Chochla Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Nie chce wywolywac tutaj niepotrzebnej dyskusji ale uwaga co do IM. Nie bardzo rozumiem potrzebe obowiazkowego podawania grupy krwi. Ja prawde mowiac swojej nie znam i na pewno nie zdaze jej poznac przed lykendem. A nawet jakbym ja znal to umieszczenie jej na IM jest bezcelowe, bo jakikolwiek lekarz lub ratownik i tak tej informacji nie moze brac pod uwage w przypadku potrzeby podania krwi - maja obowiazek przeprowadzic testy. Jesli ktos zna swoja grupe, OK, niech sobie ja wpisze ale nie wymagajmy w ramach obowiazku czegos co tak naprawde nie jest niezbedne do uczestnictwa w imprezie. Link to post Share on other sites
Xie Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Moja propozycja - napisz sobie NIE ZNAM i już. Tak jak napisałeś - lekarz musi sprawdzić. Jeszcze prośba do Organizatora o podanie listy uczesników (same ksywki, żeby nikt się nie czepiał o ochronę danych osobowych). Miło mi będzie zobaczyć wcześniej kogo spotkam :) Link to post Share on other sites
Chochla Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 W razie wypadku lekarz i tak ma obowiązek sprawdzić czy na pewno masz taką jak twierdzi karteczka. No przeca o tym mowie? Jaki wiec cel ma wymaganie od uczestnika taj informacji jako obowiazkowej? Link to post Share on other sites
Xie Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Już, już poprawiłam. :) Nie czepiaj się proszę, w pracy jestem :D niewyspana itp. Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Mnie niestety nie będzie, siła wyższa :( Link to post Share on other sites
Biper Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Jak jest z granatami i świecami dymnymi? Bo chyba nic nie było wspominane na ten temat. Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Miłej zabawy życzę wszystkim - niestety nie opłaca mi się dymać 250km samemu samochodem przez śniegi i zaspy stąd od razu odpuściłem ;) Róbcie dużo fotek coby miło się oglądało potem ;) Link to post Share on other sites
mAcieK 47 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Zainteresowani bezpośrednim dojazdem z Krakowa i z powrotem proszeni są o kontakt na PW. Wynajmujemy busa. Mamy wstępnie ok. 8 miejsc wolnych. Cena za osobę (w zależności od ilości chętnych) to 40-50zł. Link to post Share on other sites
Wojtus17 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Dobry wszystkim, rozumiem, że IM można sobie samemu uzupełnić, nie trzeba mieć potwierdzenia lekarza, jesli ma sie pewne dane na temat swojego stanu zdrowia?? Link to post Share on other sites
yogurt Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Jeszcze prośba do Organizatora o podanie listy uczesników (same ksywki, żeby nikt się nie czepiał o ochronę danych osobowych). Miło mi będzie zobaczyć wcześniej kogo spotkam :) nie wiem czy to będzie możliwe bo w zgłoszeniu podawało się Imię i Nazwisko a ksywki raczej nie były wymagane. Link to post Share on other sites
Crazy Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Ale sie pytań nagle narobiło. To będzie tak: 1. Grupę krwi każdy ma (a przynajmniej powinien mieć) wpisaną w książeczce zdrowia a już obowiązkowo w książeczce noworodka, można też ją poznać zgłaszając się do punktu krwiodawstwa, a tam błyskawicznie i za free dostanie się tą informacje, no i zrobi sie dobry uczynek :) , ale jak pomimo wszystko nie zdołacie poznać swojej grupy krwi to zróbcie tak jak mówi Księżniczka, po prostu wpiszcie NIE ZNAM 2. Dowolnej pirotechniki można używać na terenie Strefy (bazy), a w lesie dozwolone są tylko świece dymne. Działać będziemy na terenie podlegającym pod straż leśną i jakieś tam koła łowieckie, a żaden z właścicieli nie wyraził zgody na używanie na ich terenie petard wybuchających. 3. Mikołaj twierdził że dzisiaj do wieczora zdąży zrobić ogólną listę uczestników oraz podział na strony, ale możliwe jest opóźnienie z pewnych powodów. Nie jestem pewien w jakiej postaci będzie zaprezentowana lista, ale na pewno nie będzie po xywach bo zwyczajnie ich nie znamy, najprędzej nazwa ekipy i ilość osób w jakiej dana ekipa się pojawi 4. Tak, IM, można sobie samemu uzupełnić, tylko jeszcze raz zaznaczam, jak nie jesteś pewny swojej grupy krwi to idź się upewnić, albo jak nie masz czasu to zastosuj się do zaleceń z punktu 1. Edited January 7, 2008 by Crazy Link to post Share on other sites
Nemu Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 O... To jest dobry motyw. Bo właśnie tak się zastanawiałem że nie chciałbym raczej dostać przy zasadzce bo przeciwnik nie wiedział że jestem trupem. Ja bym proponował oprócz broni na ramieniu jeszcze np. kawałek czerwonej szmatki położonej na głowie / ramieniu było by to 100% pewności a to nie wiele kosztuje. Link to post Share on other sites
Crazy Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Było już pisane że trupy gdy nie ma walki poruszają się za squadem bez wyciągniętych czerwonych szmatek, gdyż mogą tymi szmatkami zdradzić położenie oddziału. Nie wiem jak co niektórzy, ale ja wole dostać kilka kulek niż wsypać oddział i doprowadzić to "śmierci" reszty kumpli :) Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Już widzę jak zarzucam na plecy M249 a co do chodzenia za oddziałem to proponuję zabici z czerwonymi szmatami 40-50 metrów za oddziałem tak żeby utrzymywali kontakt wzrokowy ale nie pałętali sie i nie wprowadzali zamętu w czasie wymiany kompozytu . Edited January 7, 2008 by przemek10 Link to post Share on other sites
parowson Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Jest to bez sensu bo wrogi oddział będzie wiedział ze trup będzie 40-50 metrów za nimi więc na jedno wyjdzie czy będą ze szmatami za nimi czy 50 metrów w tył. Pozostańmy przy broni na plecach ^^ Link to post Share on other sites
Biper Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Nie ma co kombinować, skoro orgowie tak ustalili to tak ma być, ktoś zresztą pisał że taki system sie sprawdził więc nie ma co udziwniać. Link to post Share on other sites
TabuMan Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Nasz team dowiedział się dziś że niestety za dużo jest osób i nie możemy przyjechać na strzelanie :/. Lipa jak cholera... Róbcie przynajmniej dużo fotek Link to post Share on other sites
Demo666 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Już widzę jak zarzucam na plecy M249 Co Ty pitolisz? Biegasz z tą M'ką niemal jak z klamką. Przy Twoich gabarytach raz dwa i masz M'kę na plecach :) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Może niech jeszcze raz organizator powtórzy mechanikę działań trupów ultra wielkimi literami bo widać część ma problem z przyswajaniem treści. Link to post Share on other sites
Crazy Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Wedle życzenia: Trup po trafieniu porusza się za resztą swojego oddziału ze schowaną czerwoną szmatą. Wyciąga ją w momencie gdy oddział ma kontakt z wrogiem, a następnie staje w bezpiecznej odległości od miejsca walki. Ci, którzy chcą aby ich "trupowatość" była wystarczająco wyeksponowana MOGĄ (a nie muszą) nosić karabin na plecach lub wyciągnąć go na wyprostowanych rękach w górę w momencie kontaktu oddziału z wrogiem. Pozdrawiam Crazy Link to post Share on other sites
Woody Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Ludzie, nie pasuje - zróbcie na własnych zasadach osobne manewry/zlot.... Krótka piłka. Link to post Share on other sites
Demo666 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Ludzie, nie pasuje - zróbcie na własnych zasadach osobne manewry/zlot.... Krótka piłka. Jeju, wyluzujcie trochę, bo wychodzi jakby tu już regularna kłótnia była. Po prostu zasugerowałem upgrade który miałby szanse oszczędzić zgryzów, wszystko w dobrej wierze i tyle :) Edited January 7, 2008 by Demo666 Link to post Share on other sites
zavisza Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Czyli gdy Mikołaj (moj imiennik :P) przedstawi info o podziale, jak mniemam doda takze juz dokladniejszy zarys fabularny? Bo to co jest na pierwszej stronie daje bardzo ogolne pojecie o wszystkim :] Link to post Share on other sites
Święty Mikołaj Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Zasady, jak je pięknie na czerwono ujął Crazy są takie a nie inne. Co do listy uczestników, jak już wcześniej również Crazy napisał, jest ona tworzona pod kątem losowania ewentualnych nagród - zatem z imienia i nazwiska, więc nie mogę podac pełnej listy uczestników, dla zainteresowanych grupy które biora udział w zlocie to GGA KRUK PRETORIAN 1st S.O.C DOM JASTRZĘBIA GODLIKE MIWO FOXHOUND ŚWIETOKRZYSKA PARTYZANTKA - połączone siły ze świętokrzyskiego południe pojawi się pod egidą PIECHOTY GÓRSKIEJ ASG KILLERS SGS REP HUNTERS STRZELEC KOS ASF NTLW (nowotarskie liceum wojskowe ) RAINBOW JAWORZNO grupy z opolszczyzny zebrane w OPAS SGD OFA POS HADS RCCE REGIMENT JAWORZNO KEASG SILESIAN SPECIAL FORCES AS Mustang T.G.A SZPON DZIKIE GĘSI FGEA FAT ZABRZE TGASG ZAKOPANE S.O.W.A wszycy mniej lub bardziej liczni plus kilku niezrzeszonych i reprezentacja środowiska częstochowskiego podział zostanie przedstawiony na dniach WAŻNA INFORMACJA! JEŻELI KTOS CHCE ZAPLACIC PRZELEWEM - TYLKO DO ŚRODY, ŻEBY NIE BYŁO POTEM PROBLEMÓW ROZLICZENIOWYCH. PROSZĘ RÓWNIEŻ ZABRAC DOWODY WPŁATY NA ZLOT. NIE BĘDZIE PROBLEMEM UISZCZANIE WPISOWEGO PRZED ZLOTEM NA MIEJSCU W STREFIE. Edited January 7, 2008 by Święty Mikołaj Link to post Share on other sites
DZideK_SZPON Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 przepraszam za kolejne glupie pyt. ale chyba mi to umknelo: co z medykami? Link to post Share on other sites
Recommended Posts