Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Co do zatrzasku magazynka, nie możesz go sobie dorobić? Nie wiem jak on wygląda w tej replice. Przyjrzyj się mechanizmom i sam spróbuj zrobić. Jest to co prawda bardzo trudne. Albo kup do np AK i po ingeruj pilnikiem. W ostateczności Kropelka... i magazynek nieruchomy (porąbane :D )

W jakiej cenie chodzi metalowe body? Znalazłem jedno za ~550zł.

Edited by Piotrek94
awykonalne.

Bynajmniej. Są tacy co ci to dorobią (tzw ,,Złote rączki")

Boże! jak ja się ciesze że mieszkam nie daleko Krakmanów! Zamęczę ich pytaniami. Zresztą sprzedawca jest od tego... A właśnie jak z przyzwyczajeniem do machania tym ,,metrowym" G3? Ciekawe jak to będzie na hali?

• 2 weeks later...

Na upartego da się. Zrobiłem tak w MP5 bo mi się szyna walała po domu, a doszedł holo. Musisz przykręcić, zrobić dziurę w rurze gazowej... Będziesz mieć nisko bardzo [chwalę sobie]. Lepiej kupić zwykłą. Czasem można dostać poniżej 30PLN.

Kolimator do G3 to tak dziwnie trochę, jakby doszedł maginifier to ładnie by wyglądało ;)

Pozdrawiam.

A jeśli chodzi o SG 550? Niewiele z wyglądu różni się od G3 SG1 i dodatkowo posiada górną szynę RIS na montaż optyki.

Co do lunety jakoś niespecjalnie ją trawię ^^ Kojarzy mi się raczej z osprzętem snajpera/strzelca wyborowego którym ja nie jestem. Z tego względu bardziej podchodzi mi kolimator który umożliwia szybsze celowanie. Staram się ograniczyć kupno repliki do 500zł gdyż chcę jeszcze dodatkowo kupić broń boczną i pare innych przydatnych badziewi :D

No właśnie, sprawa montażu. Gdybym chciał mieć porządną oryginalnie pasującą szynę RIS to musiałbym wydać te minimum 110zł bo za tyle widziałem takie szyny.

Chyba że na razie kupię, a dopiero później zainwestuję w kolimator i resztę...

Edit. Taka szyna powinna chyba pasować: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...2d462e4e84d9d21

Edited by Skiper

Ok Ostatnie pytanie :D Więc chodzą mi po głowie takie kombinacje

1) Ta szyna: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._g3_cm-928.html i na nią kolimator

Następnie szyny boczne: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...g3_sas-183.html

ewentualnie http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...s_src-1549.html i na to wszystko takie pierścienie: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._a_c_m-435.html żeby założyć latarkę taktyczną. Będzie miało to ręce i nogi? :D

2) Taka szyna: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...33e_g3-184.html na nią kolimator i na bok pierścienie wraz z latarką

Która wersja byłaby lepsza. Zależy mi żeby podpięta była latarka taktyczna :-F

Edited by Skiper

Z szynami bocznym, jak z górną szyną ris... Nie ma jak tego zamontować, bez przewiercania frontu, potrzebna konwersja o ile się nie mylę, ale to już droga impreza.

Co do pierścieni, to są one przeznaczone pod lunetę, zapytaj/sprawdź minimalną średnicę jaką obejmują, sprawdzałem ten patent przy innej broni z montażem od lunety i nie wyszło, montaż nie trzymał latarki bo miała za małą średnicę. No ale można to wyklepać chałupniczym sposobem.

Co do drugiego montażu to weź pod uwagę, że jest on strasznie wysoki, będzie to dość dziwnie wyglądać. Ja na tym mam lunetę x40 i uważam, że aby to tak strasznie nie odstawało od reszty potrzeba niskiego albo lunety x56. Jak chcesz mieć jakiś pogląd to mogę dać foty. Tak więc może lepiej niski... Na pewno taniej :)

panowie replika zamówiona.:D teraz tylko chce tuniongowac replike tak aby miala wiecej fps.:D 8-) za miesiac szyna ris górna + luneta = moja wymarzona replika.:D panowie dzięki pomoglo mo te 30 stron "lektury" :wink: zamowilem ze specshopu za 399 więc chyba się opłacało.:D

Jeśli cena niższa, to się opłacało :)

Z doświadczenia wiem, że tak długa replika może ciążyć w łapkach. Akurat biegałem z wersją SG1 więc nie miałem frontu RAS do którego mógłbym sobie rączkę taktyczną dołączyć, a to wygodę zwiększa. Z czasem wymieniłem front na drewniany i do niego przymocowałem szynę a do szyny - rączkę. O wiele wygodniej - więc i tobie polecam.

Lufę precyzyjną 6,04, firmę wybierz sam wedle swych możliwości i tego co ci się podoba. W stocku jest 469 mm, 510 mm wchodzi bez problemu.

Gumkę Systemy silikonową.

A w GB... nic nie wymieniaj. Zajedź replikę, po 2-3 miesiącach się rozszczelni trochę i wtedy zanieś do tuningowania. Będziesz wiedział jakie masz możliwości finansowe to ci powiedzą co wymienić. Na pewno nie ma sensu wymieniać szkieletu, zębatek i silnika, bo są niezłe, chyba, że będziesz robił tuning na 500 fps, ale wtedy to cały GB trzeba wymienić.

Edited by krugerheini

Z szynami bocznym, jak z górną szyną ris... Nie ma jak tego zamontować, bez przewiercania frontu, potrzebna konwersja o ile się nie mylę, ale to już droga impreza.

Co do pierścieni, to są one przeznaczone pod lunetę, zapytaj/sprawdź minimalną średnicę jaką obejmują, sprawdzałem ten patent przy innej broni z montażem od lunety i nie wyszło, montaż nie trzymał latarki bo miała za małą średnicę. No ale można to wyklepać chałupniczym sposobem.

Co do drugiego montażu to weź pod uwagę, że jest on strasznie wysoki, będzie to dość dziwnie wyglądać. Ja na tym mam lunetę x40 i uważam, że aby to tak strasznie nie odstawało od reszty potrzeba niskiego albo lunety x56. Jak chcesz mieć jakiś pogląd to mogę dać foty. Tak więc może lepiej niski... Na pewno taniej :)

:roll: :???: Jakie konwersje... jakie przewiercanie... jaka latarka, jaka luneta 56x :-o

Taśma dwustronna nie istnieje? Istnieje. RIS na taśmę, do frontgripa i problem z głowy. Konwersje? Do czego? Latarka to do pierwszego problemu. Luneta x56. x zazwyczaj informuje o przybliżeniu, więc nie wiem czy być chciał mieć coś takiego. Żeby było lepiej i nie używać swoich enigmatycznym, bóg jeden wie oznaczeń, użyj następnym razem milimetrów [mm]. Chińskich lunet nie kupuj o dużej średnicy, ponieważ patrzy się przez nie dużo gorzej niż na 40mm dla przykładu. Polecam sklepik tarcza.pl

Pozdrawiam.