gloomer Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Precka do 300mm a tłumik jaki chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Doki Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Dzieki za odpowiedz :P Quote Link to post Share on other sites
Doki Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Czytalem co nie co na temat metalowego body od m4 i mam tylko dylemat poniewaz ktos pisla ze 5 czy 6mm jest roznucy wiec obawiam sie ze moj kolimator nie bedzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Tu chodzi o różnice w wysokości body i frontu. Kolimator zamontujesz bo nie chodzi o szerokość szyn. Quote Link to post Share on other sites
Doki Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Przepraszam ze jestem natretny ale trudno :D. Aewidentnie chodzi mi o baterie czyli zadna bateria lipo nie wejdzie do kolby ? Quote Link to post Share on other sites
Doki Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 (edited) Mam do was prosbe gdzie kupic to hk na zadnej stronie go nie ma dzwonie do sklepow mowia ze dopiero za dwa miesiace pomocy :( przepraszam za spam i czekam na odp Edited July 8, 2013 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Jakaś batka wejdzie do kolby a co do HK to szukaj używek albo sprowadzaj za granicy. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Właśnie wie ktoś czy gdziekolwiek są one dostępne. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Tylko komis i za granicą. Ahhh ciesze się, że mi się udało zdobyć dobry egzemplarz jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Ale HK416 gfc było produkowane przez JG bynajmniej tak mi się wydaje bo w opisie na gunfire pisze,że ten hakacz ma plastik body to więc raczej JG miało tylko plastikowe body. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 Nie wiem o co Ci chodzi ale przytaknę Ci, że HK416 ma plastikowe body. Ja swojego hk dorwałem z allegro parę miechów temu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Jg ma body i plastik i metal. Patrz wgc, rsov, etc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Jeśli rozmawiamy o III generacji to plastik. Quote Link to post Share on other sites
Paveleq2 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Witam! Przeczytałem ponad 40 stron tego tematu i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, a mianowicie jakiej mocy akumulator najlepiej umieścić w tej replice ( III generacja) ? Czy 11,1 V jej nie zaszkodzi i czy 1500 mAH to nie za mało ? Chciałbym się również dowiedzieć jakie wymiary ma otwór w kolbie (składana) przeznaczony na akumulator? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Jeśli chodzi o akumulator ja używam 11,1 1500 mah firmy Zippy i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Paveleq2 Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 Jeszcze orientacyjnie spytam. Ile kulek można wystrzelić na akumulatorze tego typu ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) Wiesz co już inwidualna kwestie repliki, czy masz mosfet, jakie kable, spirng itp. Ale do 1500 kulek na luzie. Edited June 27, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
L3ny Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Witam, Orientujecie się może jak odłączyć frontową część plastikowego body, od lufy zewnętrznej? Mam do przełożenia metalowe body i utknąłem :icon_confused: Replika ma już pare lat (chyba 4-5) JG6622. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Witam, Czy do hk416 pasują pmagi czy tylko standardowe magazynki M4? Które midcapy-pmagi polecacie? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Pmagi tylko krótkie pasują a długi trzeba brzydko ścinać. Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 (edited) No to je sobie odpuszczę i wezmę zwykłe do M4 :(. A cymowskie midy będą siedzieć w gnieździe i podawać kulki bez problemu? Dokładnie te: http://gunfire.pl/product-pol-1152201376-Magazynek-mid-cap-do-replik-typu-M4-M16.html A odnośnie lufy wewnętrznej - wymienić? Chciałbym wsadzić jakąś preclufę, ale żeby nie była dłuższa od stockowej. Na stronie podają, że ma 290mm. Co polecacie? Wejdzie tam jakakolwiek czy szukać jakiejś "specjalnej"? Edited July 11, 2013 by cymek999 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Ja mam stocową lufę i gumkę cymy i o dziwo mam dobre skupienie. Co do midów cymy nie miałem szans testować, low capy boyi działają bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Mrpiotras Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Mam do was prosbe gdzie kupic to hk na zadnej stronie go nie ma dzwonie do sklepow mowia ze dopiero za dwa miesiace pomocy :( przepraszam za spam i czekam na odp 2 miechy mineło i dalej nic :D Quote Link to post Share on other sites
PiPERo Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 2 miechy mineło i dalej nic :icon_biggrin: Gunfire ma przecie HK416 (gfg12 metal), kupiłem z promocją 10% i jestem bardzo zadowolony. (Dostałem egzemplarz bez oznaczeń producenta, czysty czarny karabinek) Midy cymy i boyi pasują, choć teraz brał bym tylko cymy gdyż są krótsze o jakieś 3-4cm i mają 50 kulasów więcej pojemności (maja taką samą długość co stockowy hcap) Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Potrzebuję pomocy. Chciałem rozebrać swoje HK i zatrzymałem się w połowie. Tylny pin wyszedł bez problemu (to nie tyle pin co śrubka, odkręciłem ją imbusem). Natomiast przedni ani drgnie, żaden imbus tam nie pasuje, nawet nie wiem czy się to odkręca czy wybija. O to chodzi: http://i.imgur.com/HsrAf2z.jpg Jak sobie z tym poradzić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts