Sedoro Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 M130 + tłok i powinno wytrzymać. Zębatki są takie jak w wersji cm04x, głowice też. Na LIPO 2s silnik bezproblemu ciągnie M130. Wychodziło wtedy coś koło 470FPS. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 No właśnie chodzi o to, że muszę mieć poniżej 450fps. W moim środowisku powyżej 450 tylko singiel, a ja jednak nie chciał bym pozbywać się auto na rzecz tych 20 fps zapasu. Ile mniej więcej fps bym miał na m120? I jeszcze jeżeli chodzi o tłok to jakiej firmy polecasz? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) Tłok z pełną metalowa szczeka SHS, np taki: http://azteko.pl/shs...-bl-p-2556.html Co do FPS to róznie bywa ale M120 będzie coś koło 450, zależy od złożenia. Edited January 12, 2013 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 @ Yaramo ja przez 6 miesięcy nosiłem eotecha na tej szynie z przodu i wszytsko było w porządku. Jedyny problem to to ze daleko oka i gorzej sie celuje ;( teraz wymieniam replikę i przerzucam się na jaskółczy ogon w metalowym body Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Druga szyna wymaga modyfikacji (a raczej podstawa szczerbinki ich wymaga), ale jest ciekawszą opcją. Jakbym wyrzucił całkowicie szczerbinkę, to wtedy szyna wchodzi na 100 % bez problemu ? Nie, musisz jeszcze zmodyfikować ogon kolby. Mam pytanie - czy ktoś z Was wypróbował ten patent? Jak się sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 mój kolega go ma w swojej cm028A i choć nie nosi żadnego kolimatora to szyna jest i wszystko cacy :) Quote Link to post Share on other sites
DeX1651 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Witajcie. Moją przygodę z asg planowałem od zakupu shotguna 003 agm,ale przeglądałem allegro i trafiłem na to : http://allegro.pl/cyma-cm-028-replika-ak-47-i3032179672.html lub http://allegro.pl/cm-028-ak47-tactical-dodatki-ak74-akm-i3036231579.html W tej pierwszej niestety jest zgodnie z opisem sprzedawcy słaba bateria,trzeba by dokupić nową - jaki to koszt?Rozumiem że razem z baterią,przydałaby się nowa ładowarka? Quote Link to post Share on other sites
Wiedźminos Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Weź taktykala bo nie trzeba zmieniac baterii. Taktykal to ten drugi jakby co :teeth: Quote Link to post Share on other sites
dawid4157 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Moim zdaniem Tactical z wyglądu jest lepsze(choć to w sumie to samo co poprzednie wersje) Mi bardziej podchodzi czarny ABS niż brązowy :) Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 na Tacticala zamontujesz jakiś kolimator, rączkę, cokolwiek, więc brałbym właśnie ten model (drugi link) :) Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) Siemka, przewinęło się przez moje skromne ręce parę 028, ale czy kolba w wersji składanej serio jest taka słaba? Nie miałem wersji z kolbą składaną w rękach. Mówię oczywiście o kolbie składanej w wersji klasycznej (z imitacjami drewna) Edited May 30, 2013 by Fort Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Tak, w CM.028s notorycznie łamie się ZnAlowy zatrzask kolby pod przyciskiem zwalniającym. U siebie w ciągu 3 lat załatwiłem 2 takie elementy. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 (edited) Odradzam ogólnie cm028S, bo ta kolba z plastiku średnio się prezentuje, ani to wytrzymałe, ani jakoś mocno stabilne, jedynie w transporcie jakoś pomaga. No chyba że komuś strasznie się podobają to niech kupuje :icon_biggrin: Edit: Polecam ze stałą kolbą, bardziej wytrzymałe, lepiej tam baterie włożyć no i da się bardziej pojemną tą baterie bo w 028S jest tyle tego miejsca na akumulator co kot napłakał :( Edited May 31, 2013 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Hm, ja miałem metalową kolbę w 028s - istnieje w ogóle plastikowa? Oo A co do baterii - miejsca jest tyle co pod deklem, wchodzą sticki i lipole. Quote Link to post Share on other sites
Magiczna Parófka Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Hayo ! Orientuje się ktoś może czy ta szyna pasuje do repliki CM028A ? Większość rzeczy się zgadza, jednakże chciałbym mieć pewność przed zakupem. http://azteko.pl/szyna-montazowa-do-ak-beryl-tantal-cyma-p-104.html Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Tak. Będziesz musiał się tylko przez minutkę pobawić z pilnikiem ( może się okazać że będzie źle spasowana) Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 (edited) Mam prośbę, mógłby ktoś zrobić zdjęcie samego przycisku zwalniania kolby z CM.028S i podesłać na PW? Bo zgubiłem w CM.048S i chciałem zobaczyć czy może będzie pasował ten od 028. Edited September 22, 2013 by RalphPL Quote Link to post Share on other sites
Volli Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Witam. Kupiłem sobie 3 dni temu CM.028C i jestem bardzo zadowolony z tego karabinu. Wszystko wygląda pięknie i ładnie z bronią, niestety z magazynkiem już tak fajnie nie jest, otóż; Mój magazynek hi-cap stockowy podaje ok. 10-15 kulek i tyle, trzeba go na nowo nakręcać. Potem znowu podaje 10-15 i znowu nakręcanie... Jest to denerwujące i chce coś z tym zrobić. Proszę o pomysły. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Nakręcaj dłużej ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 hi-capy nakręcaj do momentu aż sprężyna nie zacznie "klikać" ewentualnie zaopatrz się w mid-cap co by nie grzechotać na polu walki ;) Quote Link to post Share on other sites
Stepchen Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum. Przymierzam się powoli do zakupu swojej pierwszej repliki (tzn zbieram fundusze :icon_razz2: ). Poczytałem trochę i wychodzi na to że cymka będzie dla mnie najlepsza w moim budżecie. Rozglądam się głównie za używkami, najbardziej podobają mi się wersje tactical, jest tylko jedna kwestia: prędzej czy później chciałbym założyć kolbę od M4, ba nawet znalazłem już taką dedykowaną do AK, pytanie tylko czy będzie ona pasować do każdej wersji body, czy musiałbym się zasadzić na jakąś konkretną wersje? Wszystkie inne kwestie mam już załatwione, czyli ochrona oczu, odpowiednie kulki, czy zasilanie (wcześniej bawiłem się w modelarstwo RC więc mam trochę wysokopojemnościowych NI-MH, ładowarke mikroprocesorową z funkcją ładowania LI-PO, odpowiednie wtyczki T-Deans itp, itd) Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Mam pytanie odnośnie Cm028 Tactical. Znalazłem wydaje mi sie ciekawa ofertę za 230zł. W informacji dostałem zę jest po przebiegu 5k kulek. Ale ma ułamany kawałek plastiku koło regulacji hop siupa, tak jak na zdj, czy to mozę być groźne dla późniejszej pracy repliki? https://lh3.googleusercontent.com/-t6D9AZvbReM/UvuJ8AyX-aI/AAAAAAAAAf4/iQmRlaEeSDc/w924-h693-no/inline.jpg http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/65/68/26/3965682623 Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) Nie jest groźne, w mojej starej cymie też mi się to urwało. Teoretycznie można brać ale wiesz jak to jest z używkami. Edited February 12, 2014 by UberSoldier Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Jest ryzyko zawsze. Ale jak by teraz kupić za 2 stówki pobawić się trochę a później zmienić gumkę hopa, uszczelnić, przeczyścić przesmarować itp itd to chyba pośmiga jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 chyba, że będzie mega rozklekotana i zajechana. 2 stówki za UŻYWANĄ plastikową replikę... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts