tez body szare i prosty mag,i czarne i skosny. aha,i kolor risa sie rozni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts