-MARIO- Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 @Pietrzak - piłeś, nie pisz. I pozamiatane :p Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Zamiast przepychać się słownie jak małe dzieci może ktoś łaskawie wyjaśni która komora jest lepsza i dla czego. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 AA.Lepiej wykonana,działa ze stockową głowicą cylindra,dziala na stockowych lufach i gumkach vsr .. Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Mam dylemat. Bo gdzieś tutaj na forum wyczytałem, że ludzie już średnio polecają promyki. Ktoś ostatnio montował, poleca lub nie? Chodzi mi o promyka do VSR 430mm (komora zostaje stockowa). Zamawiałbym z jarmix bądź deltashop, więc raczej pewne, że byłby to oryginał. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Z delta shopu to ty chlopie nic nie zamawiaj, bo i tak pewnie nie maja , tylko jest napisane że dostepne-pare razy już tak miałem. Ja bralem ze 2 lata temu na specshopie laylax pss10 430 i jest ok Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 O deltashopie to słyszałem. ;) a i tak tam niby jest tylko do przerabiania, więc będę brał z jarmixa jak coś. Właśnie ja słyszałem, że promyk spoko, tylko ostatnio, jakoś ze 2 miesiące temu czytałem jakieś tam opinie i się zastanawiam. Ale w takim razie pewnie wezmę i będzie problem z głowy. :) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Druga sprawa to kulki.Nawet najlepsza lufa na dupiatych kulkach nic nie da ;) Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Kulki to wiadomo. :) póki co szpetny polecą, bo podobno są całkiem ok, jak będzie źle to będę dobierał jakieś inne. ;) temat o kulkach śledzę od jakiegoś czasu. :) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Specny sa w miare ale szału nie ma.Lepiej juz blsy kupić :) Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Słyszałem o nich właśnie. Pewnie też wpadną na testy. :) szkoda tylko, że nie robią opakowań po 1000 sztuk, tylko 1kg. ;) Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Mario które blsy używasz ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Akurat nie mam blsów tylko geoffs , ale jak te się skończą to je nabędę ..O blsach jedynie słyszałem pochelbne opinie i rozmawiałem z ludźmi którzy ich używają i polecają .Ze specny strzelałem od 0.4 po 0.45g .Zdarza się, że uciekają na boki w ostatniej fazie lotu na powiedzmy 70m Quote Link to post Share on other sites
headsh00t Posted June 25, 2018 Report Share Posted June 25, 2018 Szukam adaptera tłumika do G speca i nie mogę znaleźć wiekszość podpisana jest w sklepach jako G spec ale maja gwint 20mm a ten jest za mały . Może ktoś pomóc? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 25, 2018 Report Share Posted June 25, 2018 Wytocz adapter. Koszt podobny jak ze sklepu, a będzie solidniejszy. Ja w ten sposób zrobiłem sobie adapter tłumika do MK23. Quote Link to post Share on other sites
Hatsu Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 Hej, szukam kogoś kto mógłby pomóc mi z doborem rzeczy do tuningu BAR-10 od JG. Nie wiem czy powinienem tu tutaj pisać ale w razie czego to usunę. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
ASGpomian Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 Dzień dobry, w ostatnim czasie stałem się posiadaczem VSR od TM w wersji real shock. Póki co chciałbym żeby replika dmuchała w okolicach 500 fps. Czy do danego tuningu stockowy zestaw spustowy wystarczy? Pozdrawiam i z góry dzięki za odp :) Quote Link to post Share on other sites
Łysielec667 Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 Witam. Raczej nie wytrzyma zbyt długo. zalecałbym wymianę wcześniej bo takie rzeczy lubią padać w trakcie najciekawszych momentów rozgrywki :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
toneiroPL Posted October 24, 2018 Report Share Posted October 24, 2018 Cześć, czy ktoś może ma doświadczenie z różnymi średnicami otworów w dyszy? Mam w ręku dwie głowice z otworami: 3,5 mm oraz 5 mm i zastanawiam się czy to ma znaczenie i jeżeli tak to jakie? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 25, 2018 Report Share Posted October 25, 2018 Ma. Chinole stosowali zwężki z gwintowanymi nakładkami, by zbijać fps z bodaj 550 na 400. Jeśli gwintu brak, to najpewniej ta 3.5mm to stock, a 5mm to jakiś bore-up lub część tuningowa. Ogólnie, ja bym wstawił 5mm, skoro masz. Quote Link to post Share on other sites
toneiroPL Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 Dzięki za odpowiedź, a poza FPS? Czy ma to wpływ na stabilność lotu kulki czy cokolwiek w tym stylu? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 26, 2018 Report Share Posted October 26, 2018 Minimalne. Tłok uderza o cylinder szybciej jak ma dyszę o większej średnicy i nie ma hamulca pneumatycznego. To wprowadza dodatkowe wibracje, które minimalnie mogą wpłynąć na skupienie na perymetrze. Dużo tu zależy od sztywności osadzenia zamka i zespołu lufy. Snajpy w ASG to niezła apteka. Tu wszystko ma znaczenie jak już walczymy o poprawę skupienia w centymetrach i milimetrach (LOL). Quote Link to post Share on other sites
Naderus Posted December 5, 2018 Report Share Posted December 5, 2018 Cześć, Czy po zrobieniu Rhopa będę mógł używać Promyka AEGowego z komorą AA do VSR bez przerabiania komory? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 Raczej tak. Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Warto wymienić stockową komorę hop up TM Vsr 10 na Action Army? Mam lufę PDI, gumkę km heada zieloną a reszta bebechów jest od airsoft pro cz. Generalnie stockowa komora to jedyne czego nie wymieniłem i powoli się łamię. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Raczej nie. TM są dobrze spasowane. Ja mam stockowego WELL'a (metalowy) i nie widziałem kompletnie żadnej różnicy po wymianie na co innego. A nawet było gorzej, bo stockowy TM (metalowy) jaki wstawiałem miał krótszą wypustkę dociskową i nie kręcił dobrze. Więc w mojej opinii, jeśli komora jest metalowa, to ją zostaw. Nie ma sensu wszystkiego wymieniać. Jak VSR jest dobrze złożony, to żeby walił na 75m w punkt to wystarczy w nim lufę i gumkę zmienić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts