sodi Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (brak opcji edit.) Dostałem odpowiedź od krakmanów w sprawie cylindra "Witam! Cylinder ten jest wymiarowy i nie ma żadnych problemów z jego wymianą. Pozdrawiam!" Quote Link to post Share on other sites
melon Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 To może w jakiejś nowszej serii... Ja u siebie wymieniłem na cylinderek Systemy i jest nieco krótszy od stockowego i jest dość pokaźny otwór między cylindrem a szkieletem GB. Taśma teflonowa załatwiła sprawę, tak tylko informuję. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Dałby mi ktoś instrukcje jak wymienić lufe i wogul, czy będe w stanie to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Dałby mi ktoś instrukcje jak wymienić lufe i wogul, czy będe w stanie to zrobić? http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks...eciach/#Item_17 Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Ok panowie wymieniłem Lufke na prece 6,04 510mm elementa i gumke HU na guardera silikonową :). Celność o niebo lepsza! Tak samo ma się sprawa zasięgu. Około 10-15m większy :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 (edited) Ok panowie wymieniłem Lufke na prece 6,04 510mm elementa i gumke HU na guardera silikonową :). Celność o niebo lepsza! Tak samo ma się sprawa zasięgu. Około 10-15m większy :) Na pewno... :mrgreen: Takie żarty to tylko w śmiechu warte :lol: Celność mogła się znacznie polepszyć, zasięg skuteczny wyrównać do zasięgu całkowitego, ale to jest ok 5m, nie więcej... Bajki o 15m to możesz opowiadać jak wstawisz M130-140. Edited June 26, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 No spoko :). Ja wyrażam tylko swoje zdanie. Masz racje moze troche przesadziłem z tym zasięgiem... Sry. Po prostu mówiłem to patrząc na moje nieprecyzyjne "oko". Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) Mam pytanie, jaki zestaw Bore-up polecicie do tego modelu? Myślałem nad Deep Fire albo CA. A może polecicie jakiś inny? http://asgshop.pl/produkt.php?id=2394 Edited June 29, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Jak masz kasę na CA to kup CA, a jak masz już tyle kasy to może dasz 20zł więcej na systemę? :D W Deep fire'a się nie baw. Dobrze działa dopiero od m120 a w naszych kałaszkach nie ma m120(jest trochę mniej). Do tego płaska glowica tłoka... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Jak masz kasę na CA to kup CA, a jak masz już tyle kasy to może dasz 20zł więcej na systemę? :D W Deep fire'a się nie baw. Dobrze działa dopiero od m120 a w naszych kałaszkach nie ma m120(jest trochę mniej). Do tego płaska glowica tłoka... I tak miałem zamiar wstawić M120/M120S systemy. Ta płaska głowica to taka wielka wada??? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Próbował ktoś do tego AKSa zamontować stałą kolbę od AKMa Cymy? Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Mhm nie wiem czy zamontowanie tej kolby byłoby możliwe... W bojach montowanie kolby masz na zawiasie.... Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Generalnie przy sprężynach mniejszych jak m130/m135 to jedyną wadą tej głowicy może być głośny odgłos strzału. Zamiast sprężyny Systemy wstaw guardera:) troche więcej fps i dłużej trzyma noimalną prędkość:D Jeżeli już będziesz miał to m120 to i możesz wstawić borka guardera. Ta kolba nie będzie pasować:D Chyba że zmienisz body...:P Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Gdybym miał zmieniać body na ZnAlowe to bym nie brał AKS Boja tylko AKM Cymy :P A jakby przyspawać do body montaż od stałej kolby? Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Jak jest komoraz zamkowa ze składakiem do kupienia z boja, to ze stałą zapewne też będzie ;). Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie: Drewniany front w AK47 jest ten sam co w AK74? Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Nje. Quote Link to post Share on other sites
BeKoN Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Kurde... wstawiłem precke systemy http://taiwangun.com/?str=product&prId=885 gumke systemy http://taiwangun.com/?str=product&prId=871 i przy ~390 fps'ach strzela z zasiegiem porannego siku. Wstawiłem dystanser http://taiwangun.com/?str=product&prId=1118 .... i dalej to samo :/ Gumke silioknem potraktowalem z wierzchu, delikatnie, tak by tylko włożyć do hopa. W środku pierwsze przemyłem a póżniej wysuszyłem. O co to kaman ? :| dalej nie podkręca i nie wyciąga kulki na odpowiedni zasięg :/ Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Na HU minimalnym też tak strzela ? Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 (edited) Hmmm... Mam prośbę. Będę miał do dyspozycji około 200 złociszy. Da sie z tym zrobić coś sensownego? Tzn jakiś sensowny tuning? I co byłoby najlepsze? PS. Mój kałaszek jest delikatnie tuningowany przez PJ. http://taiwangun.com/?str=product&prId=895 - lista zmian. I jeszcze jedno. Delikatny offtop. Mianowicie dzisiaj hop mi "wysiadł" - prawie wcale nie podkręca chociaż jest ustawiony na max. Ktoś wie co to może być? Edited July 21, 2008 by Bushec Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Gumka HU, precka (obie Systemy), jak dołozysz troszke to batka. Quote Link to post Share on other sites
BeKoN Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 @helgrind: Ano, w którą byś strone nie kręcił mniej wiecej to samo. Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Mam to samo... :/ Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Komora?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts